Arkadaşlar merhaba, laptopum Lenovo LOQ 15IAX9 RTX 4060 83GS0060TR. Biliyorsunuz bu laptopta 170W adaptör ile geliyordu. Bende de batery drain sorunu olunca (limitleme ile de duzelmemisti) servis ile debelenmeyeyim diye 230W orijinal bir Lenovo adaptör satın aldım. Durup dururken şarj etmemeye başlayınca adaptör ile ilgili olduğunu düşünerek aldığım yerden yenisiyle değiştim. Ancak yeni gelenle de kısa süre sonra aynı durumla karşılaştım. Bu durum 5 defa oldu. 170W adaptör ile ediyor ancak battery drain durumu ile birlikte laptop söylenen watt değerlerine ulaşamıyor. Biraz bekleyip 230W adaptörünü takınca şarj ediyor ancak ne zaman tekrar keseceğini kestirmekte mümkün değil. Bununla beraber de şarj kesilince adaptör kendini kitliyor farklı bir 230w kullanılan ideapadde denedim kısa süre beklemek gerekiyor. Sorun ne olabilir? Teşekkür ederim.
Not: Bu arada iki adaptör de orijinaldir. İlk sorun yaşadıktan sonra her ihtimale karşı uzatmayı yeniledim ve akım koruma aldım. Ancak ondan sonra 5 defa daha oldu. 1 yıl daha garantisi var.
Not: Bu arada iki adaptör de orijinaldir. İlk sorun yaşadıktan sonra her ihtimale karşı uzatmayı yeniledim ve akım koruma aldım. Ancak ondan sonra 5 defa daha oldu. 1 yıl daha garantisi var.