Monitör Tavsiyesi

Magician

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba arkadaşlar Ryzen 2300x, RX 570 4GB, A320m Asrock, 2x8 Hyperx 3200Mhz Ramler, 400W +80 bronze High Power güç kaynaklı sistemime şuanda kullanmakta olduğum 75Hz lik AOC g2260VWQ6 monitör yerine yeni monitör arıyorum 4000 TL ye kadar MAX bütçem var.

Monitör bakarken en fazla da karşılaştığım ve beni tereddüte düşüren şey Ghosting olayı oldu. VA panellerde daha sık yaşandığı söylenmiş bu yüzden de IPS panel düşünüyorum ben.
Şimdilik aklımda olan monitörler şunlar:
https://www.itopya.com/asus-tuf-gam...esync-premium-fhd-curved-gaming-monito_u14926 Bu VA ama yine da aklımda duruyor.

Şu an aklımda bunlar var İzmir'de oturduğumdan İtopya Mağazası yok eğer MSI güzel derseniz Vatandan giderek elden alacağım.

Yine sizin tavsiyelerinize de açığım aynı zamanda MSI ve Asus da Pivot özelliği olması da hoşuma gidiyor.

Wrotch

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
608
Merhaba arkadaşlar Ryzen 2300x, RX 570 4GB, A320m Asrock, 2x8 Hyperx 3200Mhz Ramler, 400W +80 bronze High Power güç kaynaklı sistemime şuanda kullanmakta olduğum 75Hz lik AOC g2260VWQ6 monitör yerine yeni monitör arıyorum 4000 TL ye kadar MAX bütçem var.

Monitör bakarken en fazla da karşılaştığım ve beni tereddüte düşüren şey Ghosting olayı oldu. VA panellerde daha sık yaşandığı söylenmiş bu yüzden de IPS panel düşünüyorum ben.
Şimdilik aklımda olan monitörler şunlar:
https://www.itopya.com/asus-tuf-gam...esync-premium-fhd-curved-gaming-monito_u14926 Bu VA ama yine da aklımda duruyor.

Şu an aklımda bunlar var İzmir'de oturduğumdan İtopya Mağazası yok eğer MSI güzel derseniz Vatandan giderek elden alacağım.

Yine sizin tavsiyelerinize de açığım aynı zamanda MSI ve Asus da Pivot özelliği olması da hoşuma gidiyor.
Ben gigabyteyi aldım hem fiyat olarak daha iyi hemde MSI'dan parlaklık oranı daha yüksek.

KS

Magician

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Link olarak attığım Gigabyte'ı diyorsunuz değil mi evet fiyat olarak uygun doğru ama işte MSI hem yakınım da hem Pivot desteği beni sevindiriyor.
Peki gigabyte'da hiç Ghosting vs yaşıyor musunuz var mı bir problem. Testleri nasıl yapılıyor bilmiyorum ama.

KS

Magician

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Link olarak attığım Gigabyte'ı diyorsunuz değil mi evet fiyat olarak uygun doğru ama işte MSI hem yakınım da hem Pivot desteği beni sevindiriyor.
Peki gigabyte'da hiç Ghosting vs yaşıyor musunuz var mı bir problem. Testleri nasıl yapılıyor bilmiyorum ama.
ve
de düşündüklerim arasında ama halen karar veremiyorum dostlar. Viewsonic de Pivot özelliği mevcut ve fiyatı da uygun ama renkleri biraz garip buldum videoda emin olamadım.

KS

Magician

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ve
de düşündüklerim arasında ama halen karar veremiyorum dostlar. Viewsonic de Pivot özelliği mevcut ve fiyatı da uygun ama renkleri biraz garip buldum videoda emin olamadım.
güncel

Çağdaş Işık

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
4,763
Şuanda bu fiyatta En alınabilir,En Fiyat performans monitör olarak söyleyebilirim fiyatları
çok değiştiği için şuanda alın geçin diyebilirim.180Hz Overclock ve SS IPS olabilmesi diğer rakiplerini ezip geçiyor ve kalitesini ortaya koyuyor.

SS IPS nedir ?
Süper Hızlı IPS (SS IPS), görüntü kalitesi ve tepki süresi arasındaki dengeyi ortadan kaldırdı. SuperSpeed IPS, tipik IPS panellerine oldukça benzer, ancak daha ince sıvı kristal katmanı ve daha yüksek sürüş voltajı ile SS IPS, tipik IPS'ye kıyasla yanıt süresi açısından 4 kat daha hızlıdır.

Bana göre

Carl.Johnson.jpg

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
Philips Momentum almanı öneririm. 2 ay önce 3.700 Liraya itopyadan aldım şuan indirimde kaçırma derim.

Bu fiyata daha iyisini bulamazsın

Diğer monitörler gibi eski yılların monitörü değil 2022 model

165 hz tazeleme 1 ms tepkime süresine sahip

Diğer monitörler gibi plastik ayağı yok metal ayağı var

Pivot özelliği var her yöne döndürüp dikey çevirebiliyorsun

Kulaklık asmak için yeri var

Kutusundan display kablo ve hdmi kablo çıkıyor

Monitörün dahili hoparlörü mevcut

Gsync ve freesync desteği mevcut

Dolu dolu özelliklere sahip fiyat performans monitörü

Youtube inceleme videolarına bakabilirsin

KS

Magician

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Şuanda bu fiyatta En alınabilir,En Fiyat performans monitör olarak söyleyebilirim fiyatları
çok değiştiği için şuanda alın geçin diyebilirim.180Hz Overclock ve SS IPS olabilmesi diğer rakiplerini ezip geçiyor ve kalitesini ortaya koyuyor.

SS IPS nedir ?
Süper Hızlı IPS (SS IPS), görüntü kalitesi ve tepki süresi arasındaki dengeyi ortadan kaldırdı. SuperSpeed IPS, tipik IPS panellerine oldukça benzer, ancak daha ince sıvı kristal katmanı ve daha yüksek sürüş voltajı ile SS IPS, tipik IPS'ye kıyasla yanıt süresi açısından 4 kat daha hızlıdır.

Bana göre
Bu monitörü öneren çok oldu SS IPS olduğunu siz söyleyince fark ettim. çok farkediyor mu gerçekten bir de alacakken itopya'dan almak durumundayım bu monitörü ölü pixel vs. durumlarında iade/değişim işlemleri çok zor oluyor mu ?

KS

Magician

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Genelde 3 veya fazla ölü pixel de değişim yapıyorlar şuan alanlarda çıkmadı şans işi diyebiliriz.
Vatandan MSI almayı düşünüyordum ama bu SS IPS olayına takıldım ben de ayrıca HDR desteği var HDR'ın görüntüde çok fark yarattığını söyleyebilir miyiz an itibariyle Gigabyte düşünmeye başladım.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri