Format için Usb Belleği Rufus ile hazırladıysanız GPT ve MBR ayarı yanlış olabilir. UEFİ olarak Microsoft sitesinden hazırladıysanız yine gözükmüyorsa bilgisayar açıkken disk yönetiminden SSD yi sisteme uygun şekilde yeniden GPT ya da MBR olarak başlatın bu şekilde bir kaç yöntemi var.Herkese iyi akşamlar
Anakartım: B550M-K ASUS PRIME
FORMAT ATMAK İSTERKEN BIOS KISMINDA SSD GÖZÜKMÜYOR
ÇÖZÜMÜNÜ BİLEN VAR MI 2 GÜNDÜR BU SORUNU YAŞIYORUM
SSD’Yİ ÇIKARIP TAKTIM
BIOS GÜNCEL
Hocam şimdi şöyle söyliyim büyük ihtimalle bıosta ssd erase diye bir yere tıkladım ve sonra diski sildi bende geri alamadım daha sonra dediğiniz şekilde rufus ile de USBye hazırladım şimdi Rufus ile kurduğum USB Windows 11 kurulumu yaparken %24 de tak yarıda kesiliyor ve bugünde USB de aynı ssd gibi boot kısmında görünmüyorFormat için Usb Belleği Rufus ile hazırladıysanız GPT ve MBR ayarı yanlış olabilir. UEFİ olarak Microsoft sitesinden hazırladıysanız yine gözükmüyorsa bilgisayar açıkken disk yönetiminden SSD yi sisteme uygun şekilde yeniden GPT ya da MBR olarak başlatın bu şekilde bir kaç yöntemi var.
Storage informationda var ama boot priority bu kısımda ikiside yokFormat için taktığınız USB Bellek ve SSD UEFİ Menüde alt alta gözükmüyor mu ?
Bios pilini nasıl sökeceğim hocamBios menüyü Default yapıp başa döndürmen gerekebilir, Bios pilini sök tak yapıp SSD yi yeniden tanımasını sağlayabilirsin. UBS ya da Windows İso dosyası bozuk olabilir ihtimalleri tek tek denemeden sorunu çözemezsin.
Tamamdır teşekkür ederim geri dönüş sağlayacağım olup olmadığına dair
Hocam tekrardan merhabalar dediğiniz şeyleri yaptım ama yine olmuyor başka bir önereceğiniz birşey var mı?Tamamdır teşekkür ederim geri dönüş sağlayacağım olup olmadığına dair
SSD arızalı olabilir servise bi göster istersen.Hocam tekrardan merhabalar dediğiniz şeyleri yaptım ama yine olmuyor başka bir önereceğiniz birşey var mı?
Hocam öyle yaptım servise getirdim şimdi umarım çözümü olurSSD arızalı olabilir servise bi göster istersen.
Çözerler vardır küçük bir püf noktası.Hocam öyle yaptım servise getirdim şimdi umarım çözümü olur
Tekrardan öneriniz ve yardımınız için teşekkür ederimÇözerler vardır küçük bir püf noktası.
Bios’ta gözükmüyor kurulum ekranında bir sıkıntı yokBios ekranında mı görünmüyor yoksa Windows kurulum sırasında disk seçimi ekranında mı görünmüyor?
Bios'ta görünmüyorsa disk arızalıdır.
Kurulum ekranında görünmüyorsa disk sürücülerini format flashına koyup kurulum esnasında yüklemeniz lazım.
Ben ssd erase diye bir yere tıkladım ondan sonra oldu büyük bir ihtimalleBios’ta gözükmüyor kurulum ekranında bir sıkıntı yok
Tekrardan herkese selamlar sorunu hallettim fakat bu sefer Windows açılıyor 3-4 dakika sonra tekrar kapanıyorBios’ta gözükmüyor kurulum ekranında bir sıkıntı yok
Ben ssd erase diye bir yere tıkladım ondan sonra oldu büyük bir ihtimalle