Laptopta Ekran Kartı Değişimi

SeeMe

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhabalar. Benim 15-bc001nt model bir HP marka laptobum var. Bu laptopta 960M ekran kartı mevcut. Ben bu ekran kartını değiştirip yerine GTX1060 takmak istiyorum. Gömülü ekran kartlarını değiştirebilir miyim ? Ve de değişse bile GTX1060 benim bilgisayarımın ekran kartı yerine takılabilir mi. Pc Hocası'nın Youtube kanalında ki videoyu izledim ancak bilgisayarla pek aram yok. O yüzden pek anlamadım. Şimdiden Teşekkürler.

armaged01

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4
Kardeşim uğraşma onla YouTube da harici ekran kartı bağlama var ordan bi bak süper oluyor
Bunu sokemezsin mxm slotu olması lazım yani ekran kartının mxm slotu olması lazım senin Laptop da o olmadığı için ısıl işlem yaptırırsin ama oda iyi olmaz
Senin yapacağın YouTube da laptop a harici ekran kartı bağlama var en güzel ı o

Oğuzhan Gündüz

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
Maalesef hocam anakarta gömülü oldukları için değişim şansları yok. Egpu diye bir olay var ama biraz meşakkatlidir uğraşmak ister misiniz bilemem birde %10-15 performans düşüşü var diye biliyorum bu şekilde. Sormak istediğiniz başka konu varsa elimden geldiğince yardımcı olabilirim.

KS

SeeMe

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
armaged01' Alıntı:
Kardeşim uğraşma onla YouTube da harici ekran kartı bağlama var ordan bi bak süper oluyor
Bunu sokemezsin mxm slotu olması lazım yani ekran kartının mxm slotu olması lazım senin Laptop da o olmadığı için ısıl işlem yaptırırsin ama oda iyi olmaz
Senin yapacağın YouTube da laptop a harici ekran kartı bağlama var en güzel ı o

Biraz daha bahseder misin ? Anlamadım dediğinden

Oğuzhan Gündüz

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
Bir cihaz var Egpu diye masa üstü ekran kartlarını pcı girişiyle laptop'a bağlıyorsun(cihazdan cizaha pcı giriş yerleri farklı olduğu için alt kasada delik açma veya tam kapatmama gibi durumlarda olabiliyor.) tabi ekran kartı için bir güç kaynağı da oluyor böylelikle o ekran kartını laptopumuzda kullana biliyoruz.
Ek:Bazı cihazlarda bios beyaz liste oluyor o slotlar sadece listedeki parçaları destekliyor dolayısıyla bizim ekran kartı o listede bulunmuyor, bunu da düzenlenmiş bioslarla aşıyorlar diye biliyorum. Başka sorunuz var mı ?

KS

SeeMe

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Oğuzhan Gündüz' Alıntı:
Bir cihaz var Egpu diye masa üstü ekran kartlarını pcı girişiyle laptop'a bağlıyorsun(cihazdan cizaha pcı giriş yerleri farklı olduğu için alt kasada delik açma veya tam kapatmama gibi durumlarda olabiliyor.)  tabi ekran kartı için bir güç kaynağı da oluyor böylelikle o ekran kartını laptopumuzda kullana biliyoruz.
Ek:Bazı cihazlarda bios beyaz liste oluyor o slotlar sadece listedeki parçaları destekliyor dolayısıyla bizim ekran kartı o listede bulunmuyor, bunu da düzenlenmiş bioslarla aşıyorlar diye biliyorum. Başka sorunuz var mı ?
Peki Bunu Tekrar Tekrar Çıkartıp Kullanabiliyor muyuz ? Sonuçta Laptop Bazı Zamanlar da Yani En Az 2 Ayda Bir Falan 
Bi Yerlere Götürüyorum Laptobumu. O Zaman Çıkartıp Sonra Tekrar Takabiliyor Muyum ?

Oğuzhan Gündüz

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
Evet hocam takarsınız lakin taşınma sırasında sıkıntı olabilir, Ekran kartınıza zarar gelebilir taşırken.

Enes Değirmenci

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
SeeMe' Alıntı:
Oğuzhan Gündüz' Alıntı:
Bir cihaz var Egpu diye masa üstü ekran kartlarını pcı girişiyle laptop'a bağlıyorsun(cihazdan cizaha pcı giriş yerleri farklı olduğu için alt kasada delik açma veya tam kapatmama gibi durumlarda olabiliyor.)  tabi ekran kartı için bir güç kaynağı da oluyor böylelikle o ekran kartını laptopumuzda kullana biliyoruz.
Peki Bunu Tekrar Tekrar Çıkartıp Kullanabiliyor muyuz ? Sonuçta Laptop Bazı Zamanlar da Yani En Az 2 Ayda Bir Falan 
Bi Yerlere Götürüyorum Laptobumu. O Zaman Çıkartıp Sonra Tekrar Takabiliyor Muyum ?

her laptop desteklemiyor bunu pcı ekspres yuvasından hallediliyor wifi kartını iptal ediyorsun ve öyle kullanmaya başlıyorsunuz istediğiniz zaman çekme işlemi tabikide var

0mustafa6

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
HP 15-r111nt model dizüstü bilgisayarım var bunda ekran kartı değişimi yapılırmı veya nasıl ve nereden yapılır bga makineleri ile yapılanlar nerede bulunur

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri