27 inch özellikle 2560 × 1440 çözünürlükte kullanma şansım olmadı.
Bu durum için (Oyunlardaki durum) kullanan arkadaşların görüşlerine tavsiyelerine bakın diyebiliyorum ancak...
Yalnız bu monitör işinde,
ben oyun oynamayacağım, metin okuyacağım, metin yazacağım. metin netliği, kontrastı önemlidir benim için derseniz seçimde işler değişebilir.
Oyun için yukarıda arkadaşlar önerilerde bulunmuşlar.
GNU arkadaşın verdiği monitör. Bence de kaliteli bir monitör Türkiye şartlarındaki satış durumunu belirtmiş.
Bu monitörün 25 inch olanı gözüme çarptı. 165 HZ bunlar...
Solin arkadaşın önerdiklerinden, bütçe dostu DELL S serisinden
- Dell SE2425HG 23.8″ 200Hz IPS
Daha çok bütçe monitörüdür. Ciddi handikap pivot özelliğinin olmayışı
Max 9000 TL bütçe ayırmışsınız Bu açıdan olmuşken pivot özelliği olsun düşüncesi akla gelebiliyor.
DELL aLENWARE sersinden 24.5 inch için var yalnız. Bu bütçeyi aşıyor malesef. 11000 TL civarı. Peşin fiyatına 6 taksit olsaydı, hadi bir nebze düşünülebilirdi. Dell Alienware AW2525HM 24.5 inç 320Hz
Dell Alienware AW2725DM 27" 1 ms 2K Pivot IPS 180 Hz 27 inch karşılığı yine fiyat yüksek: 12300 TL
DELL ler için durum bu malesef. Fiyat olarak muadillerine göre daha yüksektirler.
Bence arkadaşların verdikleri monitörleri inceleyin, Hatta imkan varsa yakındaki mağazalarda görme imkanı daha iyi olur. Boyut karşılaştırması yaparsınız...
Reddit vb yerlerde bizzat kullanıcı yorumlarına da bakabilirseniz faydalı olacaktır.