arkadaşlar bayadır aklımda böyle bir fikir vardı ve uyguladım öncelikle modemi söktüm ve anakartı çıkardım ve modemi açtım 2 adet ethernet kablosu takılı idi ve 1 adet telefon bağlıyken baktım işlemci üzerinde ki heatsink ısınmamış ama modemde sararma var yani modem bayağı ısınıyor ama ısıyı heatsink e iletemiyor bende o heatsinki çıkardım 2 bacağı vardı lehimliydi lehim makinası ile çıkardım ve baktımki termal macun taştan daha sert ve kullanılan termal macun kalitesiz ztn ve elimde thermal grizzlinin 12.5mk lık macunu vardı ondan birzazcık sıktım minnacık ve yaydım ne ince nede kalın olmadı ve yüzeye ful yaymanız gerek yoksa tam verim alamazsınız sonra taktım kapattım ve evin diyer ucuna gittim 3-4 duvar var arada evet internet hızı çok değil 5-10 (tarifemiz 50mb eve gelen 45) arası aldım ama ping 21 çıktı normal ping zaten 18 fln buda bayağı iyi internetten 40x40x10mm bir fan sipariş verdim bu gelince videosunu çekicem modem ciddi anlamda performans artışı yaşadı çoğu insan internet kesintilerinin internet sağlayıcısından olduğunu düşünüyor ama türkiyede internet sorunlarının 95% i modemden kaynaklı sağlayıcıların vermiş oldukları modemler düşük bant genişliklerine sahip ve işlemci gücü düşük aynı zamanda ramde yazılımıda cabası ama evde basit yollarla elinizdeki modemi performansını arttırma en başta anlattığım gibi modemler içerisinde birçok yazılım çalıştırı güvenlik nedenleriyle fln ve başka başka şeyler bu nedenle modem boşta iken bile yük biniyor işlemcisi kötü olduğu için ve ısınma problemi ortaya çıkıyor ısınıncada işlemci hızını düşürüyor zarar görmemek için ve internette kopmalar yavaşlamalar ping sorunları ortaya çıkıyor modemler 7/24 çalışan cihazlar ve içerisince heatsink bulunur bu heatsink e ısıyı yayar arada termal macun var tabikide ama zamanla bu termal macun kuru 1 yıl içerisinde çünkü bu işlemci sabah akşam çalışıyor bu nedenle modem bakımıda yapmak gerekir 1 yılda bir insanlar türktelekomu kötülüyor fakat çoğu internet sağlayıcısı türktelekomun altyapısını kullanıyor burda işin içine modem giriyor yine
modem kötü ise 1000mb internete sahip ol 2. kişi girince internet zortlar bu nedenle modem almak şart eğer almak istemiyorsanaız modemizi soğutun termal macununu yeniletin o heatsing üzerine 4x4cm lik bir minik fan koyun ve performans hayırlı olsun bu yöntem ile ben kendimden çok emin konuşucam internet şikayetleri 90% azalıcaktır çünkü insanlar bilgisiz altyapıdan kaynaklandığını düşünüyor fakat olay modemde biliyor bazıları evet alt yapısı kötü onlara birşey diyemem ama onun kötülüğünü modem performans arttırarak biraz bastırmak mümkün internetten tam performans almak için kaliteli bir modem şart ben evde keenetic in router ını kullanıyorum dsl olan model sadece router özellikli bu modeli almayın çok kötü duvar delme konusunda ciddi sorunları var inşallah bu bilgi işinize yaramıştır yakın tarihte fan gelir takınca isterseniz videosunu çekip buraya atabilirim