Yardım Laptop Şarjı

Muhammet_0

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İşlemci
İ7
Ekran Kartı
4060
Sıfır bir laptop aldım ve kullanma kılavuzunda kullanmadan önce 3 saat şarjda beklemeli yaziyior markası Asus rog şarjdayken Windows guncellmeleri yapılıyor ilk önce şarjda mı bekletmeliydim sorun olur mu

Birde sıfır alınan laptopun şarjı kaç olur yüzde 70lerdeydi açtığımda aldığım mağazada şarja takmıştık kurulum için daha önce kullanılmış olabilir mi

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
487
Mağazan birebir gidip alındığı için. ve özellikle içi işletim sistemi açısından boş, sonra mağazada işletim sistemi kurduğunuzdan bahsetmişsiniz.
Bu durumda önceden kurcalama ve kullanım ihtimali neredeyse sıfır.... akla gelen bu oldu bende...

Kılavuz; mühendisler ve teknisyenlerin önerilerine göre hazırlandığı için, tavsiyeleri uygulamada fayda var diye düşünüyorum.

Sonraki şarjlar ve pil ömrünü uzatmak için: yine kılavuza bir göz atın.
Şarjı %80 şeklinde sınırlayın diye bir tavsiye varsa ki genelde pil ömrü açısından oluyor.

Windows 11'de pil şarjı %80 ile nasıl sınırlandırılır
Buradan ilgili bölüm:
Asus dizüstü bilgisayarlarda pil şarjı nasıl sınırlandırılır bir göz atarsınız...

KS

Muhammet_0

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Mağazan birebir gidip alındığı için. ve özellikle içi işletim sistemi açısından boş, sonra mağazada işletim sistemi kurduğunuzdan bahsetmişsiniz.
Bu durumda önceden kurcalama ve kullanım ihtimali neredeyse sıfır.... akla gelen bu oldu bende...

Kılavuz; mühendisler ve teknisyenlerin önerilerine göre hazırlandığı için, tavsiyeleri uygulamada fayda var diye düşünüyorum.

Sonraki şarjlar ve pil ömrünü uzatmak için: yine kılavuza bir göz atın.
Şarjı %80 şeklinde sınırlayın diye bir tavsiye varsa ki genelde pil ömrü açısından oluyor.

Windows 11'de pil şarjı %80 ile nasıl sınırlandırılır
Buradan ilgili bölüm:
Asus dizüstü bilgisayarlarda pil şarjı nasıl sınırlandırılır bir göz atarsınız...

Merhaba evet mağazadan birebir aldım orda açtılar ve kurdular ama Windows 11li bir laptop gömülü sistem açtığımizda şarja takıldı şarj kaçtı bilmiyorum ama burda taktigimda yüzde 70lerdeydi ondan dolayı kullanılmış olabilir mi diye sormuştum

şuanda şarja takılı ve Windowsu kurduğum için ve güncellemeler yapılıyor ondan dolayı şuan kapatamiyorum laptopu kurduktan sonra 3 saat şarjda kalması yeterli mi yoksa zaten 1 saatir jullaniyorum ve şarjda 2 saat daha kalsa yeterli mi

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
487
Üç saat önerdikleri ki bir bildikleri var. Bu süre dolana kadar laptopu kullanmayın. Kendi haline bırakın. Dilerseniz Windows u kapatabilirsiniz. Yalnız yine şarjda kalsın.

Sonraki rutin şarjlar için ise. (Üç saat sonunda) yukarıda verdiğim linkteki bilgilere bakarsınız Cep telefonlarında da aynı %80-%85 şarj sınırlamasını kullanıyoruz. Bizzat Samsung la gelen sınırlama.
Bu sınırlama pilin yıpranma hızını önleme açısından. tavsiye ediliyor.

Güle güle-iyi günlerde kullanın....

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri