Öneri M.2 Pcie (Nvme) SSD Önerisi

ilkeryuksel

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
46
Arkadaşlar merhaba,

Anakartıma M.2 ssd almayı düşünüyorum. Anakartım: Msi B450 tomahawk max ( Sistem bilgilerim imzamda yazmakta)

Sistemime uygun olacak bir ssd öneriniz var mı?
- Yazma okuma hızı iyi olan.
- Fiyat 1500-1700 Bantlarında..

Soru:
Ayrıca bu ssd alındıktan sonra windows'u bu ssd'yemi kurmak gerekir? Şuan windows Sata SSD'de kurulu olduğu için tüm sistemi formatlamak mı gerekecek mi?

Sahuraka

Moderatör
Moderatör
Tepki
4,554
Arkadaşlar merhaba,

Anakartıma M.2 ssd almayı düşünüyorum. Anakartım: Msi B450 tomahawk max ( Sistem bilgilerim imzamda yazmakta)

Soru:
Ayrıca bu ssd alındıktan sonra windows'u bu ssd'yemi kurmak gerekir? Şuan windows Sata SSD'de kurulu olduğu için tüm sistemi formatlamak mı gerekecek mi?
Kingston kc3000 alın

Sahuraka

Moderatör
Moderatör
Tepki
4,554
Arkadaşlar merhaba,

Soru:
1888 tl çok geçmiyor okuma yazma değerleri gayet iyi

Sahuraka

Moderatör
Moderatör
Tepki
4,554
Arkadaşlar merhaba,

Soru:

KS

ilkeryuksel

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
46
Ssd ye kurmanız açılış hızını etkiler ornegin 20 sny de aciliyorsa 10 a düşer
Bunu sisteme taktığımda illa windows'u o ssd'ye mi kurmam gerekiyor? Yoksa mevcut ssd'imde kalması sorun teşkil edermi?

KS

ilkeryuksel

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
46
Yardımcı olabilecek kimse var mı? :)

Sahuraka

Moderatör
Moderatör
Tepki
4,554
Anakart Gen3 destekli. Bütçesini geçtiği için bu ürünü paylaştım. KC3000 alırsa ileriye dönük olur(ufak yazma hızı etkisi de) sadece o kadar.
Benim asıl sorma amacım oydu stok yok diye bilgi göremedim gen 3 ise sizinkide iyi benimki dediginiz gibi geleceğe yatırım

KS

ilkeryuksel

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
46
Aynen merak ettiğim kısmı o.. GEN desteğini karşılamayıyorsa çöp olacak :) O yüzden GEN desteği uyumlu olsun diye rica etmiştim :)

Sahuraka

Moderatör
Moderatör
Tepki
4,554
Aynen merak ettiğim kısmı o.. GEN desteğini karşılamayıyorsa çöp olacak :) O yüzden GEN desteği uyumlu olsun diye rica etmiştim :)
Gen desteği uyumlu olması ile alakası yok aslında gen4 olsaydı 7000 okuma hızı alacaktın şimdi ise 3500 falan ama sonuç olarak anakart upg ettiğin zmn 7000 olarak calısıcak direk geleceğe yatırım gibi düşün yani

KS

ilkeryuksel

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
46
Gen desteği uyumlu olması ile alakası yok aslında gen4 olsaydı 7000 okuma hızı alacaktın şimdi ise 3500 falan ama sonuç olarak anakart upg ettiğin zmn 7000 olarak calısıcak direk geleceğe yatırım gibi düşün yani
Hmm anladım o zaman sizin dediğinizi alsam da bu mevcut anakartım da kullanabiliyorum olacak. Sadece yazma hızım düşüyor olacak. Aslında mantıklı dediğiniz hocam (y)

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri