Öneri Monitör Önerisi

ridvancirak

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
S.a excalibur g870 model laptop’ım var rtx4050 ekran kartım var 105w gücünde 2k veya 1080p monitör arasında kaldım yardıma ihtiyacım var

Alex Mercher

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
16
KS

ridvancirak

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Hocam bazı forumlarda 2k monitörün bana uygun olmadığını ekran kartını yakabileceğini okudum. ben bu konulardan çok anlamam facebook grubundanda sordum açıklayan olmadı araştırma da yaptım bir şey anlamadım. cs valo gibi rekabetçi oynuyorum ara sıra da rdr2 ac serisi crysis gibi oyunlar oynuyorum vakit kaldıkça. ve herkes 24 inçin üzerine çıkılmamalı gibi tavsiye yorumlar okudum çok kararsız ve tedirginim ne yapmalıyım hiç
bir fikrim yok.

Satriani

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
73
Hocam bazı forumlarda 2k monitörün bana uygun olmadığını ekran kartını yakabileceğini okudum. ben bu konulardan çok anlamam facebook grubundanda sordum açıklayan olmadı araştırma da yaptım bir şey anlamadım. cs valo gibi rekabetçi oynuyorum ara sıra da rdr2 ac serisi crysis gibi oyunlar oynuyorum vakit kaldıkça. ve herkes 24 inçin üzerine çıkılmamalı gibi tavsiye yorumlar okudum çok kararsız ve tedirginim ne yapmalıyım hiç
bir fikrim yok.
Temelde 4050 kart gücü olarak 1080P kartı, laptoplardaki kartlar hariciler kadar yüksek performans da vermiyor zaten. Eğer daha sonra 2K sisteme geçme gibi planların yoksa, bence FHD monitörde yüksek ayarlarda oynamak daha tatmin edici olabilir. Fakat ayar düşürür o şekilde de oynarım dersen 2K'da olabilir ama grafikler ne kadar tatmin eder orası ayrı, çünkü yeterli FPS'i alamayabilirsin.

KS

ridvancirak

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
oynayacağım oyunlar cs ve valo diğerlerini kendi ekranında da oynarım monitörü sırf valo için alıyorum desem yeri var 350-400 fps veriyor ama 144 hz olduğu için lag yapıyor. yaptığım araştırmalarda monitöre aktarırsam bu lag sorunu azalabilirmiş. onu geçtim monitör günlük işlerim içinde lazım. olmuşken iyi bir şey olsun düşüncesi var kafamda o sebepten 2k diye düşünüyorum ama dediğin gibi oyunlarda seyir zevki vermezse boşa almış gibi olurum. o sebepten burdan yardım istiyorum. bir kanaldan izlediğimde rekabetçiler dışındaki oyunlarda maks ayarlarda
videoda görüldüğü fps veriyor. çok kafam bulandı.

Satriani

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
73
oynayacağım oyunlar cs ve valo diğerlerini kendi ekranında da oynarım monitörü sırf valo için alıyorum desem yeri var 350-400 fps veriyor ama 144 hz olduğu için lag yapıyor. yaptığım araştırmalarda monitöre aktarırsam bu lag sorunu azalabilirmiş. onu geçtim monitör günlük işlerim içinde lazım. olmuşken iyi bir şey olsun düşüncesi var kafamda o sebepten 2k diye düşünüyorum ama dediğin gibi oyunlarda seyir zevki vermezse boşa almış gibi olurum. o sebepten burdan yardım istiyorum. bir kanaldan izlediğimde rekabetçiler dışındaki oyunlarda maks ayarlarda
videoda görüldüğü fps veriyor. çok kafam bulandı.
Yani rekabetçi oynayanlar daha fazla FPS istedikleri için genelde FHD monitör kullanıyorlar. 2K alıp da FPS artsın diye rekabetçide 1080P'ye çekersen o zaman da pek bi' anlamı kalmaz. Videoda 1440P ortalama 60FPS civarları alıyor, DLSS ve FG ile belki 2K'da daha iyi sonuçlar alabilirsin. Tercih tamamen sana kalmış, FHD alıp 1080P sadece rekabetçi de oynayabilirsin, ya da 2K alıp istediğinde 1080P çeker, istediğinde 2K diğer oyunları oynarsın. Gerekirse de ULTRA değil de bi' tık ayar düşürürsün.

KS

ridvancirak

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
hocam dediğim gibi bu konularda gerçekten bilgisizim DLSS yahut FG dediğiniz nedir onu bile bilmiyorum. bana kalsa ben 2k alma taraftarıyım ama oyunlarda zevk vermeyebilir dediniz ne yapmalıyım almayayım mı 2k o zaman 1080p mi alayım ?

Satriani

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
73
hocam dediğim gibi bu konularda gerçekten bilgisizim DLSS yahut FG dediğiniz nedir onu bile bilmiyorum. bana kalsa ben 2k alma taraftarıyım ama oyunlarda zevk vermeyebilir dediniz ne yapmalıyım almayayım mı 2k o zaman 1080p mi alayım ?
Eğer bu monitörü daha çok rekabetçi oynamak için alıyorsan FHD (1080P) yüksek Hz olan bi' monitör al, bu sana daha uygun.
Çünkü yüksek FPS almak için 2K monitörde çözünürlük düşürdüğün zaman görüntü bozulacak ve oynadığın oyundan keyif almayacaksın.
4050 1080P kartı, 2K'yı yazılım destekleriyle zorlamak gereksiz, bu cihazı kullanmaya devam edeceksen böyle yapman daha mantıklı.

Satriani

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
73

JVertu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
17

msı monitörün bi önce çıkan 180 hz versiyonunu yaklaşık 6 aydır kullanıyorum. Yaklaşık 2 ay öncede bu 200 hz lik modelini aldım. Gerçekten fiystını hak ettiğini düşünüyorum.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri