Yardım Laptop Şarja Takınca Ekran Gidip Geliyor

Krom

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
36
Merhabalar,

18 temmuzda amazondan ALPHA 15 B5EEK-212XTR modelini aldım cumartesi gününe kadar sıkıntısız kullanıyordum ama cumartesi öğlen laptopu prize taktım ekran saniyeliğine gidip geldi şarjdan çıkarınca da aynı şekilde o günden beri her takıp çıkardığımda gidip geliyor ve bundan rahatsızım.

Bilgisayarı iade etmeyi düşünüyorum keyif alamıyorum sürekli kafama takılıyor. Umarım bana yardım edebilirsiniz.

Moderatörün son düzenlenenleri:

rkarayel

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
881
Merhabalar 18 temmuzda amazondan ALPHA 15 B5EEK-212XTR modelini aldım cumartesi gününe kadar sıkıntısız kullanıyordum ama cumartesi öğlen laptopu prize taktım ekran saniyeliğine gidip geldi şarjdan çıkarınca da aynı şekilde o günden beri her takıp çıkardığımda gidip geliyor ve bundan rahatsızım bilgisayarı iade etmeyi düşünüyorum keyif alamıyorum sürekli kafama takılıyor. Umarım bana yardım edebilirsiniz.
Hocam aklıma gelen ilk şey, parlaklık ve güç ayarları olabilir. Laptopta güç seçeneklerinde size prizde ve şarjda şeklinde özelleştirme sunar. O ayarlar farklı ise geçişte belki ekran tepki veriyor olabilir. Emin olmak için bı pil sekmesinden güç ayarlarını kontrol edin.

KS

Krom

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
36
Hocam aklıma gelen ilk şey, parlaklık ve güç ayarları olabilir. Laptopta güç seçeneklerinde size prizde ve şarjda şeklinde özelleştirme sunar. O ayarlar farklı ise geçişte belki ekran tepki veriyor olabilir. Emin olmak için bı pil sekmesinden güç ayarlarını kontrol edin.
Yani hocam güç ayarlarında değişiklik yaptığımı sanmıyorum sadece dengeli moddaydı performans moduna aldım dün tekrar dengeli yaptım

rkarayel

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
881
Yani hocam güç ayarlarında değişiklik yaptığımı sanmıyorum sadece dengeli moddaydı performans moduna aldım dün tekrar dengeli yaptım
Ondan bahsetmiyorum hocam eski laptopta örnek veriyorum şarjdayken 70 parlaklık yap, bataryada 100 yap şeklinde tercih ekranı vardı. Şarja taktiginiz an parlaklık uçuyordu misal acaba o ton geçişi mı endişelendirdi sizi

KS

Krom

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
36
Ondan bahsetmiyorum hocam eski laptopta örnek veriyorum şarjdayken 70 parlaklık yap, bataryada 100 yap şeklinde tercih ekranı vardı. Şarja taktiginiz an parlaklık uçuyordu misal acaba o ton geçişi mı endişelendirdi sizi
Hiç öyle bir ayar yapmadım hocam zaten garantiye göndericem yada iade edicem rahatsız oluyorum bu durumdan keyif vermiyor bilgisayar

rkarayel

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
881
Hiç öyle bir ayar yapmadım hocam zaten garantiye göndericem yada iade edicem rahatsız oluyorum bu durumdan keyif vermiyor bilgisayar
Sadece prize takınca ekran tepki mı veriyor hocam doğru mu anladım ya da güvenlik amaçlı bir güç kesintisi falan mı oluyor onu anlamadım. Çünkü üretici firmanın bilinçli yaptığı zararı olmayan birşey de olabilir. Sadece parlaklık ve tonlarla alakalı ise güç seçeneklerini tekrar kontrol edin. Diğer türlü ciddi anlamda güç kesiyorsa şarja takınca gönderin gitsin

KS

Krom

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
36
Sadece prize takınca ekran tepki mı veriyor hocam doğru mu anladım ya da güvenlik amaçlı bir güç kesintisi falan mı oluyor onu anlamadım. Çünkü üretici firmanın bilinçli yaptığı zararı olmayan birşey de olabilir. Sadece parlaklık ve tonlarla alakalı ise güç seçeneklerini tekrar kontrol edin. Diğer türlü ciddi anlamda güç kesiyorsa şarja takınca gönderin gitsin
Prize takınca ve çıkarınca ekran gidip geliyor hocam

rkarayel

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
881
Prize takınca ve çıkarınca ekran gidip geliyor hocam
Anladım hocam, tat kaçırıcı bir olay kusura bakmayın benzer şekilde seçeneklerden dolayı ilk parlaklık değişince bende noluyor demiştim, benzer bir olay sandım sizinki direkt git gel yapıyormuş

KS

Krom

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
36
Anladım hocam, tat kaçırıcı bir olay kusura bakmayın benzer şekilde seçeneklerden dolayı ilk parlaklık değişince bende noluyor demiştim, benzer bir olay sandım sizinki direkt git gel yapıyormuş
Sanırım çözümü yok hocam. Yaşayıpda çözen birine de denk gelmedim daha. Bilgisayar konusunda da cahilim 1 aydır ekran kartımın watt değerini öğrenmeye çalışıyorum.

Arthemis.

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
153
En iyisi siz geri verin yada garanti baksın derim benim ilk eski laptoplarımda fişi tak çek yapınca böyle oluyordu komedi kısmı birisi başka odadan ışığı açıp kapatsın sizdeki gibi ekran gidiyordu çok sinir bozucuydu :) pc den pc yede değişiyor tabi ciddi sorunu yoksa.

KS

Krom

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
36
En iyisi siz geri verin yada garanti baksın derim benim ilk eski laptoplarımda fişi tak çek yapınca böyle oluyordu komedi kısmı birisi başka odadan ışığı açıp kapatsın sizdeki gibi ekran gidiyordu çok sinir bozucuydu :) pc den pc yede değişiyor tabi ciddi sorunu yoksa.
Sanırım vericem hocam garantiye.

rkarayel

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
881
Sanırım çözümü yok hocam. Yaşayıpda çözen birine de denk gelmedim daha. Bilgisayar konusunda da cahilim 1 aydır ekran kartımın watt değerini öğrenmeye çalışıyorum.
Zamanla öğreniliyor hocam sıkmayın canınızı, zaten daha yeni almışsınız içinize sinmiyorsa ya garantiye ya iadeye sallayın gitsin, ciddi paralar veriyoruz üzüyor insanı

KS

Krom

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
36
Zamanla öğreniliyor hocam sıkmayın canınızı, zaten daha yeni almışsınız içinize sinmiyorsa ya garantiye ya iadeye sallayın gitsin, ciddi paralar veriyoruz üzüyor insanı
Haklısınız hocam. Cidden üzüyor insanı. Keşke bir çözümü olsa.

Lnvolegion

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ben de 2023 yılı üretimi Lenovo Legion 2k ekrana sahip rtx 4060 grafik kartlı outlet laptop aldım ve aldıktan sonra bu sorunla karşılaştım. Laptopu hareket ettirince güç gidip geliyordu. İlk önce donanımsal olduğunu sandım sonra yazılımsal olduğunu farkedince ayarlarına baktım. Hz ayarı vs değiştirmeyi denedim hiç biri çözüm olmadı.

Fakat HDR'ı kapattıktan sonra sorun çözüldü. İnşallah bu sorunu yaşayanlarda da işe yarar.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri