Laptobuma Gazoz Döküldü

swoonistaken

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
[font=BlinkMacSystemFont, -apple-system,]Arkadaşlar,Aralık'ta kardeşimin laptobuna gazoz döküldü..Bizim değişik heryeri kurulayıp sistemi başlatmayı çalışmış.Beni aradı hemen sistemi kapattırdım çünkü kısa devre yapabiliceğini düşündüm.Ondan sonra pirincin içine koydum ve çekmesini bekledim.1 gün sonra açtım ve bilgisayarım açıldı herhangi bir farklılık hissetmedim fakat oyunlara girdiğimde mavi ekran verdi ve hard disk kullanımı %90 idi ayrıyeten cpu sıcaklıgım %85 90 civarı idi.İşlemcim i7-7500 U.Mavi ekran sebebi windowsdan kaynaklanabilir oldugunu düşündügüm için bilgisayarcıya götürdüm götürmeden önce gerekenleri yaptım.Format attı bios sürümünü eski sürüme çevirdi ve 1 hafta mavi ekran yemedi fakat ondan sonra gine mavi ekran hatası vermeye başladı.Bidaha götürdüm sürücüler ile ilgili bişey yaptı gine düzelmedi.Ben hatanın donanımsal olduğunu düşünüyorum.Anakartımın ne oldugunu bilmiyorum anakartıma baktığımda kullanılamıyor yazıyor ve bilgisayarcı abi anakartın biraz aşınmış dedi.Ne yapmam gerekir yardımcı olabilirseniz sevinirim,teşekkürler.[/font]

KS

swoonistaken

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Enes Değirmenci' Alıntı:
Hocam buradan konuşmak açıkçası zor. Teknik servise gitmen gerekecek.
Teşekkürler hocam bende öyle düşünmüştüm garantisi büyük ihtimalle bitti fakat normal olarak düşündüğümde bellek harddisk ekran kartı sorun her yerde olabilir o yüzden en mantıklısı teknik servis.

KS

swoonistaken

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam teknik servise götüremiyorum garantisi bitmiş ve üstüne korona davası var yani gitsemde büyük ihtimal fazla mebla talep edicekler fakat çalışıcağım.Bu arada gözlemlediklerimden bahsediyim Lol Oynarken CPU oranı%100 e çıkıyor.Bilgisayar boştayken Disk oranı %100 oluyor.Çift ekran kartım olduğu için dahili ve harici,intel hd graphics 620 ve nvdia 940mx işlemcim ise i7-7500U,ekran kartıma su gelse oyunları açamam diye düşünüyorum.Fakat bilgisayarcıya verdiğimde bana anakartın biraz yanmış mı gibi bişey dedi ben de altını açmaktan korkuyorum tam ama tam anlamıyla anlamadığım için korona bitince en azından bilgisayarcı abide anakartın durumunu görmem gerektiğini düşünüyorum.Belleklerde hiç sıkıntı yok gibi bilmiyorum burdan belli olurmu ama kullanım oranı %40 ı geçmiyor ve sadece 1 oyun oynayabiliyorum.Lol çok rahat oynanıyor fakat farklı birşey indirdiğimde bilgisayar yavaşlıyor oyun FPS'i azalıyor ve mavi ekran riski artıyor.Yani lolden başka oyun oynayamıyorum,mavi ekran yiyorum.Burdan en azından tartışalım ve ufak şeylere erişmek umuduyla,teşekkürler.

swoonistaken' Alıntı:
Hocam teknik servise götüremiyorum garantisi bitmiş ve üstüne korona davası var yani gitsemde büyük ihtimal fazla mebla talep edicekler fakat çalışıcağım.Bu arada gözlemlediklerimden bahsediyim Lol Oynarken CPU oranı%100 e çıkıyor.Bilgisayar boştayken Disk oranı %100 oluyor.Çift ekran kartım olduğu için dahili ve harici,intel hd graphics 620 ve nvdia 940mx işlemcim ise i7-7500U,ekran kartıma su gelse oyunları açamam diye düşünüyorum.Fakat bilgisayarcıya verdiğimde bana anakartın biraz yanmış mı gibi bişey dedi ben de altını açmaktan korkuyorum tam ama tam anlamıyla anlamadığım için korona bitince en azından bilgisayarcı abide anakartın durumunu görmem gerektiğini düşünüyorum.Belleklerde hiç sıkıntı yok gibi bilmiyorum burdan belli olurmu ama kullanım oranı %40 ı geçmiyor ve sadece 1 oyun oynayabiliyorum.Lol çok rahat oynanıyor fakat farklı birşey indirdiğimde bilgisayar yavaşlıyor oyun FPS'i azalıyor ve mavi ekran riski artıyor.Yani lolden başka oyun oynayamıyorum,mavi ekran yiyorum.Burdan en azından tartışalım ve ufak şeylere erişmek umuduyla,teşekkürler.
Hocam şuan şunu farkettim.Normalde 940mx harici ekran kartı intelhd620 ise dahili.Bunlardan 940mx otomatikman daha üstün olduğu için kullanılması gerek fakat GPU bölümünden baktığım zaman intelhd620 çalışıyor ve 940MX kullanılmıyor. 940MX in zarar gördüğüne veya gazoz dolayısıyla olduğuna sebep olabilir mi ?.

Enes Değirmenci

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
Açıkçası sanmıyorum. Anladığım kadarıyla sisteminize yük binince mavi ekran yaşıyorsunuz. Ekran kartınızı seçili olarak yapabilmeniz için YouTube'da çeşitli videolar mevcut.

KS

swoonistaken

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Enes Değirmenci' Alıntı:
Açıkçası sanmıyorum. Anladığım kadarıyla sisteminize yük binince mavi ekran yaşıyorsunuz. Ekran kartınızı seçili olarak yapabilmeniz için YouTube'da çeşitli videolar mevcut.
Hocam sorunu öğrenebildim.Bilgisayarımın ekran kartı zarar görmüş o yüzden diğer ekran kartını kullandığımda mavi ekran atmaya başlıyormuş.Bilgisayarcıda ekran kartı driverlarını silmiş ve şu an yemiyorum fakat gine de lolden başka bişey oynayamıyorum.Ama ekran kartımda sorun olduğu kesinleşti.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri