- İşlemci
- AMD Ryzen 9 8945HS
- Ekran Kartı
- Rtx 4070
Merhaba,
Mimarlık okuyan bir kardeşimiz için laptop bakmam gerekiyor fakat uzman görüşü almak istedim. Lumion, SketchUp, 3DMax vb. uygulamaları sorunsuz ve performanslı bir şekilde çalıştırması gerekiyor.
Aradığım özellikler:
+ 17" ve daha büyük ekran
+ 32 GB ve daha fazla ddr5 Ram
+ 4060 ve üzeri ekran kartı
+ 1 TB ve daha fazla, hızlı bir SSD
+ En fazla 70bin TL.
2 laptop arasında kaldım, nedenini de yazacağım.
Intel 13. nesil işlemciye sahip
Ryzen 9
Nedenlerim:
1- Bana kalsa Ryzen'li olanı seçmek istiyorum fakat mimarlık programlarında vereceği performansı bilmiyorum o yüzden uzman görüşü almak isterim.
2- Ryzen vs Intel'de Ryzen kazanıyor. https://www.topcpu.net/en/cpu-c/AMD-Ryzen-9-8945HS-vs-Intel-Core-i7-13620H
3- Mimar olacak kardeşimizin Intel Raptor Lake fiyaskosundan etkilenmesinden korkuyorum. İncelediğime göre Raptor Lake fiyaskosu sadece desktopları etkiliyor gibi bir açıklama gelmiş sanırım Reddit vb. yerlerde insanların bunun aksini iddia ediyor.
Uzun oldu, umarım okursunuz. Şimdiden teşekkürler.
Mimarlık okuyan bir kardeşimiz için laptop bakmam gerekiyor fakat uzman görüşü almak istedim. Lumion, SketchUp, 3DMax vb. uygulamaları sorunsuz ve performanslı bir şekilde çalıştırması gerekiyor.
Aradığım özellikler:
+ 17" ve daha büyük ekran
+ 32 GB ve daha fazla ddr5 Ram
+ 4060 ve üzeri ekran kartı
+ 1 TB ve daha fazla, hızlı bir SSD
+ En fazla 70bin TL.
2 laptop arasında kaldım, nedenini de yazacağım.
Intel 13. nesil işlemciye sahip
Ryzen 9
Nedenlerim:
1- Bana kalsa Ryzen'li olanı seçmek istiyorum fakat mimarlık programlarında vereceği performansı bilmiyorum o yüzden uzman görüşü almak isterim.
2- Ryzen vs Intel'de Ryzen kazanıyor. https://www.topcpu.net/en/cpu-c/AMD-Ryzen-9-8945HS-vs-Intel-Core-i7-13620H
3- Mimar olacak kardeşimizin Intel Raptor Lake fiyaskosundan etkilenmesinden korkuyorum. İncelediğime göre Raptor Lake fiyaskosu sadece desktopları etkiliyor gibi bir açıklama gelmiş sanırım Reddit vb. yerlerde insanların bunun aksini iddia ediyor.
Uzun oldu, umarım okursunuz. Şimdiden teşekkürler.