Yardım Monitörde Ekran Renkleri Değişiyor

EdwardMordrake

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
10
Merhaba, Asus vg27aqz monitörüm var. Oyun oynarken genelde tam ekrandan çıkınca, alt-tab vs yapınca oyuna geri döndüğümde ekran renkleri değişiyor sanki monitör ekranı bozulmuş gibi. Ekran görüntüsü atacağım. Daha yeni aldım 2 ay falan oldu. Ekran kartından gelen kabloyu çıkarıp takıyorum ama yine düzelmiyor. Monitörü kapatıp açtıktan sonra kendine geliyor ancak.
Sorun monitörde sanırım ama pek de anlamıyorum bu konulardan. Bir yardım ederseniz sevinirim.

Ekli dosyalar

• 1.png
    1.png
    3.4 MB · Görüntüleme: 16
  • IMG_20230131_221842.jpg
    IMG_20230131_221842.jpg
    1.4 MB · Görüntüleme: 15
Son düzenleme:

Ablak

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
70
Merhaba, Asus vg27aqz monitörüm var. Oyun oynarken genelde tam ekrandan çıkınca, alt-tab vs yapınca oyuna geri döndüğümde ekran renkleri değişiyor sanki monitör ekranı bozulmuş gibi. Ekran görüntüsü atacağım. Daha yeni aldım 2 ay falan oldu. Ekran kartından gelen kabloyu çıkarıp takıyorum ama yine düzelmiyor. Monitörü kapatıp açtıktan sonra kendine geliyor ancak.
Sorun monitörde sanırım ama pek de anlamıyorum bu konulardan. Bir yardım ederseniz sevinirim.
Monitörü kapatıp açıp düzeliyorsa sorun monitör de olabilir ama bunu sadece oyunlar da yapıyorsa ayarı da olabilir.

TheTibet

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,637
servisciye gönderirseniz daha iyi olur hocam

lckyvg

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
1,305
Alt tab yapınca bozuluyorsa ekran kartı ya da yazılımı ile ilgili olabilir. Mümkünse başka monitör ya da televizyondan denerseniz belli olur.

Ablak

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
70
genelde oyun için açıyorum pc.yi. normal kullanımda, nette gezinirken falan bir şey olmuyor.
O zaman monitörün bi ayarlarına göz gezdir belki bi ayarı olabilir veya hz değişmesi de olabiliyor. Bende msi var aynısını yapıyordu ayarlarda düzelttim

KS

EdwardMordrake

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
10
Alt tab yapınca bozuluyorsa ekran kartı ya da yazılımı ile ilgili olabilir. Mümkünse başka monitör ya da televizyondan denerseniz belli olur.
bir deneyeyim hocam teşekkürler

O zaman monitörün bi ayarlarına göz gezdir belki bi ayarı olabilir veya hz değişmesi de olabiliyor. Bende msi var aynısını yapıyordu ayarlarda düzelttim
bir bakayım hocam dediğinize. teşekkür ederim

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri