Lian Li Hydroshift 2 LCD-S 360TL model sıvı soğutucu aldım ancak bağlantılarını hem kurulum kılavuzunda hem de Web'te farklı farklı anlatıyorlar. Türkçe kaynakta göremedim bir türlü.
Radyatörden 1 adet 4 pin, 1 adet 2 pin, 1 tane de USB bağlantısı çıkıyor. Lian-Li TL FAN'lardan ise 1 tane 4 pin, 1 tane 2 pin bağlantı çıkıyor. Sıvı soğutucunun kutusundan çıkan SATA Güç Adaptörüne 2 pin'li bağlantıları yaptım. Radyatör'den çıkan 4 pin'li kabloyu PUMP_SYS1'e, fandan çıkan 4 pin'i ise CPU_FAN1'e taktım. Şu an bu şekilde çalışıyor ancak sistemde genel olarak bir sorun var gibi hissediyorum.
PBO, EXPO'da açık şu an ;
PBO Limits: Motherboard
CPU Boost Clock Override: +200
Curve Optimizer: All Cores
All Core Curve Optimizer Sign: Negative
All Core Curve Optimizer Magnitude: 30
Ayrıca Platform Thermal Throttle Limit ayarımı da 85 olarak güncelledim aşırı sıcaklıktan dolayı. OCCT testini ve Kurulum Kılavuzunu ek olarak paylaşıyorum. Pompa şu an 3200 RPM'de çalışıyor. BIOS'tan PWM ve %100 olarak ayarlı. Kılavuzda o şekilde tavsiye etmiş Lian-Li.
Sıvı soğutucunun montajı doğru mu şu an? Gerçekten bilgisi olan ve benzer soğutucu montajı yapmış olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim. Süreç biraz yordu beni
Çok fazla bilgi karışıklığı var bu konuyla alakalı.
Anakart : MSI X870E Tomahawk Wifi
CPU : AMD Ryzen 9800x3D
GPU : ASUS TUF Gaming RTX4070Ti
PSU : ROG STRIX 1000W 80+ Gold Aura Edition
Radyatörden 1 adet 4 pin, 1 adet 2 pin, 1 tane de USB bağlantısı çıkıyor. Lian-Li TL FAN'lardan ise 1 tane 4 pin, 1 tane 2 pin bağlantı çıkıyor. Sıvı soğutucunun kutusundan çıkan SATA Güç Adaptörüne 2 pin'li bağlantıları yaptım. Radyatör'den çıkan 4 pin'li kabloyu PUMP_SYS1'e, fandan çıkan 4 pin'i ise CPU_FAN1'e taktım. Şu an bu şekilde çalışıyor ancak sistemde genel olarak bir sorun var gibi hissediyorum.
PBO, EXPO'da açık şu an ;
PBO Limits: Motherboard
CPU Boost Clock Override: +200
Curve Optimizer: All Cores
All Core Curve Optimizer Sign: Negative
All Core Curve Optimizer Magnitude: 30
Ayrıca Platform Thermal Throttle Limit ayarımı da 85 olarak güncelledim aşırı sıcaklıktan dolayı. OCCT testini ve Kurulum Kılavuzunu ek olarak paylaşıyorum. Pompa şu an 3200 RPM'de çalışıyor. BIOS'tan PWM ve %100 olarak ayarlı. Kılavuzda o şekilde tavsiye etmiş Lian-Li.
Sıvı soğutucunun montajı doğru mu şu an? Gerçekten bilgisi olan ve benzer soğutucu montajı yapmış olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim. Süreç biraz yordu beni
Çok fazla bilgi karışıklığı var bu konuyla alakalı.
Anakart : MSI X870E Tomahawk Wifi
CPU : AMD Ryzen 9800x3D
GPU : ASUS TUF Gaming RTX4070Ti
PSU : ROG STRIX 1000W 80+ Gold Aura Edition