Yardım Laptop Monitöre Bağlanınca Ekranın Aralıklarla Kesinti Yapması

Alperenkyz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Monitörüm.

HP OMEN 780J4E9 27 inç 240Hz 1ms Hoparlör Pivot Asansör G-SYNC QHD IPS Gaming Monitör - Fiyatı, Yorumları

Bilgisayarim.

HP Victus Gaming 16-r1015nt (9J217EA) Notebook Özellikleri - Epey

Elimde kutu içinde çıkan DisplayPort var ama laptopta DP girişi olmadığı için aşağıdaki Paugge Type-C to DP kablosunu aldım. Laptop özelliklerine bakıldığında Type-C ile görüntü aktarımı mevcut.

Paugge Usb-C to Displayport Kablo - Dp 1.4 4K FullHD 2 Metre - Fiyatı, Yorumları

Bu yukarıdaki kablo ile bağlandığımda sorunsuz şekilde 240 Hz alıyorum ama Valorant tarzı FPS oyunları oynarken ve video izlerken ara ara 3-4 saniyelik ekran kesintisi yaşamakta olduğumu fark ettim. Her yerde araştırma yaptım. Bu sorun çoğu insanda olmuş ama net bir çözüm bulamadım. Ben de 2.1 Paugge HDMI ile bağlanıp 144 Hz alarak oynamaya devam ettiğimde monitörde ekran kesintisi olmadığını fark ettim. Yani HDMI ile sorun yokken neden o kablo ile kesinti yaşıyorum? Çözemedim.

Bu sorunu nasıl çözebiliriz biri yardım ederse sevinirim.

Sahuraka

Mrxsahuraka
Moderatör
Tepki
5,046
Monitörüm.

HP OMEN 780J4E9 27 inç 240Hz 1ms Hoparlör Pivot Asansör G-SYNC QHD IPS Gaming Monitör - Fiyatı, Yorumları

Bilgisayarim.

Elimde kutu içinde çıkan DisplayPort var ama laptopta DP girişi olmadığı için aşağıdaki Paugge Type-C to DP kablosunu aldım. Laptop özelliklerine bakıldığında Type-C ile görüntü aktarımı mevcut.

Paugge Usb-C to Displayport Kablo - Dp 1.4 4K FullHD 2 Metre - Fiyatı, Yorumları

Bu yukarıdaki kablo ile bağlandığımda sorunsuz şekilde 240 Hz alıyorum ama Valorant tarzı FPS oyunları oynarken ve video izlerken ara ara 3-4 saniyelik ekran kesintisi yaşamakta olduğumu fark ettim. Her yerde araştırma yaptım. Bu sorun çoğu insanda olmuş ama net bir çözüm bulamadım. Ben de 2.1 Paugge HDMI ile bağlanıp 144 Hz alarak oynamaya devam ettiğimde monitörde ekran kesintisi olmadığını fark ettim. Yani HDMI ile sorun yokken neden o kablo ile kesinti yaşıyorum? Çözemedim.

Kablodan kaynakli olabilir

Geologist

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
66
Aynı problem bende de HDMI kablosunda oluyordu. Sebebini çözemedim. 2 farklı kablo denedim ikisinde de aynıydı. Tahminimce Nvidia kaynaklı bir problemdi bilmiyorum.

KS

Alperenkyz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Aynı problem bende de HDMI kablosunda oluyordu. Sebebini çözemedim. 2 farklı kablo denedim ikisinde de aynıydı. Tahminimce Nvidia kaynaklı bir problemdi bilmiyorum.
Şu an Hdmi ile oynuyorum hiç bir sorun yok sadece 240 Hz yerine 144 Hz oynayabiliyorum 😒

jinscube29

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Monitörüm.

Bilgisayarim.

laptopta mini display port var ise onun ile deneyebilirsin eğer ki kabloyu bulamıyorsan temin etmene yardımcı olabilirim elimde mevcut

KS

Alperenkyz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Şu an Hdmi ile oynuyorum hiç bir sorun yok sadece 240 Hz yerine 144 Hz oynayabiliyorum
laptopta mini display port var ise onun ile deneyebilirsin eğer ki kabloyu bulamıyorsan temin etmene yardımcı olabilirim elimde mevcut
Laptopta sadece hdmi ve type-c girişi var özelliklerinde type-c girişi ile dp 1.4 görüntü aktarımı sağlandığı yazmaktadır. Ona rağmen aktarım sağlanıyor 240 hz olarak oynayabiliyorum ama ekranım aralıklarla gidip geliyor güç kablosunda sorun yok monitörün ışığı kapanmadan gidip geldiği oluyor. Hdmi ile bu sorun yaşanmıyor kapanmadan sorunsuz oynayabiliyorum

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri