Kule Tipi Argb Hakkında?

UltimateGuide

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
97
Selam arkadaşlar,

ID Cooling 224 SE XTS aldım fakat 4 pin anakartımda ise 3 pin girişi var bu argb ışıkları için ne yapabilirim dönüştürücü vs alsam çalışır mı? birde sisteme vs zararı olur mu dönüştürücü ile çalıştırsam

Moderatörün son düzenlenenleri:

Zwaige

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
524
arkadaşlar ID Cooling 224 SE XTS aldım fakat 4 pin anakartımda ise 3 pin girişi var bu argb ışıkları için ne yapabilirim dönüştürücü vs alsam çalışır mı? birde sisteme vs zararı olur mu dönüştürücü ile çalıştırsam
kutunun icinden cıkması lazım cıkmadı mı

dönüştürücü zarar vermez

KS

UltimateGuide

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
97
kanka benim fan çalışıyor bir sorun yok argb ışıklarının yanmasını istiyorum sadece bu ona olur mu?

Rediron

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
635
Bu normal bir fan çoklayıcı kablosu, 4 pin rgb ve 3 pin argb soketleri başka. Böyle bir kablo ile bağlayamazsınız. Böyle bir dönüştürücü bulmanız da imkansıza yakın, 1 yıl önce bulduğum bir ürün yurtdışından 600 lira ya geliyordu. Yapılabilecek en mantıklı şey, tuşlu bir argb kontrolcü almak. Bu kontrolcü belki soğutucu ile gelmişte olabilir, modele hakim değilim, gönderen markalarla var.

ayakliPC

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
16
Bu dönüştürücü fanın dönmesi için PWM 4pin'i, 3pine dönüştürüyor. ARGB ile ya da RGB aydınlatma ile bir ilgisi yok. Ayrıca 3pin ARGB soket 5V ile, 4pin RGB soketi ise 12V ile çalışır. Dönüştürücü ile birbirlerine dönüştürülmemeleri gerekir. Kasanın içine ister uzaktan kumandalı ister üzerinden tuşlu bir ARGB kontrolcü almanı tavsiye ederim.

KS

UltimateGuide

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
97
Bu normal bir fan çoklayıcı kablosu, 4 pin rgb ve 3 pin argb soketleri başka. Böyle bir kablo ile bağlayamazsınız. Böyle bir dönüştürücü bulmanız da imkansıza yakın, 1 yıl önce bulduğum bir ürün yurtdışından 600 lira ya geliyordu. Yapılabilecek en mantıklı şey, tuşlu bir argb kontrolcü almak. Bu kontrolcü belki soğutucu ile gelmişte olabilir, modele hakim değilim, gönderen markalarla var.
Bir altta ki arkadaş başka bir tavsiye ile olur diyor ama?

Bu dönüştürücü fanın dönmesi için PWM 4pin'i, 3pine dönüştürüyor. ARGB ile ya da RGB aydınlatma ile bir ilgisi yok. Ayrıca 3pin ARGB soket 5V ile, 4pin RGB soketi ise 12V ile çalışır. Dönüştürücü ile birbirlerine dönüştürülmemeleri gerekir. Kasanın içine ister uzaktan kumandalı ister üzerinden tuşlu bir ARGB kontrolcü almanı tavsiye ederim.
ARGB kontrolcü alırsam bu fanın ışıklarını yakabilir miyim 😂 direkt böyle sorayım

KS

UltimateGuide

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
97

ayakliPC

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
16
ARGB kontrolcü linki verir misin knka

ayakliPC

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
16
Benim attığım ya da benden sonra daha ucuz kumandasız bir ürün paylaşan arkadaş daha var, genel olarka çalışma mantıkları çok benzerdir ama şu an çok müsait değilim. Şöyle yapalım, ürünü satan yer youtube'a video çekmiş. Vaktin varsa sen bir izle istersen daha iyi olur.

Rediron

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
635
peki bunu nereye bağlıycam knka biraz fransızım da konuya
Direk sata olan tarafını psudan gelen herhangi bir sata kablosuna bağlayacaksınız güç almak için, öteki tarafına da fandan gelen argb kablosunu bağlayacaksınız. İlerde başka argb parçalar alırsan kontrolcünün çıkışına çoklayıcı koyup, daha fazla şey kontrol edebilirsiniz. Arkadaşın attığı da aşağı yukarı aynı, güç bağlantısı ve fan bağlantısı yapılıp kumanda üzerinden kontrol ediliyor.

KS

UltimateGuide

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
97
Benim attığım ya da benden sonra daha ucuz kumandasız bir ürün paylaşan arkadaş daha var, genel olarka çalışma mantıkları çok benzerdir ama şu an çok müsait değilim. Şöyle yapalım, ürünü satan yer youtube'a video çekmiş. Vaktin varsa sen bir izle istersen daha iyi olur.

bir kasaya 2 kontrölcü takabilir miyim? bende var olan bir kontrölcü var çünkü?

Direk sata olan tarafını psudan gelen herhangi bir sata kablosuna bağlayacaksınız güç almak için, öteki tarafına da fandan gelen argb kablosunu bağlayacaksınız. İlerde başka argb parçalar alırsan kontrolcünün çıkışına çoklayıcı koyup, daha fazla şey kontrol edebilirsiniz. Arkadaşın attığı da aşağı yukarı aynı, güç bağlantısı ve fan bağlantısı yapılıp kumanda üzerinden kontrol ediliyor.
hocam çok çok teşekkür ederim yardımlarınız için sağolun son soru bunların sisteme herhangi bir zararı olur mu? bana biri sisteme zarar verir demiştide ondan dolayı sordum tekrardan teşekkürler

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri