Millenicom Pismanlıktır

yusufsng

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
Yaklaşık 3 aydır Millenicom üzerinden 1000 Mbps limitsiz fiber internet kullanıyorum. İlk 1 ay herhangi bir sorun yaşamazken sonrasında hızım, sözleşmemde yazan 1000 Mbps olması gerekirken 80–90 Mbps seviyelerine düştü ve bu durum her gün yaşanmaya başladı. Canlı yayıncıyım ve internetten gelir elde ediyorum, bu hız sorunları nedeniyle yayın yapamaz hale geldim.

Sorun başladıktan sonra müşteri hizmetlerini aradım, uzaktan kontroller yapıldı ve o dönem için sorun geçici olarak düzeldi. Ardından tekrar aynı problem yaşanınca ekipler gelip modemi değiştirdi. Modem değişiminden sonra yaklaşık 3 hafta kadar sıkıntısız kullandım ancak 27.01.2026 tarihi itibarıyla aynı sorun tekrar etti ve yine hızım çok düşük seviyelere indi.

her ay 1200 TL ödememi günü gününe yapıyorum, hiçbir borç veya gecikme durumum yok. Buna rağmen bugün yaklaşık 1 saattir müşteri hizmetlerine ulaşmaya çalışıyorum ancak hatta bağlanamıyorum. Ödeme almaya gelince çok hızlı davranan bir firmanın, hizmete gelince aynı hassasiyeti göstermemesi beni ciddi anlamda mağdur etti. 2027 Ocak ayına kadar süren yeni bir sözleşmem olmasına rağmen bana taahhüt ettiğiniz hizmeti alamıyorum.

1 saatir müsteri hizmelerine baglanamıyorum gectiğim güne lanet olsun

Millenicom’dan, 1000 Mbps olarak sattığı hizmetin hız sorununu kalıcı olarak çözmesini ve işimi aksatmayacak şekilde kararlı, kesintisiz ve taahhüt edilen hızda internet hizmeti sunmasını talep ediyorum. Aksi halde tüm yasal haklarımı kullanacağımı ve Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuracağımı belirtmek isterim.

pismanlıktır gecmeyin kafanızı agritmayın

Ekli dosyalar

• Ekran Görüntüsü (8).png
    Ekran Görüntüsü (8).png
    32.7 KB · Görüntüleme: 12
  • Ekran Görüntüsü (9).png
    Ekran Görüntüsü (9).png
    38.6 KB · Görüntüleme: 11

GNU

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
146
Dostum öncelikle ekmek kapınıza darbe yapılmış. Gerçekten üzücü bir durum. İlk bilmeniz gereken hiçbir servis sağlayıcı düzgün modem/router (sizin fiber kullanımınız router) vermiyor. Bunu bilmenizi isterim. En ucuzlara yöneliyorlar sattıkları modemde donanım kalitesi olsa bile yazılım genellikle sıkıntılı oluyor ya da her iksi birden sıkıntılı oluyor. Fiber kullanmadım ama yanlış bilmiyorsam türk telekomda fiber kullanabilmek sadece türk telekomun verdiği router ile oluyor. Onuda yanlış bilmiyorsam servis sağlayıcının verdiği router'ın çıkış mac adresini kopyalıyarak aşabiliyorlar. Millenicom'un bu konudaki politikasını bilmiyorum ama ilk iş onların verdikleri routerlardan uzak durmaya çalışın. Bu güncellemeyi yaptığınızda yaptığınız güncellemenin kalitesiyle orantılı olarak verim artacaktır. Misal 80-90 mbit çalışan hat web sayfası açarken video izlerken bunun iki katıymışcasına verim gösterebilir. İlk iş hangi servis sağlıyıcı ile çalışırsanız çalışın verdikleri router'dan kurtulun. Tamam router'ımı değiştireceğim dediğiniz an bende yardımcı olurum diğer arkadaşlarda.

Birde hattınızda normalde 9 gibi olan ping download yük halinde bufferbloat sıkıntısı gösteriyor ve 130 lar bandına fırlıyor. Bununda çözümleri var. Zaman zaman önemli olur. Servis sağlayıcı routerından kurtulacağım dediğiniz an her türlü yardımcı oluruz.

KS

yusufsng

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
Dostum öncelikle ekmek kapınıza darbe yapılmış. Gerçekten üzücü bir durum. İlk bilmeniz gereken hiçbir servis sağlayıcı düzgün modem/router (sizin fiber kullanımınız router) vermiyor. Bunu bilmenizi isterim. En ucuzlara yöneliyorlar sattıkları modemde donanım kalitesi olsa bile yazılım genellikle sıkıntılı oluyor ya da her iksi birden sıkıntılı oluyor. Fiber kullanmadım ama yanlış bilmiyorsam türk telekomda fiber kullanabilmek sadece türk telekomun verdiği router ile oluyor. Onuda yanlış bilmiyorsam servis sağlayıcının verdiği router'ın çıkış mac adresini kopyalıyarak aşabiliyorlar. Millenicom'un bu konudaki politikasını bilmiyorum ama ilk iş onların verdikleri routerlardan uzak durmaya çalışın. Bu güncellemeyi yaptığınızda yaptığınız güncellemenin kalitesiyle orantılı olarak verim artacaktır. Misal 80-90 mbit çalışan hat web sayfası açarken video izlerken bunun iki katıymışcasına verim gösterebilir. İlk iş hangi servis sağlıyıcı ile çalışırsanız çalışın verdikleri router'dan kurtulun. Tamam router'ımı değiştireceğim dediğiniz an bende yardımcı olurum diğer arkadaşlarda.

Birde hattınızda normalde 9 gibi olan ping download yük halinde bufferbloat sıkıntısı gösteriyor ve 130 lar bandına fırlıyor. Bununda çözümleri var. Zaman zaman önemli olur. Servis sağlayıcı routerından kurtulacağım dediğiniz an her türlü yardımcı oluruz.
naasıl olcak hocam lütfen yardım edin

GNU

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
146
naasıl olcak hocam lütfen yardım edin
ilk iş Millenicom teknik servisi yada uygun birimiyle görüş. sizin verdiğiniz router yerine kendi satın alacağım modeli kullanmak istiyorum. mümkünmüdür diye bir sor.

emin olmak için sorayım fiber internet için kullandığın cihazın arkasına bağlı kabloların fotoğrafını çekip paylaşır mısın ? birde o router'ın modeli nedir ?

tete1907

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Merhaba, hız testini kablo bağlantı ile mi yoksa kablosuz bağlantı ile mi sağlıyorsunuz?

KS

yusufsng

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
ilk iş Millenicom teknik servisi yada uygun birimiyle görüş. sizin verdiğiniz router yerine kendi satın alacağım modeli kullanmak istiyorum. mümkünmüdür diye bir sor.

emin olmak için sorayım fiber internet için kullandığın cihazın arkasına bağlı kabloların fotoğrafını çekip paylaşır mısın ? birde o router'ın modeli nedir ?
Kendi modelimi kullanabılırım sordum atıyorum hemen fotoları
Merhaba, hız testini kablo bağlantı ile mi yoksa kablosuz bağlantı ile mi sağlıyorsunuz?
kablolu knk

tete1907

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Kablolu ise cat kaç 5 ise hız değeri normal o zaman cat6 ve üzeri kablo ile yapman lazım eğer cat 6 ile de sonuç değişmiyorsa hem pc'nin hem de modemin gigabit portu olması ve destekliyor olması lazım.

• Beğen
Reactions: GNU

GNU

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
146
Kablolu ise cat kaç 5 ise hız değeri normal o zaman cat6 ve üzeri kablo ile yapman lazım eğer cat 6 ile de sonuç değişmiyorsa hem pc'nin hem de modemin gigabit portu olması ve destekliyor olması lazım.
daha önce 100 mbitin üstüne çıkıyormuş. büyük ihtimalle hem router hem pcde gigabit kapasite var. birşey olduda gigabit çalışmayı mı kesti acaba. güzel bir noktayı odakladınız.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri