Le520- Deepcool Cg560 Kasa Fan Bağlantıları

Anbordast

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam merhaba deeocool le520 sıvı soğutucu aldım geçen hafta montajı kendim yaptım fakat sıkıntı şu ki montajdan önce kasa fanlarını temizlik için sökmüştüm şuan bağlantıları kuramıyorum sıvı soğutucunun pompa kablosunu CPU_Fan girişine taktım radyatör fanlarını ise çoklayıcı ile Cha_fan a taktım kasa fanlarını takıcak giriş kalmadı Anakart Asus a620mk kasa da sadece rgb dağıtıcı var arka planında geçici olarak hem kasa fanlarını başka bi çoklayıcı ile cha fan a bağladım hem radyatör fanlarını hem kasa fanlarını cha fan da bağlı biosda tek fan gözüküyor şuan sıvı soğutucu dan önce 3 fan gözüküyordu bu bağlantılarda sistem sorun yaşar mı

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
736
Şu anki sıkıntı sadece bios üzerinden hepsini görememeniz mi?
Diğer herşey normal mi* Sıvı soğutucu ve diğer kasa fanlar çalışıyor mu?

Diğer herşey normal mi* Sıvı soğutucu pump ve diğer kasa fanlar çalışıyor ise bu şekilde de devam edebilirsiniz masraf çıkmadan.

Adım adım gidelim.
Önce sistem hazır toplanmış mı gedi

Kasa fanları biribirine bağlanmış şekilde olup 4 pin li mi?

---------------

Ne yapmak istediğnize bağlı bundan sonrası.

Anakart:

Fan ve Soğutma ile ilgili
1 x 4 pinli CPU Fan başlığı
1 x 4 pinli Kasa Fan başlığı

2 x Adreslenebilir Gen 2 başlıkları
1 x Aura RGB başlığı

1 x 4 pinli CPU Fan başlığı soğutucu PUmp fanı burada olacak
1 x 4 pinli Kasa Fan başlığı soğutucu radyatör fanları kendi kutudan çıkan çoklayıcısı ile birleştirilip buraya takılacak
Kasa fanlarına yer kalmadı???
Siz kasa fanlarını da çoğaltıcı ile buraya CHA_FAN a takmışsınız
Burada o zaman 2 soğutucu fanı + kasa fanları var...

BİOS ta görünmeme meselesi anakart teknik özellikler ve bu çoğaltıcı durumu ile ilgili olabilir. Bios ta görünmesi o kadar önemli değil.

Kasa fanları 4 pin PWN ise ve de yardımcı bir yazılımda da görülürse buradan da ayarlamalar yapılabilir.

Çoğaltıcı ile fan kablolarını takılması tam olarak ne tür etki eder bilemiyorum.

Bir diğer seçenek te harici bir fan*hub alıp kasa için. bununla devam etmek olabilir. Ekstra masraf çıkarır 600 TL civarı işlevsel ve kaliteli olanlar

Son düzenleme:

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
448
Soğutmanın pompası CPU_FAN kısmında burası doğru.
Soğutmanın 2 tane fanı CHA_FAN kısmında, buraya 3 taneye kadar fan bağlayabilirsin 4 fan ya da 6 fan için kontrolcü kullanman gerekli.
Kasanın özelliğinde RGB fan diyor ama yeni sistem RGB soket mi yoksa molex soket ile reset sw ile mi kullanılan tiplerden ? Bu kısmı önemli.
Daha önce bağlantı şekli nasıldı ? Kablolama için fotoğraf yüklermisin.

Diğer herşey normal mi* Sıvı soğutucu pump ve diğer kasa fanlar çalışıyor ise bu şekilde de devam edebilirsiniz masraf çıkmadan.

Adım adım gidelim.

---------------

Anakart:

1 x Aura RGB başlığı

1 x 4 pinli Kasa Fan başlığı soğutucu radyatör fanları kendi kutudan çıkan çoklayıcısı ile birleştirilip buraya takılacak

BİOS ta görünmeme meselesi anakart teknik özellikler ve bu çoğaltıcı durumu ile ilgili olabilir. Bios ta görünmesi o kadar önemli değil.

Kasa fanları 4 pin PWN ise ve de yardımcı bir yazılımda da görülürse buradan da ayarlamalar yapılabilir.

Çoğaltıcı ile fan kablolarını takılması tam olarak ne tür etki eder bilemiyorum.

Bir diğer seçenek te harici bir fan*hub alıp kasa için. bununla devam etmek olabilir. Ekstra masraf çıkarır 600 TL civarı işlevsel ve kaliteli olanlar
A620M-K.jpg

KS

Anbordast

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

Adım adım gidelim.

---------------

Anakart:

1 x Aura RGB başlığı

Teşekkür ederim zaman ayırıp cevap verdiğiniz için fan hub öneriniz var mı bütçe problemim yok

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
736
@narcotic hocanın limitlerini çizdiği:

''Soğutmanın 2 tane fanı CHA_FAN kısmında, buraya 3 taneye kadar fan bağlayabilirsin 4 fan ya da 6 fan için kontrolcü kullanman gerekli.''
Prensibe göre gitmek istiyorsunuz...

Raijintek RJK 5V ARGB-PWM Fan Kontrolcü 8 Port PWM + 8 Port ARGB Bağlantı Noktası
Şu model diğerlerine göre daha avantajlı bağlantıları açısından

- Gücü psu dan SATA güç konnektörü ile alıyor.
- Bir bağlantı anakart CHA- FAN a yapılacak. Bu sayede anakarttan sinyal alabilecek PWN fanlar.
-- Bir bağlantı da Anakart ARGB-RGB güç konnektörüne yapışacak

Yukarıdaki linkten inceleyebilirsiniz.

Fiyat olarak:

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
448
Kasa üzerinde bildiğim kadarıyla kontrolcü geliyor yanlış kasaya bakmadıysam, kontrolcü de sadece RGB girişi bulunmaz PWM güc girişi de mevcuttur. Sata ile gücünü bağlayıp tek kablo ile de anakart arasında bağlantı kurmak için CHA_FAN çıkışı mevcuttur.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri