Mavi Ekran

mehmetm.k

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
oyun oynarken veya youtube'dan video izlerken bir anda mavi ekran alıyorum hata kodları değişiyor bazen üst üste aynı hata kodu geliyor

- kmode exception not handled
- memory management
- kernel security check failure
- system service exception

hata kodları bunlar ve 30/40 dakika bazen 2/3 saat arayla geliyor windows'un tüm güncellemelerini yapıyorum bugün 8/9 kere mavi ekran aldım nasıl çözebilirim bunu yardım edebilir misiniz şuan windows 22h2 sürümünde en son güncellemeyle

Sahuraka

Moderatör
Moderatör
Tepki
4,553
oyun oynarken veya youtube'dan video izlerken bir anda mavi ekran alıyorum hata kodları değişiyor bazen üst üste aynı hata kodu geliyor

- kmode exception not handled
- memory management
- kernel security check failure
- system service exception

hata kodları bunlar ve 30/40 dakika bazen 2/3 saat arayla geliyor windows'un tüm güncellemelerini yapıyorum bugün 8/9 kere mavi ekran aldım nasıl çözebilirim bunu yardım edebilir misiniz şuan windows 22h2 sürümünde en son güncellemeyle
Sistem özelliklerini yazarmisin

1. Aygıt yöneticisinde herhangi bir bileşende ünlem işareti gözüküyor mu? Sorunlu sürücü var ise kaldırıp tekrar yükleyin veya güncelleyin. (Aygıta göre devre dışı da bırakılabilir.)
  2. Tüm Windows güncellemelerini yapın.
  3. BIOS güncellemesi yapın.
  4. Bu sorun bilgisayarınızdaki harici veya dahili bir bileşenden olabiliyor. USB aygıtlarını çıkarıp deneyin. RAM'leri çıkarıp düzgün bir şekilde tekrar yerine oturtun. (Slottaki yerlerini de değiştirip deneyin) Sonrasında MemTest ile RAM testi yapın.
  5. Kmode için bunu dene

Sahuraka

Moderatör
Moderatör
Tepki
4,553
Genelde bios guncellemen lazım çünkü tüm sorunlar ondan kaynaklı biraz memory sorunu ya biostan yada ramlerden

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri