Yardım Laptoptan Masaüstüne Geçiş Mantıklı Mı?

telvis

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
İşlemci
İ7 10750H
Ekran Kartı
Rtx 3060
Selam dostlar, yoğun bir iş tempom var akşam 6.7 den sonra evde 2.3 saat kadar oyun oynarım kafa dağıtırım (genelde 2.3 oyunu geçmez oyunlarım, Guild Wars 2 mmorpg tarzı ve Dota2 tarzı oyunlar), film izlerim vs. Elimde hali hazırda MSI GF65 Thin (i7 10750H, RTX3060) var. Ekstra monitör, mouse,klavye, soğutucu ve hoparlör ile kullanıyorum. Laptopu satıp 4070 li bir masaüstü alma düşüncesi var. Kafamı karıştıran nokta mobilitesi olmaması ve wifi Bluetooth gibi eklentilerin masaüstünde direk ekstra paralı olması vs. Sizce masaüstü almalı mıyım pişman eder mi yoksa laptop ile devam edeyim mi ? Kafam biraz karışık düşüncelerinizi belirtebilir misiniz?

KingDeViL

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
73
Ben dizüstünden masa üstüne bu ay geçtim. Sizin gibi laptopa monitör ve ses sistemi bağlayıp kullanıyordum. Monitör 2k olunca laptop biraz ısınmaya başladı. Bende onu babama verip 4070ti sistem topladım. Şuan çok memnunum. Ses sistemim yani samsung sound bar bluetooth ile çalıştığı için anakartımı ona göre seçtim. Asus tuf gaming z790 pro aldım. Hem wifi hem bluetooth mevcut. Fakat fiyatı indirimli fiyatı 12k. Siz daha düşük fiyatlı bluetooth wifili anakart tercih edebilirsiniz. Kasa sistem çok daha iyi. Yağ gibi akıyor. Yıllarca laptop kullandıktan sonra kasa beni çok memnun etti.

KS

telvis

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Ben dizüstünden masa üstüne bu ay geçtim. Sizin gibi laptopa monitör ve ses sistemi bağlayıp kullanıyordum. Monitör 2k olunca laptop biraz ısınmaya başladı. Bende onu babama verip 4070ti sistem topladım. Şuan çok memnunum. Ses sistemim yani samsung sound bar bluetooth ile çalıştığı için anakartımı ona göre seçtim. Asus tuf gaming z790 pro aldım. Hem wifi hem bluetooth mevcut. Fakat fiyatı indirimli fiyatı 12k. Siz daha düşük fiyatlı bluetooth wifili anakart tercih edebilirsiniz. Kasa sistem çok daha iyi. Yağ gibi akıyor. Yıllarca laptop kullandıktan sonra kasa beni çok memnun etti.
Şimdi biraz araştırdım da 4070 li sistem toplamak biraz maliyetli olacak gibi görünüyor, 4060 li sistem daha iyi olur .wifi+BT li anakart modellerini gördüm evet. Hazır sistemlerde ne yazık ki bu seçenekler olmayacak hâliyle biraz maliyetli olacak. 12 yıldır laptopta oyun oynuyorum :)

KingDeViL

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
73
Şimdi biraz araştırdım da 4070 li sistem toplamak biraz maliyetli olacak gibi görünüyor, 4060 li sistem daha iyi olur .wifi+BT li anakart modellerini gördüm evet. Hazır sistemlerde ne yazık ki bu seçenekler olmayacak hâliyle biraz maliyetli olacak. 12 yıldır laptopta oyun oynuyorum :)
Ben 15 yıldır laptopta oynuyorum. 2008de almıştım ilk laptopumu. Gittiği yere taşıma anlamında iyi oluyor fakat kasa daha seri çalışıyor.

Benim monitör 2k olduğu için ben 4070ti sistem topladım. 68k tuttu kara cuma indiriminde. Siz 4060lı toplayabilirsiniz. Hatta 4060ti yaparsanız daha iyi olur. Düz modelleri tercih etmiyorlar. Hazır sistemlerde anakart seçeneklerinde Asus'un wifi+bluetoothlu modeller var. Onlardan birini seçebilirsin. Ben hazır sistem sitelere güvenmediğim için Vatan'dan topladım.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri