60.000 TL ve üstü Laptop Önerisi 85 Bin TL Bütçe

delphinnus

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İşlemci
intel
Ekran Kartı
bilmiyorum
Merhaba arkadaşlar,

Kardeşime mobil uygulama geliştirme ve oyun oynamak için uygun bir laptop almak istiyorum. Bilgisayarın dayanıklı olması önemli çünkü okula da götürmesi gerekecek (masaüstü önerisi istemiyorum). Bu konuda fazla deneyimim yok, bu yüzden önerilerinizi bekliyorum.

Bir de, başka bir platformda Carbon X1 modeliyle ilgili bazı öneriler gördüm. Bu model hakkında ne düşünüyorsunuz? Kullanıcı yorumlarına göre oldukça beğeniliyor ama ihtiyaçlarım için uygun olur mu?

Ayrıca MSI Crosshair 16 HX hakkında kararsız kaldım. Bazı yorumlarda ekran kartının yetersiz olduğu ve bu fiyata daha güçlü bir donanım olması gerektiği söyleniyor. Bu konuda fikri olan varsa, paylaşırsanız sevinirim.

Son olarak, MSI VECTOR 16 HX önerildi ancak soğutma sisteminin yetersiz olduğu ve fazla ses çıkardığı yönünde yorumlar var. Bu konuda da deneyimi olan varsa yardımcı olursa çok sevinirim.

Not: Bütçem 85.000 TL. Ayrıca, yetkili servis ve yedek parça temini konusunda sorun yaşanmasını istemiyorum. Model önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim.

Satriani

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
36
Evet, bu bütçelerde 4060 ekran kartı almak pek mantıklı değil.
Donanım olarak bu fiyat aralığında MSI VECTOR 16 HX güzel cihaz, tabi beklentiler de önemli.
Genel olarak oyun için tasarlanan cihazlar ağır yük altında ve yüksek sistem gereksinimleri isteyen oyunlarda kendini soğutmak için mecburen fanları yüksek RPM'lere çıkarır, ki ne kadar kaliteli fan olursa olsun mutlaka belli bir ses olacaktır.
Her kullanıcının da geri dönüşleri farklı olabiliyor, mesela daha önce o tip bir cihaz deneyimlemeyene göre ses aşırı yüksek gelebilir.
Yakında yeni nesil ekran kartlı cihazların da piyasada fiyatı optimum noktaya oturursa, onlara da bakılabilir. Bu cihaz özelinde ise interetten inceleme ve testlere bakabilirsiniz.
Örn: MSI VECTOR 16 HX

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri