LOL VE DİĞER OYUNLARDAKİ ANİ FPS DÜŞÜŞLERİ

neverlookback

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba Pc Hocası üyeleri ,

Asus bir laptop aldım ve alalı 1 ay falan oldu. Ben çoğunlukla online oyun oynayan biriyim League of legends olsun cs go olsun falan. İlk aldığım zamanlar LoL ' den 80 sabit Fps alırken artık efektlerin yoğun olduğu yerlerde 30 40 a falan düşüyor. İlk zamanlar sadece aşırı yoğun takım savaşlarında fps 1 2 saniye nadir düşerdi artık daha çok olmaya başladı sizce sebebi nedir. Ben birkaç önce nvidia ekran kartı ayarlarımı düşüğe falan çektim performans artsın diye ama o zamandan beri tam tersine daha çok düşüş yaşıyorum sizce nvidia ayarlarından kaynaklı olabilirmi ?

Laptop Özellikleri
[font=open_sansregular]Intel® Core™ i5-7200U Processor [/font][font=open_sansregular]2.5GHz Turbo Boost [size=medium][font=open_sansregular]3,1 GHz[/font][/font][/size]
[font=open_sansregular][size=medium][size=medium][font=open_sansregular]8 GB  [size=medium][font=open_sansregular]DDR4 [size=medium][font=open_sanssemibold]Ram[/font][/font][/size][/font][/size][/size][/font][/size]
[font=open_sanssemibold][font=open_sansbold]2 GB NVIDIA® GeForce® 940MX[/font][/font]
[font=open_sansbold]1 TB HARDDİSK 
[/font]

Aşağıda da HD TUNE PRO ile bir test yaptım anlayan varsa ona da bakabilir.

Q78a7g.png
[/url][/img]

onur.firatt

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Evet yaptığınız Nvidia ayarlarından kaynaklı olabilir. Hatırlıyor iseniz ayarlarınızı eski haline getirip güncellemeleri denetleyiniz ve en güncel olan yazılımı kullanmalısınız. Ayrıca tekrar kurulum da yapabilirsiniz. Bunun yanında hwmonitör ile sistem yükte iken sıcaklık testi yapınız.

KS

neverlookback

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
onur.firatt' Alıntı:
Evet yaptığınız Nvidia ayarlarından kaynaklı olabilir. Hatırlıyor iseniz ayarlarınızı eski haline getirip güncellemeleri denetleyiniz ve en güncel olan yazılımı kullanmalısınız. Ayrıca tekrar kurulum da yapabilirsiniz. Bunun yanında hwmonitör ile sistem yükte iken sıcaklık testi yapınız.

Tamamdır teşekkür ederim nvidia ayarlarımı eski haline getirip güncellemeleri kontrol edicezm az sonra. Hwmonitor dediğiniz şey bir test programı mı ?

onur.firatt

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
neverlookback' Alıntı:
onur.firatt' Alıntı:

Tamamdır teşekkür ederim nvidia ayarlarımı eski haline getirip güncellemeleri kontrol edicezm az sonra. Hwmonitor dediğiniz şey bir test programı mı ?

Aynen sıcaklık değerlerini kontrol edecektim. Yüksek sıcaklık da FPS düşüşü yaşatır.

KS

neverlookback

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
onur.firatt' Alıntı:
neverlookback' Alıntı:

Aynen sıcaklık değerlerini kontrol edecektim. Yüksek sıcaklık da FPS düşüşü yaşatır.

9dWDjO.png
[/url][/img]

Bunu 5 10 dk outlast oynadıktan sonra ss aldım bazen 65 70 dereceye çıkıyor en üstteki ısı

Ahmet Doğukan G.

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
5 - 10 dakika içerisinde fazla ısınıyor. Sorunun temel nedeni sıcaklık. Zaten havalar oldukça sıcak. Düzgün bir soğutucu almanı öneririm.

KS

neverlookback

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ahmet Doğukan G.' Alıntı:
5 - 10 dakika içerisinde fazla ısınıyor. Sorunun temel nedeni sıcaklık. Zaten havalar oldukça sıcak. Düzgün bir soğutucu almanı öneririm.

Yalnız daha önce bilgisayar 5 6 saattir açıktı zaten

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri