Laptop Ekranındaki Görüntü Bozukluğu

Suzi Bey

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Lenovo ideapad 320 marka laptopumun ekranı ekteki görüntüdeki hâle geldi. Bu hâle bir anda gelmedi. İlk başlarda ekranın en altta kısmında çok ince yeşil bir çizgi çıktı fakat bana engel olmadığı için pek bir sıkıntı çıkaracağını düşünmedim. Fakat üstünden biraz zaman geçtikten sonra o alt taraftaki yeşil çizgi biraz daha kalınlaştı ve farklı renkte birkaç çizgi daha eklendi. Bir zaman sonra bu renkler beyazlaşmaya başladı. Ve bir gün laptopumu kullanırken alt taraftaki kısımda bir değişiklik olmadan bu sefer ekranımın tamamı mor renk aldı. Alt taraftaki öğeleri vs göremezken ekranda büyük yer kaplayan mor kısmın kapladığı yerdeki verilerimi dosyalarımı vs. mor tabakanın altından saydam bir şekilde görebiliyordum. Bu bana engel olmaya başlayınca ben de laptopu HDMI kablosu ile televizyona bağladım ve televizyondaki görüntüde hiç bir bozukluk veya farklılık olmadığını gördüm. Uzun bir süre bilgisayarımı televizyona bağlayarak kullandım (oyun, video, film vs.) ve bir sıkıntı çıkarmadığı için öyle devam ettim. Fakat bir zaman sonra bu ekrandaki bozukluğun daha da ilerlediğini gördüm. Bu sefer ekranın tamamı ekteki görsel gibi oldu. HDMI ile hâlâ kullanabiliyordum fakat bugün kabloyu yine bağladımda televizyona görüntü gelmedi. "Sinyal Yok" yazısı ile karşılaştım. Bunun sebebinin bilgisayardaki sürücülerle olabileceği sonucuna vardım fakat ekranımı kullanamadığım için sürücüleri güncelleme vb. bir imkanım yok. Bu konulardaki yardımlarınızı bekliyorum, nasıl bir yol izlemeliyim, laptop ekranı için tamirci vs. ne yapmam gerek. Ayrıca kısa vadede HDMI ile kullanabilmeye devam edebilmek için yapabileceğim bir şeyler var mı? Şimdiden teşekkür ederim.
https://imgyukle.com/i/ykmQMS
https://imgyukle.com/i/ykmgkx

baypixel

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bu ekrandan çok data kablosu ile ilgili gibi duruyor. Yanlış görmüyorsam dikey şeritler var resimde öyle görünüyor en azından. 
Sürücüler anlık problem yaşatmaz ama pc'yi aniden kapattıysan güvenlik için onarıma falan geçmiş olabilir.

KS

Suzi Bey

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
baypixel' Alıntı:
Bu ekrandan çok data kablosu ile ilgili gibi duruyor. Yanlış görmüyorsam dikey şeritler var resimde öyle görünüyor en azından. 
Sürücüler anlık problem yaşatmaz ama pc'yi aniden kapattıysan güvenlik için onarıma falan geçmiş olabilir.
Ekranımı göremediğim için bu süreçte maalesef kapatma tuşu ile kapatmak zorunda kaldım. Dediğim gibi bu sürecin ilk basında en altta yatay bir çizgi vardı şimdi ise tüm ekranı kaplayan bir beyazımsı renk halini aldı. Bir de harici ekranda kullanırken benden güncelleme için eskilerini silmemi istedi. Bunun için de güvenli modda yeniden başlatmamı istedi. Aynen yaptım ve yeniden başlattığım zamandan beri hdmi ile harici ekrana bağlanamıyorum. Bunun için büyük ihtimalle güvenli modu kapatıp güncellemeleri tamamlamam lazım fakat bu da ekranı görmediğim için mümkün olmuyor. Hem bu harici ekrana bağlanma sorunu hem ekranı görmeden nasıl güvenli moddan çıkabilirim veya sürücüleri vs. nasıl güncelleyebilirim. Ayrıca donanımsal olarak baktığımızda bu sorun tamiri için nasıl bir yol izlemem lazım. Herhangi bir konuda varsa fikriniz, yorumlarınıza açığım.

baypixel

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Aslında denemek lazım, servise gitmeyi düşünürsen bence gitme, kısa bir süre önce anakart fiyatı sormuştuk tamirine yenisinden daha faiş bi fiyat çektiler. Güvendiğin, tanıdığın bir tamirci varsa oraya göster derim ben. Hem onların ekran deneme şansları da oluyor. Sökme işinden anlıyorsan soketleri el ile de kontrol etmende fayda var

KS

Suzi Bey

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
baypixel' Alıntı:
Aslında denemek lazım, servise gitmeyi düşünürsen bence gitme, kısa bir süre önce anakart fiyatı sormuştuk tamirine yenisinden daha faiş bi fiyat çektiler. Güvendiğin, tanıdığın bir tamirci varsa oraya göster derim ben. Hem onların ekran deneme şansları da oluyor. Sökme işinden anlıyorsan soketleri el ile de kontrol etmende fayda var
Dün laptopun çerçevesini söktüm ve ekranın vidalarını da söktüm. Ekrana bağlı olan girişi kontrol ettim, dikkatli bir şekilde temizlemeye çalıştım ve tak-çıkar yaptım. Sonuç değişmedi. Çok bir bilgim olmadığından kasayı açmak istemedim. Çok yakın bir zamanda tamirciye götüreceğim dediğin gibi. Başka öneri veya tavsiyen varsa yazarsan sevinirim. Bir de ekran deneme şansı oluyor demişsin onu da kısaca özet geçebilir mısın?

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri