Lenovo Legion Y27-30 Vs Hp Omen 25I

omerk_k

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
41
Merhaba yakın zamanda lenovo 27 inç bir monitör aldım hiç bir sorunum yok fakat 27 inç bana çok büyük geldi bu kadar olacağını düşünmemiştim ve 27 inç de full hd biraz garip duruyor açıkçası 23.8 inç monitör yerine böyle hemen hemen ortası bir ölçüye sahip olan Hp Omen 25i yi (AHVA IPS PANELMİŞ) almayı bunu iade etmeyi düşünüyorum bu konu hakkında fikirleriniz nelerdir acaba? Gamebooster gameon pardox gibi 240 hz ve üstü hz veren monitörlerde var hz açısından çok güzeller ama forumlara baktığım da bir çok kişi kötü hatalı ölü pikselli veya panellerinde sıkıntılar olduğunu söylüyor yada malzeme kalitesinin kötü olduğunu bu monitörlerden birini mi alayım yoksa hp omen 25i ile mi değiştireyim? ( Not Legion 180hz 0.5 olayı tamamen saçmalık çünkü 30dk sürüyor alacaklar 165hz olarak düşünsün) Peşin fiyatına 6 taksit olan monitörlere bakıyorum 6k yı geçmeyecek önerilere açığım lütfen önerilen monitörler hp omen25i den daha iyi olsun.

Not : Grafik Tasarımcıyım , Oyun tasarımına hevesim var , Açık dünya hayatta kalma oyunlarını hikayeli oyunları severim ayrıca sık sık FPS oyunları da oynamaktayım
1690027737427.png
1690027806283.png

Lory

Monitör Uzmanı
Monitör Uzmanı
Tepki
789
Senin için en uygun monitör bu:

2.5ms gtg ye sahip yani FPS oyunları için bütçendeki en iyi seçenek.
1350:1 kontrastı var yani black ve gray uniformity diğerlerine göre çok daha iyi. Diğerleri 1000:1 olur genelde hatta 25i 900:1 di.
Gamutlar olarak yeterli renk doğruluğuna sahip. Frc ile yaklaşık 16 milyon renk sayısıda bulunabiliyor.

Kısaca hem renk kalitesi hemde oyun tarafında en iyi monitör budur.

KS

omerk_k

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
41
@Sahuraka
Senin için en uygun monitör bu:

2.5ms gtg ye sahip yani FPS oyunları için bütçendeki en iyi seçenek.
1350:1 kontrastı var yani black ve gray uniformity diğerlerine göre çok daha iyi. Diğerleri 1000:1 olur genelde hatta 25i 900:1 di.
Gamutlar olarak yeterli renk doğruluğuna sahip. Frc ile yaklaşık 16 milyon renk sayısıda bulunabiliyor.

Kısaca hem renk kalitesi hemde oyun tarafında en iyi monitör budur.
Buna bakacağım pzt ye kadar birden fazla monitör takip etmeye çalışacağım peki önereceğin bu bütçe bandında 240hz ve üstü bir monitör var mıdır?

Lory

Monitör Uzmanı
Monitör Uzmanı
Tepki
789
@Sahuraka

Buna bakacağım pzt ye kadar birden fazla monitör takip etmeye çalışacağım peki önereceğin bu bütçe bandında 240hz ve üstü bir monitör var mıdır?
Minimum bu var 240hz de.

KS

omerk_k

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
41
Minimum bu var 240hz de.
Önümüzde ki hafta çarşamba perşembe gibi yeni monitörü sipariş etmeye çalışacağım o zamana kadar umarım siteler belli başlı güzel monitörlerde indirim yapar . Bu arada Liyama monitöre baktım ms ve canlılık olarak dediğin gibi yüksek ekran özelliği olarak baya eksik kalmış ama bu monitörün kullandığı panel mi daha iyi yoksa hp omen 25i de kullanılan panel mi?

Lory

Monitör Uzmanı
Monitör Uzmanı
Tepki
789
Önümüzde ki hafta çarşamba perşembe gibi yeni monitörü sipariş etmeye çalışacağım o zamana kadar umarım siteler belli başlı güzel monitörlerde indirim yapar . Bu arada Liyama monitöre baktım ms ve canlılık olarak dediğin gibi yüksek ekran özelliği olarak baya eksik kalmış ama bu monitörün kullandığı panel mi daha iyi yoksa hp omen 25i de kullanılan panel mi?
Ekran özelliği derken? İiyama her konuda en iyisi. Paneli igzo TFT kullanıyor ve dünyadaki en iyi 1080p 144hz monitör olan 24g2u nün revize hali onun paneli.
Tek kötü yanı pivot olmaması ama zaten takiplerinde de pivot bulunmuyor.
Sen hangi özelliğini beğenmedin?

İiyama ya kur düşüşü yaşanmaz ise indirim gelmez çünkü satıcısı sadece iiyama Türkiye. Omen 25i Max 5k ya düşebilir ama yinede iiyama almanı öneririm ki büyük ihtimal 25i 7k olacak pazartesiye.

KS

omerk_k

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
41
Ekran özelliği derken? İiyama her konuda en iyisi. Paneli igzo TFT kullanıyor ve dünyadaki en iyi 1080p 144hz monitör olan 24g2u nün revize hali onun paneli.

İiyama ya kur düşüşü yaşanmaz ise indirim gelmez çünkü satıcısı sadece iiyama Türkiye. Omen 25i Max 5k ya düşebilir ama yinede iiyama almanı öneririm ki büyük ihtimal 25i 7k olacak pazartesiye.
Pazartesiyi bekliyorum bakalım fiyatlar ne olacak

KS

omerk_k

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
41

Bu monitör hakkında ne düşünüyorsun?

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri