Yardım M2Ssd'ler Birbirini Görmüyor

Süleyman Çakır

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
İyi Günler Hocalarım bir sorunum var benim.
Genx3 Western Digital 480GB NVMe M2 ssd'im var hafıza yetersizliğinden Genx4 Kingston KC300 aldım.
Fakat Kingston KC300 işletim sistem yüklediğimde her iki ssd birbirini görmüyor.
Fakat Disk Yönetiminden görebiliyorum. Yardımcı Olabilecek misiniz ?
Sistemler Yazılımları Günceldir.

KS

Süleyman Çakır

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
Görüldüğü gibi Her 2 M2SSD de Win 11 Kurulu.
Diger Sata SSD de Linux Kurulu.
Biosdan RAID veya AHCI değiştirdim her ikisini denedim fakat yine Bilgisayarımdan Göremiyorum.

Ekran görüntüsü 2025-01-30 200737.png

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
499
AHCI de kalsınlar tüm diskler.
Önce birinci foto disk yönetimi burada
953.22GB lı bölüm üzerine gelip sağ tık ile harf ataması yapın bakalım görüntüye girecek mi?

1 TB lık m.2 -------- anakarttaki m.2_1 slotunda
512 GBlık eski m.2 -- anakarttaki m.2_2 slotunda takılı şekilde olmalı buna bakarsınız.

Şu an bios boot sekmesinde hangisi öncelikli sırada.
C bölümü ise biostan harf atadığınız 953. gb lik ssd ye birinci öncelik verin bu ssd den boot etsin. Nasıl olsa win11 kurulu burada..
Bu şekilde sıkıntısız ilerlerse daha sonra C bölümünün olduğu SSD yi siler, boşaltırsınız.

F bölümünde durum birz farklı. RAW format şekline dönüşmüş.
İçindekiler kurtarmak gibi bir dersiniz yoksa;
RAW Sürücü Düzeltme şeklinde NTSFC düzenine döndürme şeklinde ....gidilebilir

RAW Sürücü Düzeltme
şeklinde blog yazıları ve videolar var

RAW Sürücü Düzeltme: RAW Sabit Sürücü veya Harici Sabit Sürücü Nasıl Düzeltilir?

---------------------------------------
Anakart: Asus TUF Gaming B550-Plus
Toplam 2 x M.2 yuvası ve 6 x SATA 6Gb/s portu desteği
m.2 de sata hdd ye yönelik tek bir kısıtlama görülüyor.
* M2_2, SATA6G_56 ile bant genişliğini paylaşır. M.2_2 doldurulduğunda, SATA6G_56devre dışı bırakılacaktır
Altıncı numaralı SATA portu devre dışı kalıyor. Altıncı portu kullanmazsınız. Geride beş tane daha var.

KS

Süleyman Çakır

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
AHCI de kalsınlar tüm diskler.
Önce birinci foto disk yönetimi burada
953.22GB lı bölüm üzerine gelip sağ tık ile harf ataması yapın bakalım görüntüye girecek mi?

1 TB lık m.2 -------- anakarttaki m.2_1 slotunda
512 GBlık eski m.2 -- anakarttaki m.2_2 slotunda takılı şekilde olmalı buna bakarsınız.

Şu an bios boot sekmesinde hangisi öncelikli sırada.
C bölümü ise biostan harf atadığınız 953. gb lik ssd ye birinci öncelik verin bu ssd den boot etsin. Nasıl olsa win11 kurulu burada..
Bu şekilde sıkıntısız ilerlerse daha sonra C bölümünün olduğu SSD yi siler, boşaltırsınız.

F bölümünde durum birz farklı. RAW format şekline dönüşmüş.
İçindekiler kurtarmak gibi bir dersiniz yoksa;
RAW Sürücü Düzeltme şeklinde NTSFC düzenine döndürme şeklinde ....gidilebilir

RAW Sürücü Düzeltme
şeklinde blog yazıları ve videolar var

RAW Sürücü Düzeltme: RAW Sabit Sürücü veya Harici Sabit Sürücü Nasıl Düzeltilir?

---------------------------------------
Anakart: Asus TUF Gaming B550-Plus
Toplam 2 x M.2 yuvası ve 6 x SATA 6Gb/s portu desteği
m.2 de sata hdd ye yönelik tek bir kısıtlama görülüyor.
* M2_2, SATA6G_56 ile bant genişliğini paylaşır. M.2_2 doldurulduğunda, SATA6G_56devre dışı bırakılacaktır
Altıncı numaralı SATA portu devre dışı kalıyor. Altıncı portu kullanmazsınız. Geride beş tane daha var.
teşekkür ederim anca zamanım olabildi. Dün uğraşlar sonucu harf atayarak yaptım. Dosyalarımı aktardım ve eski m2ssd'yi sıfırlama yaptım şuanlık sorun yoktur.M2SSD yuvalarını kontrol etmiştim takarken yinede tekrar kontrol ve testler yaptım. Diger işletim sistemi olarak Linux kullandığım için Ancak RAW olarak yapabildim. Linuxu kullanırken sıkıntı yaşamıyorum. Sata 6 boştadır şuan teşekkür ederim yardımlarınız için

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri