Logitech Direksiyon

Mkann

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
682
bu hafta içinde g29 satın alıcam ama vitessiz halini 10 gün sonra ise de vitesini alıcam bir biri ile uyum sağlarlar mı?

AranelCiryatan

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
159
Bir sürü USB vites satılıyor artık piyasada. Logitech'in vitesi çok eski kaldı artık.

Bu arada G29'un kronik sorunlarını iyi araştırın derim. Moral bozmak istemem ama potaslı pedal olduğu için bir süre sonra titreme yapmaya başlar. Yağsız kontak sprey ile pedalların içini açıp belli aralıklarda temizlemek gerekir ki bir süre sonra temizlemek de işe yaramaz hale geliyor ve pedalların potasları değiştirmeniz gerekiyor. Elektronik ve lehim vs bilginiz yoksa garanti sonrası biraz sorun oluyor.

KS

Mkann

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
682
Bir sürü USB vites satılıyor artık piyasada. Logitech'in vitesi çok eski kaldı artık.

Bu arada G29'un kronik sorunlarını iyi araştırın derim. Moral bozmak istemem ama potaslı pedal olduğu için bir süre sonra titreme yapmaya başlar. Yağsız kontak sprey ile pedalların içini açıp belli aralıklarda temizlemek gerekir ki bir süre sonra temizlemek de işe yaramaz hale geliyor ve pedalların potasları değiştirmeniz gerekiyor. Elektronik ve lehim vs bilginiz yoksa garanti sonrası biraz sorun oluyor.
Hocam valla soğuttunuz şimdiden :D gönül ister ki trustmaster ama bütçemi ciddi anlamda aşıyor nerdeyse iki katı trustmaster

Sizin bir öneriniz olur mu şuan tam olarak bütçem belli değil ama trustmaster beni aşar

AranelCiryatan

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
159
2023 itibariyle artık kayışlı ve çarklı ürün alınmaz zaten ileriye dönük yatırım olarak düşünürseniz en az Moza R5 öneriyorum ben. Gerisi artık boşa yatırım.

Artık alınmaması gerekenler
-Potaslı pedallar : titreme problemi
-Çarklı/dişli sistemler : ses ve zamanla boşluk problemi
-Kayışlı sistemler : ısınma sonrası FFB kaybı, kayış kopması

Alınması gerekenler
- Hall sensörlü pedallar : hem hassasiyet daha fazla hemde tozlanma ve titreme sorunu yok
- Loadcell pedallar : özellikle fren pedalı loadcell olmalı. bu sayede bastığınız mesafe değil uyguladığınız güce göre fren yaparsınız gerçekte olduğu gibi.
- Direct Drive baseler : Motorun gücü direkt direksiyona aktarılıyor. Kayış vs yok. Isınma olsa bile FFB kaybı, yumuşama hissi vs gibi sorunlar olmuyor. Ayrıca en düşük model bile şuan 5 nm gücünde.

Şu videomu izlerseniz neden DD almanız gerektiğini anlarsınız.

KS

Mkann

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
682
2023 itibariyle artık kayışlı ve çarklı ürün alınmaz zaten ileriye dönük yatırım olarak düşünürseniz en az Moza R5 öneriyorum ben. Gerisi artık boşa yatırım.

Artık alınmaması gerekenler
-Potaslı pedallar : titreme problemi
-Çarklı/dişli sistemler : ses ve zamanla boşluk problemi
-Kayışlı sistemler : ısınma sonrası FFB kaybı, kayış kopması

Alınması gerekenler
- Hall sensörlü pedallar : hem hassasiyet daha fazla hemde tozlanma ve titreme sorunu yok
- Loadcell pedallar : özellikle fren pedalı loadcell olmalı. bu sayede bastığınız mesafe değil uyguladığınız güce göre fren yaparsınız gerçekte olduğu gibi.
- Direct Drive baseler : Motorun gücü direkt direksiyona aktarılıyor. Kayış vs yok. Isınma olsa bile FFB kaybı, yumuşama hissi vs gibi sorunlar olmuyor. Ayrıca en düşük model bile şuan 5 nm gücünde.

Şu videomu izlerseniz neden DD almanız gerektiğini anlarsınız.

Evet videonuzu izledim ama şuan bütçem t300rs için yetmiyor ne yazık ki önceden dfgt ile oynuyordum uzun bir sürede onla oynamıştım çok memnundum. Ve önerdiğiniz direksiyon 34 bin tl ve aylık giderim ciddi anlamda yüksek eğer bunu alırsam kendimi çok aşmış olacağım. Öyle bi hard simülatör oyuncusu değilim forzayı konsol ile oynuyorum oyun olarak sadece ets 2 ve nadir de olsa asetto oynamak için almak istiyorum önerizin için teşekkür ederim ama beni ne yazık ki aşar

Son düzenleme:

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri