Soru Masaüstü Bilgisayarımı Satmak Istiyorum Ne Kadar Eder?

Utkuzz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşlar merhaba, 2019 yılında aldığım masaüstü bilgisayarımı satmak istiyorum fakat piyasaya gerçekten hiç hakim değilim. Zamanında bir hevesle oyun oynarım diye almıştım fakat çoğunlukla ödev yapma film dizi vs. için kullandım. Bilgisayarın özellikleri şu şekilde.

AMD Ryzen 5 2600 işlemci
Asrock B450M HDV R4 Anakart
Adata 8gb 3000 mhz DDR4 Ram
Sapphire pulse RX580 8GB ekran kartı
Adata SU 650 480gb SSD
HighPower 600W +80 Bronze PSU
Dark N10 Pro Kasa
Bu bilgisayarı fiyatlandırmamda yardımcı olursanız çok sevinirim. Ayrıca Forumda yeniyim yanlış bir yere konu açtıysam veya kural ihlali yaptıysam uyarabilirsiniz. Teşekkürler.

laptop alan yerler

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba, 🙂

Öncelikle sistemi çok temiz toplamışsın, 2019 için gayet dengeli bir konfigürasyon. Parçaları tek tek değerlendirecek olursak:

• Ryzen 5 2600 hâlâ günlük kullanım ve orta seviye oyunlar için yeterli
  • RX580 8 GB ekran kartı piyasada hâlâ alıcı buluyor
  • 480 GB SSD + 600W Bronze PSU da artı
  • RAM’in 8 GB olması biraz fiyatı aşağı çeker ama bu haliyle de satılabilir

Güncel ikinci el piyasasına bakıldığında (parça parça satmak yerine kasa halinde), çok temiz ve sorunsuzsa yaklaşık olarak 9.000 – 11.000 TL bandı makul görünüyor. Kozmetik durumu, termal bakımları ve satacağın şehir de fiyatı etkiler.

Eğer “bilgisayar sat”, “laptop alan yerler” veya ikinci el masaüstü bilgisayar alan firmalar üzerinden hızlı ve uğraşmadan satmak istersen, ben daha önce şu siteyi kullanmıştım:

👉 https://www.satinaliriz.com

Benim için artıları:

• Parça parça uğraşmadan komple kasa için fiyat verdiler
  • Piyasa bilgisini bilmeyenler için net yönlendirme yapıyorlar
  • İstanbul içindeysen kapıdan alım da var

Forumdan bireysel satarsan belki biraz daha yüksek rakam yakalayabilirsin ama zaman ve mesaj trafiği oluyor. Hızlı satmak istiyorsan bu tarz bilgisayar alan yerler işini kolaylaştırıyor.

Umarım yardımcı olmuştur, şimdiden hayırlı satışlar 👍

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri