Küçük FPS Düşmeleri

Efe100

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Arkadaşlar merhaba,

Direkt sorundan bahsetmek istiyorum mesela valorant ajan seçme ekranında normalde 700_800_900 FPS aliyorum ama ekran kartımı boşa yormamak için 144 FPS e sabitliyorum ve küçük olsa da 135 140 a düşüyor arada ve bu kasma etkisi yaratıyor.

Mesela başka oyunlarda normalde 250 300 FPS aliyorum ama 144 FPS görebildiğim için ve ekran kartım daha çok kullanılmasın diye vsync açıyorum ve bir anda 130 140 FPS e düşüyor bazenleri ve bu kasma etkisi yaratıyor bunun çözümünü bilen varsa yazabilir mi veya gayet normalmi sadece bı danışmak istedim.

Herkese İyi günler iyi akşamlar.

Moderatörün son düzenlenenleri:

Çağdaş Işık

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
4,763
Arama sekmesine MSConfig yazın ve sistem yapılandırmasına basınız karşınıza gelen pencereden Önyükleme + Gelişmiş Seçenekler + İşlemci Sayısı tikin açın ve en yüksek hangisi ise ona basınız ve uygula deyip kapatınız.

Tekrardan arama sekmesine grafik ayarları yazınız ve açınız ondan sonra ise oynadığınız oyunları göz at seçeneğine basıp ekleyiniz ve eklediğiniz oyunların üstüne basıp + seçenekler + yüksek perf. tikini açınız ve kaydet deyip diğer oyunlara da aynı şekil uygulayınız.

KS

Efe100

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Arama sekmesine MSConfig yazın ve sistem yapılandırmasına basınız karşınıza gelen pencereden Önyükleme + Gelişmiş Seçenekler + İşlemci Sayısı tikin açın ve en yüksek hangisi ise ona basınız ve uygula deyip kapatınız.

Tekrardan arama sekmesine grafik ayarları yazınız ve açınız ondan sonra ise oynadığınız oyunları göz at seçeneğine basıp ekleyiniz ve eklediğiniz oyunların üstüne basıp + seçenekler + yüksek perf. tikini açınız ve kaydet deyip diğer oyunlara da aynı şekil uygulayınız.
Cevabınız için teşekkürler en fazla çekirdeği seçince işlemci ömrü kısalır mi (sadece merakımdan soruyorum)

Çağdaş Işık

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
4,763
Cevabınız için teşekkürler en fazla çekirdeği seçince işlemci ömrü kısalır mi (sadece merakımdan soruyorum)
Bilgisayar açıldıktan sonra ister oyun oynayın, ister internette gezin fark etmez, kullanılacak işlemci çekirdeği sayısını "sınırlandırmış" olursunuz.
Çekirdek sayısı sınırlandırmak işlemci sıcaklığını artırır çünkü bütün iş yükünü 12 yerine 2 çekirdeğe yüklediniz

KS

Efe100

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Bilgisayar açıldıktan sonra ister oyun oynayın, ister internette gezin fark etmez, kullanılacak işlemci çekirdeği sayısını "sınırlandırmış" olursunuz.
Çekirdek sayısı sınırlandırmak işlemci sıcaklığını artırır çünkü bütün iş yükünü 12 yerine 2 çekirdeğe yüklediniz
Tamamdır teşekkür ederim ilgilendiğiniz için hemen yapicam iyi akşamlar

Çağdaş Işık

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
4,763
Hocam birde kendi yaptığım rehbere bakabilirsiniz eğer .bat dosyasını görev zamanlayıcısından ayarlarsanız eğer boşta ve bilgisayarı yeniden başlattığınızda gereksiz dosyaları temizleyecektir.

KS

Efe100

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Hocam birde kendi yaptığım rehbere bakabilirsiniz eğer .bat dosyasını görev zamanlayıcısından ayarlarsanız eğer boşta ve bilgisayarı yeniden başlattığınızda gereksiz dosyaları temizleyecektir.
Teşekkürler

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri