Soru Lol Fps Sorunu

fatihyesilbudak

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Merhaba Arkadaşlar,

Uzun zamandır çözemediğim bir durum var.

Ryzen 5600x ( 2 ay önce aldım)
RTX 3060 (2 ay önce aldım)
165 hz Monitör (1920x1080)
16 GB Ram(2400)
ssd ve sıvı soğutma mevcut.

LOL oynarken fps 144 yada 165 e sabitlediğimde anlık takılmalar fps düşüklüğü ( bir anda 4 5 fps) yaşıyorum. FPS düşüklüğü pek umrumda değil açıkcası ama neden takılmalar oluyor çözemiyorum. İşlemci ve ekran kartım gayet serin çalışıyor 40 50 derece arası.

Araştırdım ama söylenen tek şey sistemin lole fazla o yüzden ekran kartın yada işlemcin tam performansı ile çalışmıyor. Bunu kafamda oturtamadım. Lol saçma oyun, oyun bozuk yada sistemin bu oyuna fazla dışında var mıdır tavsiyeniz?

Teşekkürler

agathusia

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
224
Sabitlemeyip denediğinde de fps drop oluyor mu?

KS

fatihyesilbudak

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Evet oluyor çünkü 400 500 lere ara ara 700 800 lere çıkıyor. Yüksek fpslerde lol pixel pixel oluyor

stevestifler

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Fps 200 veya 240 sabitleyip bütün ayarları çok yükseğe çekip dene istersen. Gölgeler dahil. Kenar yumuşatma da aktif olsun. Bunu hem "Tam ekran" hem de "çerçevesiz" ayarlarında denersin.

arafday

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
57
Oyun kapalıyken , arkadaki tüm gereksiz uygulamaları kapatıp görev yöneticisinden bir ss paylaşır mısınız? Arkaplanda çalışan bir uygulama yüzünden olabilir tahminimce.
Edit: Bios güncel mi?
Raminiz tek kanal mı?(Eğer tek kanal 16gb ise bu sorunu bende tek kanal 8gb kullanirken yaşıyordum. 2x4 takınca düzeldi.
Chipset vs tüm driverleriniz güncel mi? Ekran karti driverinizi "temiz kurulum" seçeneği ile kurup tekrar dener misiniz?
Malwarebytes ile sisteminizi tam tarama yapabilir misiniz?
Şimdilik aklıma gelenler bunlar

KS

fatihyesilbudak

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Oyun kapalıyken , arkadaki tüm gereksiz uygulamaları kapatıp görev yöneticisinden bir ss paylaşır mısınız? Arkaplanda çalışan bir uygulama yüzünden olabilir tahminimce.
Edit: Bios güncel mi?
Raminiz tek kanal mı?(Eğer tek kanal 16gb ise bu sorunu bende tek kanal 8gb kullanirken yaşıyordum. 2x4 takınca düzeldi.
Chipset vs tüm driverleriniz güncel mi? Ekran karti driverinizi "temiz kurulum" seçeneği ile kurup tekrar dener misiniz?
Malwarebytes ile sisteminizi tam tarama yapabilir misiniz?
Şimdilik aklıma gelenler bunlar
Selam Hocam, dediklerinin arasında sadece ram bellek 2x8 ama dual değil bundan olabilir. Formatladım bilgisayarı sıfırdan dediklerini bir deneyeceğim.

KS

fatihyesilbudak

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Çözdüm Hocam,

1 - Ekran kartını performans moda aldım. Nvdia denetim masasından.

2- lol uygulamasını performans modda açıyorum. Masa üstüne sağ tık - görüntü ayarları - en altta grafik ayarları - burada donanım hızlandırmalı gpu zamanlamasını açık hale getirdim. Hemen altında grafik performans tercihinden de lol uygulamasını buldum. ekledikten sonra sol dık - seçenekler - Yüksek performans yaptım.

3 - nvdia denetim masasından monitörüme uygun hz sınırlaması koydum. misal 144 hz mı ona sınırladım artık monitörün kaç hz ise.

Bunlardan biri işe yaradı ama hangisi emin değilim

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri