Laptop Soğutucusu yapma

Yunus Emre Şanlı

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
MSİ-CX62-6QD-234XTR

Ürünü okulların açılmasıyla aldım. Performans dan memnunum. Ancak cooler boost açık olmadan laptop ısınıyor, bende açmak zorunda kalıyorum ve  fan en yüksek hızda çalışıyor. Bende bu sorunu çözmek için soğutucu yapmayı düşünüyorum. Çünkü satın alınan piyasada bulun 50 TL'lik hiç bir soğutucu iyi performans vermiyor. Ben eski laptopumda kullanıp yaşadım. Bende soğutucu yapmaya karar verdim. Bunun içinde sizden önerilerinizi bekliyorum. 2 tane 12 cm fan almayı düşünüyorum. 12 volt bi adaptör alacağım ancak fanları nasıl konumlandırsam diye fikir edinmek istiyorum. İstediğim performans alırmıyım. Önerileriniz varsa şimdiden teşekkürler.

NOT: Eğer laptopla ilgili sorularınız varsa buyrun sorun.

KS

Yunus Emre Şanlı

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
PCMaster' Alıntı:
notebookta en cok ısınacak yer ekran kartı ıle işlemci olacaktır. konumlandırmalarını buna gore yapabılırsın ayrıca bır dıpnot fanı ve ya ızgarayı kasaya dırek oturtman hava sirkülasyonunu azaltacagı ıcın 1-2 cm'lık notebook ve sogutucu arası bosluk bırak

O zaman 12 cm ve 8 cm lik bir fan yapayım ki hava sirkülasyonunu azaltmayım. Veya 12 cm bi fan anakart doğru üflesin birde 8 cm fan ile egzoz fan yaparsam daha iyi mi olur ki ?

Lightning

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
sana komplike bir önerim var egzoz fanının olduğu yere vakumlu notebook soğutuculardan al tak altına 14 cm akasa venom tak tam karşılıyor Sayfada konuştuk

iyi forumlar

KS

Yunus Emre Şanlı

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Lightning' Alıntı:
sana komplike bir önerim var egzoz fanının olduğu yere vakumlu notebook soğutuculardan al tak altına 14 cm akasa venom tak tam karşılıyor Sayfada konuştuk

iyi forumlar

O kadar para vermem. Bana 12 cm 2 tane takayım 15-20 derece düşürsün yeter. Çünkü laptop çok ısınmıyor ama fan en üst düzeyde çalıştığı için bi süre sorna başı ağrıtıyor. O yüzden böyle bişey yapmayı düşünüyorum.

PCMaster' Alıntı:

Evet

KS

Yunus Emre Şanlı

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ben en iyisi 12 cm li 2 tane fan alayım. 2 cm aralık ile fanları koyayım tam ortası ısınıyor bu yüzden fanları ortaya konumlayacam. Acaba birini düz koyuyum anakarta doğru üflesin diğerinide ters montajlayımki sıcak havayı geri dışarı atsın egzoz fanda laptopda var zaten bence böyle yapayım mantıklı mı ?

Lightning

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Yunus Emre Şanlı' Alıntı:
Lightning' Alıntı:

iyi forumlar

O kadar para vermem. Bana 12 cm 2 tane takayım 15-20 derece düşürsün yeter. Çünkü laptop çok ısınmıyor ama fan en üst düzeyde çalıştığı için bi süre sorna başı ağrıtıyor. O yüzden böyle bişey yapmayı düşünüyorum.

PCMaster' Alıntı:

Evet

dediğimi yaparsan düşer emin ol

PCMaster' Alıntı:
Ben en iyisi 12 cm li 2 tane fan alayım. 2 cm aralık ile fanları koyayım tam ortası ısınıyor bu yüzden fanları ortaya konumlayacam. Acaba birini düz koyuyum anakarta doğru üflesin diğerinide ters montajlayımki sıcak havayı geri dışarı atsın egzoz fanda laptopda var zaten bence böyle yapayım mantıklı mı ?

bana sorarsan birtane egzoz  fanının oldugu yere BUNU alıp altına "V" şeklinde BUNU yerleştirebilirsin.

kanka iyi hoş diyorsun ama bu fanların görevi üflemek ben ben 1 dönem iklimlendirme sistemleri dersi gördüm bana ders kitabı gibi anlattırmayın

KS

Yunus Emre Şanlı

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Lightning' Alıntı:

Evet

dediğimi yaparsan düşer emin ol

PCMaster' Alıntı:
bana sorarsan birtane egzoz  fanının oldugu yere BUNU alıp altına "V" şeklinde BUNU yerleştirebilirsin.

kanka iyi hoş diyorsun ama bu fanların görevi üflemek ben ben 1 dönem iklimlendirme sistemleri dersi gördüm bana ders kitabı gibi anlattırmayın

Vakumlu soğutucuyu nereden sipariş edeyim ki ? Çünkü yok gümrük müş yok başka şeymiş uğraşmak istemiyorum o kadar bide vakumlu kaç liraya denk gelir ? Hani bu yüzden sıkıntı.Hem de o kadar para vereceğime vakumlu soğutucuya 2 tane 12 cm fan 1 tane de 8 cm egzoz fan yaparım. Böyle daha iyi olur. Kanki 37 TL iki tane alsam 74 TL pahalı en fazla 50 TL lik bi soğutucu yapcam.

KS

Yunus Emre Şanlı

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
LAPTOP SOĞUTUCUSU Uğraşana kadar bunu mu alsam ? Çünkü cfm si yüksek.Kasa Fanı veya 2 tane bundan mı alsam ? Git gide kafam karışıyor.

PCMaster' Alıntı:

Evet

kulaklık dene ozman ya da pamuk  :D  şaka bir yana 35x20 olması lazım ölçüler gulmeyın ama ben arkadasıma pazarlarda olan plastık sandık(kasa) artık kım nedıyor ıse ile yapmıstık. corsairindi sanırım 140 fanını koyduk 3 tane altına ızgarayada vakum fan almıstık 30-40 lıra bıseydı bayagıda basarılı olmustu

Kanka laptopun ısınması kaç derece düşürmüştü.

KS

Yunus Emre Şanlı

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Lightning' Alıntı:
aliexpress e gir bak hepsi toplam 50 liraya adaptörü ile birlikte alırsın

Tahmini ısıyı kaç derece düşürürüm. Bunu denedin mi yoksa başkasında gördün mü ? Kanka çok emin olamadım. Çünkü vakumlu ile 10 derecelik bi fark oluyor 5 derecede fan düşürse 15 daha iyi bir performans yapamaz mıyım ? 12 CM FAN Bundan 2 tane alsam 1 adaptör 15-20 derece arası ısı düşüşü yaparım diye düşünüyorum. Hem ucuz olur hemde bunun rpm 1000-1500 arası cfm side 50 felan.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri