Monitöre pc den arada bir görüntü gelmiyor

cccvincento

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşlar merhaba, forumda yeniyim kuralları çok bilmiyorum hatalar affola. :blush: Bu aralar ufak bir sorun yaşıyorum. 5-6 ay önce bir pc topladım hersey cok iyi problem yok ancak yaklasık 2 haftadır pc yi aciyorum hersey normal çalışıyor gibi görünüyor ama ekrana pc görüntü vermiyor. monitör siyal yok uyarısı veriyor sadece. Pc yi kapatana kadar yada reset atana kadar öyle kalıyor ve düzelmiyor. birkaç forum sitesinde araştirdım ve anakart kaynaklı olabilir elektrik yüklü olabilir anakartı üzerindeki pili cıkararak  anakartı sıfırlayın fazla yükü alın demişlerdi. Kısacası denilenleri yaptım tekrar anakartı yeniden en son bios sürümüne güncelledim ama sonuç aynı 3 gün sora tekrarladı. Ram bellekleri kontrol ettim 10 saat tarattım ancak sorun çıkmadı. Ssd ve hdd yi de tarattım onlardada problem yoktu anakart da genel anlamda sorunsuz duruyor. Sizce bu sorun neden kaynaklanıyor olabilir herhangi çözümü varmı. sorun yazılımsal mı yada donanımsal mı? soylemeyi unutum acaba ekran kartı kaynaklıda olabilirmi. şimdiye kadar sorun yaşatmadı ekran kartı. yardımcı olursanız çok minnettar kalırım hepinize şimdiden çok teşekkürler.

Sistem bilgisi:
interl core i7 6700k işlemci
asus z170 pro gaming anakart
kingston hyperx fury 2666 mhz cl15 8x2 ram bellek
[font=AvenirNextLTPro, Helvetica, sans-serif]Kingston HyperX Fury 240GB 500MB-500MB/s Sata3 SSD [/font]
[font=AvenirNextLTPro, Helvetica, sans-serif]gigabyte nvidia geforce gtx 1080 extreme gaming ekran kartı[/font]
[font=AvenirNextLTPro, Helvetica, sans-serif][size=medium][font=AvenirNextLTPro, Helvetica, sans-serif]High Power Astro Lite 750W 80Plus Gold PSU[/font][/font][/size]
[font=AvenirNextLTPro, Helvetica, sans-serif][size=medium][font=AvenirNextLTPro, Helvetica, sans-serif]Asus PG278Q rog swift monitör[/font][/font][/size]

onur.firatt

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Farklı kablo ve monitör ile test ettiniz mi? Bulduğun çözüm yollarını denedikten sonra düzelip tekrardan mı aynı olay oldu? Ekran kartını söküp tekrar takın. Anakarttan direkt görüntü alabileceğin bir monitör ile kontrol yap kontrol ederken ekran kartını çıkarmayı unutma? Sistemin tümünü tek bir mağazadan mı yaptınız?

KS

cccvincento

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Başka monitörde denedim sonuç aynı ekran kartını çıkartıp denedim ama tekrar ekran kartına baglayip denedim anakart slotuna takmadım yani direk tekrar ekran kartından görüntü aldım sonuç aynıydı. Kısacası sorunun monitör ile alakalı olduğunu sanmıyorum elimde 2 monitör var 2 sininde sağlam olduğundan eminim. 2 farklı kablo ilede denedim. Ürünleri 2 farklı siteden aldım o yüzden emin olmadan bişeyde yapamiyorum servis anlamında. Birde bişeyin daha farkına vardım her gün yapmıyor pc yi 24 saaten fazla süre açmayınca yapmaya başlıyor bazen 48 saati bile geçiyor açmıyorum sonra açınca yapıyor acaba bu neden olabilirmi?

onur.firatt

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
O sebeple yapacağını sanmıyorum ekran kartını çıkarın monitörü direkt anakarta bağlayın eğer görüntü verirse ekran kartında sorun
olabilir böylece ne yapacağımıza bakarız.

KS

cccvincento

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
biraz geç cevap verdim kusura bakmayın yoğunluktan deneyemedim dediklerinizi ve şunun farkına vardım ekran kartını çıkarsamda napsam arada aynı hatayı veriyordu ve sorun tam olarak söyle oluyordu.  pc yiacçıyorum ekranda american megatrends yazıyor ardında uefi bios oldugu için tekrar ekrana windows yerine american magatrends yazisı geliyor kısaca windowsu yüklüyor daha sonra hiçbir ekran gelmeden windows başlamadan oyle kalıyor. sorun tam olarak bu acaba yazılımsal bir sorunmu yada donanımsalmı yine ?

KS

cccvincento

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Expert' Alıntı:
yazılımsal olabilir temiz bir format atıp deneyebilirsin

hatta dun tekrar yaptı reset attım disc to ....  bir yazı geldi ekrana çok kısa okuyamadım sonra sistem taraması yapıp bitirdi öyle açıldı windows. insallah yazılımsaldır. bence büyük ihtimal yazılımsal yada ssd kaynaklı bir problemdir.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri