Modem Performans Arttırma :D

tridyboos

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
17
arkadaşlar bayadır aklımda böyle bir fikir vardı ve uyguladım öncelikle modemi söktüm ve anakartı çıkardım ve modemi açtım 2 adet ethernet kablosu takılı idi ve 1 adet telefon bağlıyken baktım işlemci üzerinde ki heatsink ısınmamış ama modemde sararma var yani modem bayağı ısınıyor ama ısıyı heatsink e iletemiyor bende o heatsinki çıkardım 2 bacağı vardı lehimliydi lehim makinası ile çıkardım ve baktımki termal macun taştan daha sert ve kullanılan termal macun kalitesiz ztn ve elimde thermal grizzlinin 12.5mk lık macunu vardı ondan birzazcık sıktım minnacık ve yaydım ne ince nede kalın olmadı ve yüzeye ful yaymanız gerek yoksa tam verim alamazsınız sonra taktım kapattım ve evin diyer ucuna gittim 3-4 duvar var arada evet internet hızı çok değil 5-10 (tarifemiz 50mb eve gelen 45) arası aldım ama ping 21 çıktı normal ping zaten 18 fln buda bayağı iyi internetten 40x40x10mm bir fan sipariş verdim bu gelince videosunu çekicem modem ciddi anlamda performans artışı yaşadı çoğu insan internet kesintilerinin internet sağlayıcısından olduğunu düşünüyor ama türkiyede internet sorunlarının 95% i modemden kaynaklı sağlayıcıların vermiş oldukları modemler düşük bant genişliklerine sahip ve işlemci gücü düşük aynı zamanda ramde yazılımıda cabası ama evde basit yollarla elinizdeki modemi performansını arttırma en başta anlattığım gibi modemler içerisinde birçok yazılım çalıştırı güvenlik nedenleriyle fln ve başka başka şeyler bu nedenle modem boşta iken bile yük biniyor işlemcisi kötü olduğu için ve ısınma problemi ortaya çıkıyor ısınıncada işlemci hızını düşürüyor zarar görmemek için ve internette kopmalar yavaşlamalar ping sorunları ortaya çıkıyor modemler 7/24 çalışan cihazlar ve içerisince heatsink bulunur bu heatsink e ısıyı yayar arada termal macun var tabikide ama zamanla bu termal macun kuru 1 yıl içerisinde çünkü bu işlemci sabah akşam çalışıyor bu nedenle modem bakımıda yapmak gerekir 1 yılda bir insanlar türktelekomu kötülüyor fakat çoğu internet sağlayıcısı türktelekomun altyapısını kullanıyor burda işin içine modem giriyor yine :D modem kötü ise 1000mb internete sahip ol 2. kişi girince internet zortlar bu nedenle modem almak şart eğer almak istemiyorsanaız modemizi soğutun termal macununu yeniletin o heatsing üzerine 4x4cm lik bir minik fan koyun ve performans hayırlı olsun bu yöntem ile ben kendimden çok emin konuşucam internet şikayetleri 90% azalıcaktır çünkü insanlar bilgisiz altyapıdan kaynaklandığını düşünüyor fakat olay modemde biliyor bazıları evet alt yapısı kötü onlara birşey diyemem ama onun kötülüğünü modem performans arttırarak biraz bastırmak mümkün internetten tam performans almak için kaliteli bir modem şart ben evde keenetic in router ını kullanıyorum dsl olan model sadece router özellikli bu modeli almayın çok kötü duvar delme konusunda ciddi sorunları var inşallah bu bilgi işinize yaramıştır yakın tarihte fan gelir takınca isterseniz videosunu çekip buraya atabilirim :D

afren

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
Modem performansında sonradan düşüş yaşanıyorsa ısınma kaynaklı oluyor, güzel bir çözüm olmuş.

KS

tridyboos

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
17
Modem performansında sonradan düşüş yaşanıyorsa ısınma kaynaklı oluyor, güzel bir çözüm olmuş.
evet sonradan olabilir ama üreticiler içine minik bir fan koysa terman macun kaliteli olsa 100tl daha fazla fiyatı olsa 10/10 olur 100tl falzla olabilir ama ciddi bir performans artışı olyor

afren

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
evet sonradan olabilir ama üreticiler içine minik bir fan koysa terman macun kaliteli olsa 100tl daha fazla fiyatı olsa 10/10 olur 100tl falzla olabilir ama ciddi bir performans artışı olyor
Doğru ama Türk Telekom gibi firmalar genelde modemleri kiralık veriyor bu yüzden en ucuz modemi kullanıyorlar kârı yükseltmek için. Bizim yapabileceğimiz bir şey yok kâr etmek için her şeyi yapıyor özellikle Türk Telekom.

Ahmetzkan

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
73
ben inbternette birşey indirsem abim modemle aynı odada olmasına rağmen ping giriyordu şimdi bu azaldı
GeforceNow kullanımımdan sonra benim modemde de ısıdan kaynaklı ciddi hız düşmeleri yaşandı.Bir fan alıp USB girişine bağlamayı düşünüyorum.Bunu yapana kadar aklıma laptop soğutucusuyla deneme fikri geldi.Şimdi normalde modemden ısı çekerek fan dışarı atıyor ya peki içeri doğru üflerse ne olur ?

KS

tridyboos

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
17
GeforceNow kullanımımdan sonra benim modemde de ısıdan kaynaklı ciddi hız düşmeleri yaşandı.Bir fan alıp USB girişine bağlamayı düşünüyorum.Bunu yapana kadar aklıma laptop soğutucusuyla deneme fikri geldi.Şimdi normalde modemden ısı çekerek fan dışarı atıyor ya peki içeri doğru üflerse ne olur ?
knk kusura bakma foruma yeni girdim şimdi modem sen en iyi fanı bile taksan aradaki termal macun kurumuş ise birşey fark etmez yada termal macun kalitesizse onun için bi termal macun almanı tavsiye ederim 1gr termal macun ile 5-6 kere belki daha fazla o modem için kullana bilirsin çok minnak bir sıkma ile yanında yayma aleti geliyor onla yay ve geri kapat modemi sonra leptop fanları üstten alıp yandan üflüyor bence leptop fanını başka bir proje için kullan burda biraz zorlar seni modemin biyerisini koyamazsın koyucak yer yok 40x40x10mm lik fanlar satılıyor internette onlardan alabilirsin

Ahmetzkan

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
73
knk kusura bakma foruma yeni girdim şimdi modem sen en iyi fanı bile taksan aradaki termal macun kurumuş ise birşey fark etmez yada termal macun kalitesizse onun için bi termal macun almanı tavsiye ederim 1gr termal macun ile 5-6 kere belki daha fazla o modem için kullana bilirsin çok minnak bir sıkma ile yanında yayma aleti geliyor onla yay ve geri kapat modemi sonra leptop fanları üstten alıp yandan üflüyor bence leptop fanını başka bir proje için kullan burda biraz zorlar seni modemin biyerisini koyamazsın koyucak yer yok 40x40x10mm lik fanlar satılıyor internette onlardan alabilirsin
Önemli değil.Modem presli olduğu icin tornavidayla zorlamak istemedim klasik Tp link Tdw-9970 modemden.40x40x10 luk fanlarında usb lisini bulamadım, nasıl aratmam gerekiyor?

KS

tridyboos

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
17
knk eğer lehim bilgin varsa modemin üsb girişinin bacaklarından lehim yapa bilirsin yoksa eski kullanmadığın bozuk bir usb kablusunu kes + - kablolarını fana bağla bant ile bantla bukadar basit bu şekilde biraz çinkin gözükür ama yapıcak birşey yok usb ile satan yok mağlesef

şu dik duran beyaz modem dimi ? bendede aynısıvar ben termal macununu yeniledim ve ciddi performans arttı şimdi fan sipariş vericem haftaya gelir herhalde isterseniz videosunu çekip atabilirim ? ama biraz beklemiş olursunuz haftaya geliri

Ahmetzkan

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
73
knk eğer lehim bilgin varsa modemin üsb girişinin bacaklarından lehim yapa bilirsin yoksa eski kullanmadığın bozuk bir usb kablusunu kes + - kablolarını fana bağla bant ile bantla bukadar basit bu şekilde biraz çinkin gözükür ama yapıcak birşey yok usb ile satan yok mağlesef

şu dik duran beyaz modem dimi ? bendede aynısıvar ben termal macununu yeniledim ve ciddi performans arttı şimdi fan sipariş vericem haftaya gelir herhalde isterseniz videosunu çekip atabilirim ? ama biraz beklemiş olursunuz haftaya geliri
Macunu aklıma soktunuz hocam,peki siz nasil açtınız modemi ? Ve evet olut atarsanız güzel olur.

KS

tridyboos

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
17
Macunu aklıma soktunuz hocam,peki siz nasil açtınız modemi ? Ve evet olut atarsanız güzel olur.
knk modem için ince uçlu torna vida araya sokarak teker teker yavaş yavaç çıt çıtlarını çıkarmak gerek bayağı bi sert yapmış adamlar ve modemin altındaki yapışkanı sökün ordada vida var onu çıkarmazsanız açamazsınız

videosunu haftaya atabilirim gizli olarak atarım linkini veririm size

aklımdaki tek sorun bendeki lehim makinası 1-2 yıl önce alınmış olan bir lehim makinası ve ucu kalitesiz ucu bitik dümdüz oldu :D ama yapa bilirsem yapıcam söz

Ahmetzkan

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
73
knk modem için ince uçlu torna vida araya sokarak teker teker yavaş yavaç çıt çıtlarını çıkarmak gerek bayağı bi sert yapmış adamlar ve modemin altındaki yapışkanı sökün ordada vida var onu çıkarmazsanız açamazsınız

videosunu haftaya atabilirim gizli olarak atarım linkini veririm size

aklımdaki tek sorun bendeki lehim makinası 1-2 yıl önce alınmış olan bir lehim makinası ve ucu kalitesiz ucu bitik dümdüz oldu :D ama yapa bilirsem yapıcam söz
Valla usenmezsem deneyeceğim.Tamamdır bekliyorum.Lehim makinesi ucuza var ben 20 tl almıştım iş görüyor

Ahmetzkan

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
73

Ekli dosyalar

• IMG_20230203_182137.jpg
    IMG_20230203_182137.jpg
    1.6 MB · Görüntüleme: 23
  • IMG_20230203_182143.jpg
    IMG_20230203_182143.jpg
    4.7 MB · Görüntüleme: 22
Son düzenleme:
KS

tridyboos

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
17
onun bacaklarını lehimlemişler bendede öylleydi yavaş yavaç lehim makinesi ile söktüm bende sonra termal macun sıktım

KS

tridyboos

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
17
Vallahi hocam gaza geldim söktüm ama macun sürülecek yer sökülmüyor.Ellemedim bozarım diye.
siz termal macun uyguladınızmı bilmiyorum fakat modem anakartını çıkarıp modemin bağlantılarını yapın ve bi bakın ne kadar sıcak sıkıntı varmı soğutma kanadında sonra dedğim gibi o heatsink i çıkarın termal macunu yenileyin ve üytüne fan takın artık modemden tam performans alırsınız ping değerleri düşer

Ahmetzkan

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
73
siz termal macun uyguladınızmı bilmiyorum fakat modem anakartını çıkarıp modemin bağlantılarını yapın ve bi bakın ne kadar sıcak sıkıntı varmı soğutma kanadında sonra dedğim gibi o heatsink i çıkarın termal macunu yenileyin ve üytüne fan takın artık modemden tam performans alırsınız ping değerleri düşer
Çıkaramadım işte hocam arkadan bağlı.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri