Kütüphanede Ortak Wi-Fi Kullanımı Güvenli Mi?

Alucardll

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba, bir arkadaşım için soruyorum. Kütüphanede zaman buldukça ders çalışmak istediği için kendisine bir laptop aldı. Ancak ortak Wi-Fi’a bağlanacağı için Gmail, WhatsApp Web ve Notion gibi hesaplara giriş yapması gerekecek, bu konuda güvenlik açısından kafamız karışık. Kaspersky VPN’i var fakat VPN açıkken kütüphane internetine bağlanılamadığını söyleyenler olmuş. Arkadaşıma yanlış bilgi vermek istemediğim için size sormak istedim. Siz kütüphanede internet kullanırken güvenliğinizi nasıl sağlıyorsunuz?

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
764
Kötü niyetli hacker yoksa kütüphanede wifi kullanmak güvenlidir. Ortak ağlarda kötü niyetli birinin olup olmadığını bilmek imkansız gibi bir şey. Bu yüzden işiniz şansa kalır. Ancak kötü niyetli bir hacker kütüphaneye uğrar mı? Çok zor uğramaz bence.

Güvenlik yazılımlarını dahi devre dışı bırakan hacker kuzenim var. Ahlaki açıdan öyle bir şey yapmadığını biliyorum. Zaten sistemlerin güvenliği artırmak için çalışan bilgisayar mühendisi kendisi. Bir ara bankalara çalışıyordu, zaman zaman çalıştığı yerler değişiyor. Yani lafın kısası ise kötü niyetli hacker varsa güvende değilsiniz.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri