M2 SSD Gözükmüyor

Oğuzhan kıyık

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşlar asiahorse diye bir anakart ışıklandırması aldım ve kasayı anakarti söküp altına taktım sonra hic m2 ye dokunmamama rağmen bu m2 görmüyor Windows kurtar hatası verdi herşeyi sok tak yaptım yok biosta gözüküyor sistem gg format attım sorun yok açılıp kapanıyor. Sonra 2 m2 ssdim var anakartin bozulma ihtimaline karşı yerlerini degişmiştim formattan sonra eski yerlerine alayım dedim pcie 4.0 3.0 muhabbetine aldım yine diski görmüyor her donanım Sökmemde m2 gözükmüyor yani kendini sıfır haline gmt olmayan hali neyse ona alıyor suanda samsung 980 pro pcie 4 slotunda format atmaya çalışıyorum ama bu sefer format yerindede gözükmüyor önceden hic olmayan bu sorun suanda pcden ne söksem oluyor sebebi nedir bios pilimi kısa devre mi nedir yardım edin lütfen
Anakart : MSI b550 a pro
M2 : Samsung 980 pro

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
246
Görseldeki adımları uygulayıp denermisiniz disk orada gözüküyormu ? Biçimlendirme ya da başka formatta başlatma işlemi yapmadan.
disc.png

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
246
Format biçimi doğru hazırlandıysa, rufus ile MBR ya da GPT olarak ya da Windows sitesinden direk UEFİ olarak, format esnasında çalışan disk gözükmediyse bilgisayara reset atıyoruz sonra başlangıç ekranında Biosa girmek için Del tuşuna basın ya da F2 tuşuna basın yazar, sizinki Del tuşu sanırım. Buradan Bios ayarına giriyoruz Advanced menüye giriyoruz tekrar Advancede tıklıyoruz VMD yazan bölümü Disabled yapıyoruz F10 tuşuna basarak kaydedip çıkıyoruz, çıkışta ingilizce olarak ayarlar kaydedilip çıkılsınmı diye sorar OK yazısına tıklayıp işlemi sonlandırıyoruz. Tekrar reset atıp formata başlıyoruz disk bölümüne geldiğinde gözükmeyen disk çıkıyor formata devam ediyoruz, disk gözükmüyorsa başka bir sorun var demektir.

KS

Oğuzhan kıyık

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Format biçimi doğru hazırlandıysa, rufus ile MBR ya da GPT olarak ya da Windows sitesinden direk UEFİ olarak, format esnasında çalışan disk gözükmediyse bilgisayara reset atıyoruz sonra başlangıç ekranında Biosa girmek için Del tuşuna basın ya da F2 tuşuna basın yazar, sizinki Del tuşu sanırım. Buradan Bios ayarına giriyoruz Advanced menüye giriyoruz tekrar Advancede tıklıyoruz VMD yazan bölümü Disabled yapıyoruz F10 tuşuna basarak kaydedip çıkıyoruz, çıkışta ingilizce olarak ayarlar kaydedilip çıkılsınmı diye sorar OK yazısına tıklayıp işlemi sonlandırıyoruz. Tekrar reset atıp formata başlıyoruz disk bölümüne geldiğinde gözükmeyen disk çıkıyor formata devam ediyoruz, disk gözükmüyorsa başka bir sorun var demektir.
Şu anda çalışıyorum akşam gidip deneyeceğim şimdiden çok teşekkür ederim

KS

Oğuzhan kıyık

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bende vmdyi direkt disable yapma yeri malesef yok ama bir videoda bu attığım sata konfigürasyon yerinden ayarlıyor onda orda başka secenek var bende oda yok vmd buraya kadar. Bir başka olay m2 lerin yerlerini değiştiriyorum pc açılıyor yani Samsungu pci express 3.0 da diğerini de 4.0 da kullanıyorum şuanda ( ama ters olmaları gerek biri 3 biri 4 ) sizce sorun nerede anakarttamı ama diğer PCI express 3.0 olan m2 mi görüyor neden Samsungu görmüyor?

Ekli dosyalar

• IMG_20241121_212113.jpg
    IMG_20241121_212113.jpg
    2.3 MB · Görüntüleme: 16
  • IMG_20241121_212058.jpg
    IMG_20241121_212058.jpg
    2.3 MB · Görüntüleme: 17

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
246
Bende vmdyi direkt disable yapma yeri malesef yok ama bir videoda bu attığım sata konfigürasyon yerinden ayarlıyor onda orda başka secenek var bende oda yok vmd buraya kadar. Bir başka olay m2 lerin yerlerini değiştiriyorum pc açılıyor yani Samsungu pci express 3.0 da diğerini de 4.0 da kullanıyorum şuanda ( ama ters olmaları gerek biri 3 biri 4 ) sizce sorun nerede anakarttamı ama diğer PCI express 3.0 olan m2 mi görüyor neden Samsungu görmüyor?
Formatı Usb bellektenmi denediniz nasıl hazırladınız ?

KS

Oğuzhan kıyık

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Onu hiç yenilemediniz mi ? içindeki Windows dosyasını .
Hayır 2021/20 Windows 10 var

Onu hiç yenilemediniz mi ? içindeki Windows dosyasını .
Birde daha önceden olmayan bir cızırtı sesi geliyor kasadan çok sök tak yaparak ekran kartı coil whine gibi birşey mi oldu diyecektim ki suanda simdilik kullanayim diye oyunları diger m2 den aktif ediyordum cs go açıkken geliyordu ses kapattim gitti m2 slotlarinda veya anakartta bir problemmi var acaba

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
246
Hayır 2021/20 Windows 10 var
Siz onu bi yenileyin çünkü dosyalar bozuluyor zamanla sonra kurulum sırasında çok problem çıkartıyor ya da yeni Usb belleğe Microsoftun kendi sitesinden UEFİ bi kurulum dosyası indirip öyle deneyin tekrar format işini çünkü bu şekilde gözükmeyen diskleri çok bulduk, mesela ilk formatımı Rufus ile attım ayar tutmadı sonra Microsofttan Usb bellek oluşturdum şu an çok iyi sistem. https://www.microsoft.com/tr-tr/software-download/windows10

Ekli dosyalar

• windows..png
    windows..png
    116.9 KB · Görüntüleme: 7
KS

Oğuzhan kıyık

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Siz onu bi yenileyin çünkü dosyalar bozuluyor zamanla sonra kurulum sırasında çok problem çıkartıyor ya da yeni Usb belleğe Microsoftun kendi sitesinden UEFİ bi kurulum dosyası indirip öyle deneyin tekrar format işini çünkü bu şekilde gözükmeyen diskleri çok bulduk, mesela ilk formatımı Rufus ile attım ayar tutmadı sonra Microsofttan Usb bellek oluşturdum şu an çok iyi sistem. https://www.microsoft.com/tr-tr/software-download/windows10
Tamamdır laptoptan onu ayarliycam şimdi fakat m2 yi çalıştırdigimda icindeki oyunları ( suanlik sadece oyunlara girdim denemek için ) cızırtı sesi geliyor bence bir problem var ama bilemiyorum ya

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
246
Tamamdır laptoptan onu ayarliycam şimdi fakat m2 yi çalıştırdigimda icindeki oyunları ( suanlik sadece oyunlara girdim denemek için ) cızırtı sesi geliyor bence bir problem var ama bilemiyorum ya
Format atarken Diski görebilicek konuma gelirsek diğer problemler test ile çözülür.

KS

Oğuzhan kıyık

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Format atarken Diski görebilicek konuma gelirsek diğer problemler test ile çözülür.
O zaman şuan sistem açıkken laptoptan güncel Windows indirip şu anki konumlarında format atayım doğrumudur yoksa flashi hazırlayıp m2 lerin yerini değiştirip mi format atmayi deniyim.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri