Monitöre Bir Damla Çay Döküldü

Thingsss

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
91
Arkadaşlar selam ASUS VG249Q1A monitörüme bir damla nasıl diyeyim çayı tam kaldıracaktım yanlışlıkla sallandı elimde ve bir damla su girdi monitörün içine ama hemen peçeteyle sildim altında ASUS yazan yerler var ya plastikimsi onların içine girdi damlacıklar bir şey olurm u bozulur mu ve ne yapmam lazım? Monitör açık ve sağlam şu anlık.

KS

Thingsss

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
91

agathusia

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
224
Dökülen kısımda panelde elektriksel birşey yani kablo yok diye biliyorum. Ama şekerli olduğu için zamanla sıkıntı yapar mı bilemedim. en temizi monitörü bir süre güneşte bırakmak çıkarsa öyle çıkar servise de yollayabilirsin ama kullanıcı hatası der paneli sökmez şuan yapacak pek bir şeyin yok beklmekten başka :D

KS

Thingsss

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
91
Dökülen kısımda panelde elektriksel birşey yani kablo yok diye biliyorum. Ama şekerli olduğu için zamanla sıkıntı yapar mı bilemedim. en temizi monitörü bir süre güneşte bırakmak çıkarsa öyle çıkar servise de yollayabilirsin ama kullanıcı hatası der paneli sökmez şuan yapacak pek bir şeyin yok beklmekten başka :D
Ne gibi sorunlar olabilir?

Ekranda morluk falan olur mu

Ekranda morluk falan olur mu
Yani en en en kötüsü ne olabilir?

agathusia

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
224
pikseller yanar başka da birşey olmaz o kısımda renk atmaları olabilir. Ama dediğim gibi orada kablo falan olmadığı için hiçbirşey olmayada bilir sen en iyisi kapatıp yarın güneşe bırak onu.

KS

Thingsss

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
91
pikseller yanar başka da birşey olmaz o kısımda renk atmaları olabilir. Ama dediğim gibi orada kablo falan olmadığı için hiçbirşey olmayada bilir sen en iyisi kapatıp yarın güneşe bırak onu.
şu anda kullansam çok mu sorun olur piksel yanmanızdan kastım yani nasıl diyeyim sol taraf hiç mi görünmez? tam anlayamadım ve kullansam bir sıkıntı yaratır mı

Kaç saat bırakayım yarın?

agathusia

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
224
şu anda kullansam çok mu sorun olur piksel yanmanızdan kastım yani nasıl diyeyim sol taraf hiç mi görünmez? tam anlayamadım ve kullansam bir sıkıntı yaratır mı
Kardeşim bu kadar endileniyorsun madem işini garantiye al kullanma kurut sonra başla. Ne bileyim ben ne olacak hiç monitöre birşey sıçratmadım. Ama sonuç olarak ektrik ve sıvı teması söz konusu kullanmayıp dediğimi yap. En kötü zaten garantiye yollarsın. Şuan kimse çıkıp da birşey olur yada olmaz, çözümü budur demez. Monitörü silerken bile nemli bezle sılıyoruz sonuçta ıslatmıyoruz.

KS

Thingsss

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
91
Kardeşim bu kadar endileniyorsun madem işini garantiye al kullanma kurut sonra başla. Ne bileyim ben ne olacak hiç monitöre birşey sıçratmadım. Ama sonuç olarak ektrik ve sıvı teması söz konusu kullanmayıp dediğimi yap. En kötü zaten garantiye yollarsın. Şuan kimse çıkıp da birşey olur yada olmaz, çözümü budur demez. Monitörü silerken bile nemli bezle sılıyoruz sonuçta ıslatmıyoruz.
Monitörün üstünde sıkıyorum ben fıs fısı sonra bezle siliyorum galiba çok yanlış yapıyormuşum

agathusia

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
224
Monitörün üstünde sıkıyorum ben fıs fısı sonra bezle siliyorum galiba çok yanlış yapıyormuşum
Sıkıp silersin sıkıntı yok ama o fısladığın su kenarlara falan girmemeli tam ortasına sıkarsın sonra silersin birşey olmaz şahsen ben onu da yapmıyroum nemli bezle sılıyorum ama yapanlar var tam ortasına sıkıp temizlik malzemesini sonra siliyorlar.

Ama cam siler gibi suya boğup ıslak ıslak silinmemesi lazım zaten kuıllanım kılavuzunda da öyle yazıyor nemli bez.

KS

Thingsss

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
91
Sıkıp silersin sıkıntı yok ama o fısladığın su kenarlara falan girmemeli tam ortasına sıkarsın sonra silersin birşey olmaz şahsen ben onu da yapmıyroum nemli bezle sılıyorum ama yapanlar var tam ortasına sıkıp temizlik malzemesini sonra siliyorlar.

Ama cam siler gibi suya boğup ıslak ıslak silinmemesi lazım zaten kuıllanım kılavuzunda da öyle yazıyor nemli bez.
kenarlara falan da sıkıyodum muhtemelen olsa onlardan olurdu

Ya açık bırakıcam oynayayım bir şey olacağını sanmıyorum çünkü çay sıcak değildi soğuktu hafif ılıktı yani yanmıyordu

kenarlara falan da sıkıyodum muhtemelen olsa onlardan olurdu

Ya açık bırakıcam oynayayım bir şey olacağını sanmıyorum çünkü çay sıcak değildi soğuktu hafif ılıktı yani yanmıyordu
Umarım bir şey olmaz şansa bırakacağım işimi :(

Erol

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
103
elektrik bağlantılarını kes, kurumaya bırak alt tarafta cof yoksa kurur bir şey olmaz

Erol

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
103
Chip On Film

Ekli dosyalar

• cof.jpg
    cof.jpg
    140.5 KB · Görüntüleme: 16

Erol

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
103
Sol alt tarafta hiçbir şey görünmüyor temiz şu anda yani kullanıyorum monitörü bir sıkıntı yok gibi
yok resmi ben attım örnek olsun diye, bazı panellerde cof üstte bazılarında altta yer alıyor. arkadaşınki umarım üsttedir

KS

Thingsss

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
91
yok resmi ben attım örnek olsun diye, bazı panellerde cof üstte bazılarında altta yer alıyor. arkadaşınki umarım üsttedir
panelin altında hiçbir şey yok sadece biraz boşluk var bir de vida var altında açma gibi o ne bilmiyorum bir de üstü böyle

WhatsApp Görsel 2023-08-28 saat 23.01.55.jpg

Erol

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
103
dediğim gibi orda cof varsa ve gelmediyse kurur gider

KS

Thingsss

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
91
dediğim gibi orda cof varsa ve gelmediyse kurur gider
Peki ne kadar bir süre geçtikten sonra bir hata varsa anlayabilirim? kuruduğunu düşünüyorum şu anda ya kurur yani baya oldu dökeli zaten bir de çok sıcak değildi

Erol

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
103
dikey çizgiler çıkar cof arızasında, zamanı belli değil 1 günde olur 1 ayda

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri