Monitörde Nasıl Bir Sıkıntı Var

servet Ünal

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
117
Arkadaşlar benim monitörüm kriter dışı hatası veriyordu kuzenime götürdüm onun PC de açıldı ve onun monitör benim PC de açıldı ama benim monitör kendi PC de açılmıyor nedendir acaba

LanceVanceDance

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
181
Genelde çözünürlüğü monitörün desteklediğinden fazlaya ayarlayınca oluyor bu. Kendi sistemini güvenli modda vs açabilirsen belki halledersin.

Fenomend

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
518
Başka monitörde açıyorum monitörün kendininkine ayarlıyom yine olmuyo
Böyle bir konuda size yardım etmeye çalışmıştık konuya dönüş sağladınız mı arada unuttum mu? Başka şekilde deneyin demiştim sanırım Tv ile gibi? Peki arkadaşınızda denediğiniz zaman ikinci bir kablo ile ekran kartından sizin monitöre görüntü kablosu bağlayıp, arkadaşınızın monitöründen görüntü alırken ikinci ekran için Hz değeri yapmayı denediniz mi?

KS

servet Ünal

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
117
Böyle bir konuda size yardım etmeye çalışmıştık konuya dönüş sağladınız mı arada unuttum mu? Başka şekilde deneyin demiştim sanırım Tv ile gibi? Peki arkadaşınızda denediğiniz zaman ikinci bir kablo ile ekran kartından sizin monitöre görüntü kablosu bağlayıp, arkadaşınızın monitöründen görüntü alırken ikinci ekran için Hz değeri yapmayı denediniz mi?
Hayır çünkü başka PC de görüntü veriyor benim PC de vermiyor

Genelde çözünürlüğü monitörün desteklediğinden fazlaya ayarlayınca oluyor bu. Kendi sistemini güvenli modda vs açabilirsen belki halledersin.
Tamamdır teşekkğrler

Fenomend

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
518
Hayır çünkü başka PC de görüntü veriyor benim PC de vermiyor

Tamamdır teşekkğrler
Anlaşılan olayı anlatamışım, çok basit bir yaklaşımla anlatayım, zaten kuzeninizin monitöründe görüntü veriyor;
O şekilde görüntü alırken bir kablo daha ekran kartından sizin monitöre takıp, bu adımda sizin monitörden görüntü gelmesi olayı değil, kablo takılıyken;
Görüntü veren kuzeninizin ekran kısmından sağ tıklayıp, görüntü ayarları, ilk olarak birden çok ekran kısmından algılayı seçin monitörünüzü görüyor açılıyor mu?

Olmazsa , görüntü ayarları, gelişmiş ekran ayarları,
Ekran1 yazan yerde kuzeninizin ekranı yazar orayı tıklayın,
Ekran2 belirdiyse sizin monitörünüzü seçin, altta bir yenileme hızı seçin diyor orada yenileme hızını kontrol edin,
Eğer monitörünüzün tam değerini bilmiyorsanız, oradan 60 Hz' e ayarlayın, görüntü alırsanız değişiklikleri koru diyecek onu seçin, sonrasında kuzeninizin monitörünü çıkarıp, kendi monitörünüzü o porta takıp denemek kalıyor.

Eğer olmazsa; Tekrar kuzeniniz ve sizin monitör takılı Ekran 2 yi seçip,

Gelişmiş ekran ayarlarında ;
Ekran 2 için görüntü bağdaştırıcısı özelliklerini tıklayın, açılan pencereden, orta sekmede bulunan Monitör' ü tıklayın , hemen ardından, Ekran yenileme sıklığından belirli Hz değerleri vardır (75 Hz monitörü örnek verecek olursak, 50, 59, 60 ve 75 Hz seçenekleri belirir) onlardan birine ayarlayın, Uygula ve Tamam deyip kapatın.
Tekrar sadece sizin monitörü takacak şekilde ayarlayın ve deneyin. Bunlar olmuyorsa temiz bir format atın çözülür.

Not: Ayarları denerken ekran çözünürlüğüne dikkat edin; monitörünüz 1080p ise orada 1920 x 1080 (Önerilen) olmasına dikkat edin.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri