Yardım Monitörün Altında Çizgi Sorunu

ahmetkazmmm

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
Ekte görüldüğü gibi böyle bir olaya rastladım bugün, bilgisayarı ilk kullandığımdan beri. Nedeni ve çözümü ne olabilir. Şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

• IMG_20251218_172634.jpg
    IMG_20251218_172634.jpg
    4.6 MB · Görüntüleme: 22

ecerhann

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ekte görüldüğü gibi böyle bir olaya rastladım bugün, bilgisayarı ilk kullandığımdan beri. Nedeni ve çözümü ne olabilir. Şimdiden teşekkür ederim.
Abi teknik nedenini bilmiyorum önce bunu belirteyim.
Daha önce msı ve asus rog monitörlerimde benzer bir durum olmuştu.
Msı olanda bilgisayarı çalıştıktan sonra bazen açılışla beraber bazen bir süre sonra görev çubuğunun üzerinde benzer siyah çizgiler geliyordu ve bunlar sabit değildi, sürekli gidip geliyordu ve hiç geçmiyordu.
Asusta ise biraz daha farklıydı, çizgiler açılışla beraber gelirdi ve sabitti. Zamanla (sanıyorum ki monitör sıcaklığı arttıkça) gidiyordu çizgiler.
Msı ise bir dönem ısıtıcı yanında çalıştırdığımda onun da çizgileri kaybolmuştu ama normal oda sıcaklığına geçince yine geliyordu garip şekilde.

Ama her ikisinde de düşük çözünürlük ya da hz değerlerine aldığımda zaten altta siyah çizgiler olurdu, önerilen çözünürlük ve en yüksek hz değerine aldığımda çizgiler giderdi.

İki monitörde de başlangıçta sorun yoktu, yaklaşık bir yıl sonra, bir gün birden oluştu.
İkisini de garantiye yollayıp para iadesi aldım.

Sorunun teknik sebebini bilmiyorum başlangıçta dediğim gibi ama yaşadığım deneyim buydu.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri