Merhabalar.
İso editlemek v.s bende öyle bi oyun ve performans odaklı bişeyler denemek isterdim üşendiğim için yapmıyorum ve öğrenilir evet ama uğraşmak zaman alabilir benimde pek bi bilgim yok o konuda şuan "Windows Embedded 8.1 İndustry Pro" Diye editlenmiş bi sürüm.
Kullanıyorum bende bilgisayarım için bi türlü uygun windows sürümünü bulamıyordum öyle gereksiz windows hizmet boş şeyler v.s şeylerini sevmiyorum aynı şekilde.
Evet dediğin gibi bu editlenmiş sürümlerde antivirüs yok baya hizmet kapalı hatta cpu bellek disk v.s de baya az örnek bi uygulama %50 bellek yiyorsa bunda %30 yiyor tabi uygulamadan uygulamaya değişir aynı şekilde windowsun yediği bellek miktarıda benim normal editlenmemiş windows 8 10 farketmez 2 3 gb arası yiyordu bunda windows 7 gibi yiyor 1.5 gb gibi filan.
Oyun performansı içinde ufak bi kısımdan söz etmek isterim ben şahsen öyle pek fps farkı göremedim tabi bu pc den pc ye farklılık gösterir örnek 200 300 fps aldım oyunda sadece 2 kat fark yaptı öyle baya baya fazla bişey beklememek lazım e tabi yine 300 alıyosam artık 500 600 alıyorum gayette yeterli oluyor ben pek detaylı oyun oynamadım ilgilenmediğim için bana normal geliyor

pc iyise tabi daha manyak fps alırsınız bende max o kadar alıyor + 1 olarakta masaüstü ve günlük kullanımda öyle normal windows gibi yoğun olmuyor gayet hızlı oluyor.
Güvenlik olarakta Kaspersky gibi şeyler kurulabilir ben kullanmıyorum
evet biraz detaylı yazdım merak ettiğin bişey olabilir diye bu sürümlerde ama modlanmış isolarada güvenmemek lazım sağlamını bulmak lazım ama windows 10 ltsb veya ghost spectre öneririm illede boş sürüm diyorsanız bunlar gayet iyi sormak istediğiniz varsa sorabilirsiniz.