Monitör tavsiyesi ve karşılaştırması

Çağdaş Işık

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
4,763
Merhaba arkadaşlar. Monitör için max bütçem 4.500 TL. İki monitör arasında kaldım tavsiyelerinizi bekliyorum. Aynı zaman da şunu alsan daha iyi olur dediğiniz ürünleri de bekliyorum.
1.ürün: https://www.vatanbilgisayar.com/msi...-premium-oyuncu-monitor.html#urun-ozellikleri
2.ürün: https://www.gaming.gen.tr/urun/1890...5hz-1ms-full-hd-adaptive-sync-gaming-monitor/

Dell 23.8″ G2422HS​

iyi 1ms gtg sahip ve paneli kaliteli MSI optixlerde sorun var diye biliyorum yanlış hatırlamıyorsam.

Capone

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
45
msı alabilirsin gönül rahatlığı ile

Çağdaş Işık

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
4,763
nesi kötü mesela panelin açıklarmısın bizde bilgi sahibi olalım lütfen.
Paneli kötü ölü piksel çok çıkıyor sonradan bile çıkıyor, renkler, siyahı iyi dağıtamama bu bütçe ve altındaki bütün optixler için geçerli diye biliyorum zaten ve dell 1ms gtg sahip yani sen 1ms mprt aldığında yanlış hatırlamıyorsam 4ms GTG sahip oluyor ve GTG şeylerine YouTube'dan araştırıp bakabilirsin.
1ms gtg olup olmadığını nasıl anlayabiliyoruz.
Kendi sitelerinde belirtiyorlar burada vatanda başında (MPRT) yazmış zaten.

Ben burada kendi fikrimi belirtiyorum arkadaş 2. bir görüş alsın ona göre alsın ve incelemelerini izlesin ben illa dell alın diye silah tutmuyorum bu forumda Önerilen Dell monitörü alan çok oldu çoğu da memnun kaldı zaten.
Birde zaten bu aralar marka bazında olaya bakanlar var bütün ürünleri aynı markadan almak seni zarara sokar mesela Kulaklık da SteelS ve Razer iyidir Mouse'da farklı markalar Kulaklıkda farklı marka tek bir marka her şeyde iyi olamaz.

Capone

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
45
Paneli kötü ölü piksel çok çıkıyor sonradan bile çıkıyor, renkler, siyahı iyi dağıtamama bu bütçe ve altındaki bütün optixler için geçerli diye biliyorum zaten ve dell 1ms gtg sahip yani sen 1ms mprt aldığında yanlış hatırlamıyorsam 4ms GTG sahip oluyor ve GTG şeylerine YouTube'dan araştırıp bakabilirsin.

Kendi sitelerinde belirtiyorlar burada vatanda başında (MPRT) yazmış zaten.

Ben burada kendi fikrimi belirtiyorum arkadaş 2. bir görüş alsın ona göre alsın ve incelemelerini izlesin ben illa dell alın diye silah tutmuyorum bu forumda Önerilen Dell monitörü alan çok oldu çoğu da memnun kaldı zaten.
Birde zaten bu aralar marka bazında olaya bakanlar var bütün ürünleri aynı markadan almak seni zarara sokar mesela Kulaklık da SteelS ve Razer iyidir Mouse'da farklı markalar Kulaklıkda farklı marka tek bir marka her şeyde iyi olamaz.
anladım hocam sağolun ortam gerilsin diye yazmadım siz ne demek istediğimi anladınız zaten

Çağdaş Işık

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
4,763
Ve bu arada Msı alıp da illa sorun yaşayacaksın da değil git bak beğen al senin kararın benim dostlarımdan msı kullananlarda ver memnun mesela hergün iş için gittiğim destek verdiğim şirket de MSI kullanılıyor.

Canbulu2123

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
286
Çağdaş hocam Gigabyte g24f-2 4600 TL şu an. Tercih edilir mi sizce arkadaş için?

Çağdaş Işık

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
4,763
Çağdaş hocam Gigabyte g24f-2 4600 TL şu an. Tercih edilir mi sizce arkadaş için?
Hocam bu beniö de önerdiğim ama şuanda fiyatının haketmediğini düşünüyorum nedeni ise bunu biz 3800-3299 ken öneriyorduk o zaman f/p dı ama şimdi sadece performans aam evet tercih edilebilir İçinde SS IPS ve OC ile 180 Hz mevcut
SS IPS nedir ?
Süper Hızlı IPS (SS IPS), görüntü kalitesi ve tepki süresi arasındaki dengeyi ortadan kaldırdı. SuperSpeed IPS, tipik IPS panellerine oldukça benzer, ancak daha ince sıvı kristal katmanı ve daha yüksek sürüş voltajı ile SS IPS, tipik IPS'ye kıyasla yanıt süresi açısından 4 kat daha hızlıdır.

@bybarisss kullanıyordu herhalde.

Canbulu2123

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
286
Şu an fiyatı yüksek ama bütün monitörler aynı şekilde yüksek fiyatlı. Kullanıyorum monitörü baya memnunum o sebepten sordum.

SirDexter

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
35
Dell g2422hs 5 gün önce elime ulaştı. Gayet iyi bi monitör. Çağdaş hoca, yunus hoca önermişti özellikle. Gönül rahatlığı ile alabilirsiniz.
Dipnot, Benim monitör de ölü piksel vs çıkmadı. Ghosting de yoktu.

Çağdaş Işık

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
4,763
Şu an fiyatı yüksek ama bütün monitörler aynı şekilde yüksek fiyatlı. Kullanıyorum monitörü baya memnunum o sebepten sordum.
Hocam iyi monitör zaten burada önerilen monitörleri forumda çok önerdik dell önermemin sebebi ise hem fiyatı uygun hem panel kalitesi yerinde hem de 1ms gtg sahip.

KS

allsaints

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
@Çağdaş Işık hocam ilginiz için teşekkür ederim. Herhangi bir sorun çıkarsa (ghosting, ölü piksel)
yenisini gönderiyorlar mı ya da nasıl bir süreç izleniyor?

Çağdaş Işık

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
4,763
@Çağdaş Işık hocam ilginiz için teşekkür ederim. Herhangi bir sorun çıkarsa (ghosting, ölü piksel)
Gaming gen itopya vs. ilgileniyor ama çoğu satış yapılan yerler 1 adet ölü piksel çıkarsa değişim sağlamıyor.

lckyvg

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
1,305
Çözüm sunmazlarsa 14 gün iade hakkı için ısrar edebilirsiniz. Ghosting ve tek ölü piksel için servis pek değişim vermiyor.

lckyvg

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
1,305
https://www.amazon.com.tr/Asus-Gamıng-Vg249Q-Freesync-1920X1080/dp/B082NRKT4K?th=1
Sizce bu ürün nasıl bazı artıları bulunmakta pivot + sağa sola dönüyor olması. Pivotu çok kullanmayabilirim ama sağa sola dönmesi güzel bir özellik. Bir çok kanalda incelemesini çekmiş sizce parasına değer mi, düşüncelerinizi bekliyorum.
Benzer bir modeli arkadaşım almıştı ve memnun. Amazon satıcılı ürün zaten, alıp beğenmezseniz iadede tek soru sormuyorlar.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri