Monster Laptop İncelemesi (Berbat Bir Deneyim).

sercann0011

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
136
Herkese Selam Değerli İnsanlar,

Sizlere Daha Önce Yaşadığım İnanılmaz Kötü Deneyim Olan Monster Markasından Bahsetmek İstiyorum. Öncelikle Beni Çoğu Laptop Öneri Konusunda Şu Cümle İle Görmüş Olabilirsiniz Monster'a Bulaşmayın. Bugün Bunu Sizlere Nedenleri İle Açıklamak İstiyorum.

Serüvenim 18.01.2022 Tarihinde Monster Markasının Abra A5 17.2 Modeli İle Başlıyor,Ben de Çoğu Kullanıcı Gibi 6 Ayda Bakım Oynayamadığınız Oyun Olursa Anında İade Garantisi Şu Kadar İndirim Bu Kadar İndirim Vaatleri İle Heyecanla Satın Aldım.

Ürün Güvenli Bir Kargolama İle 2 Gün İçinde Elime Ulaştı Hediye Çantası İle Beraber.Ürünü Eve Götürüp Kutusunu Açtım Adaptörünü Kurdum Fişe Takıp Power Tuşuna Bastım Ve Baktım ki O da ne? Cihaz Açılmıyor Bozuntuya Vermeyip Uzun Bastım Kısa Bastım Çift Tıkladım Ürünü Açamadım Gariptir ki Bir Süre Sonra Kendiliğinden Açıldı Eyvallah Dedim Sonuç Olarak Açıldı Windowsumu Kurdum Cihazımı Kullanıyorum Fakat LoL Valorant Vampyr Witcher Gibi Oyunlarda Aldığım Fps Değerleri İnanılır Gibi Değil.

Servisle Görüştüğümde Bazı Performans Ayarları Yaptılar Bir Kaç FPS'te Olsa Artış Sağlandı Kapasitesi Budur Diyip Kullanmaya Devam Ettim. Şehir Dışına Bir Yolculuk İçin Kendi Çantasına Ekranını Jelatinine Sarmaya Dahi Özen Göstererek Doldurdum Ve Yanıma Alıp Yolculuğa Çıktım Aman Aklınıza Otobüste Uzun Yol Yolculuğu Gelmesin Kendi Şahsi Arabamda Yan Koltuğumda 40 Dakikalık bir Yolculuktu. Vardığımda İse Bilgisayarı Tekrar Kurdum Ve Evet Bilgisayar Tekrar Açılmadı. Şarjının Full Olduğuna Emindim Çünkü Kullanırken Hiç Prizden Çıkartmamıştım Bu Cihazları Laptopları Şarj Edip İstediğimiz Yerde Priz de Olmasa Kullanabilmek İçin Alıyoruz Sonuç Olarak ki Zaten Öyle Bir Durum da Yoktu Cihaz Prize Bağlıyken de Değilken de Açılmıyordu.

Konu Annemi Şarj Aletinden Elektrik Çarpması İle Alevlendi. Hafta Sonu Olduğundan Ve Meşgul Olduğumdan Pazartesi Servisi Aramaya Karar Verdim. Pazar Günü Arkadaşıma Misafirliğe Gittim Oyun oynamak İstedik Fakat Tekrar Denesem de Laptop Açılmadı... Pazartesi Servisle Görüştüm Bana Birtakım Yollarla Bios Sürümümü Öğrendiler Ve Bana Söyledikleri Kelime Beyfendi Siz Dalga mı Geçiyorsunuz O BIOS Daha Çıkmamış Üst Bir Modele Ait İzlemem Gereken Adımları Sordum Bios Kurulumunu Kendiniz de Yapabilirsiniz Servis Arkadaşlarımız da Yapabilir dendi Ben de Usta (!) Ellere Bırakmak İçin Servise Kargoladım Cihazımı Cihaz Tekrar Elime 7 Gün İçinde Ulaştı Gariptir ki Akıl Almaz Şekilde Açılmama Sorunu Yoktu Fakat Saatlerim Değişmiş Tarih Değişmiş Windowsu Kullanamaz Haldeydim.

Tekrar Görüştüm Servis İle Bunların Bios Güncellemesi Sonrası Normal Olduğu Windowsu Tekrar Kurmam Gerektiği Anlatıldı Ben de İşe Koyulup Tekrar Kurdum. İşte Olayın Saçma Hali Burada Başlıyor Kurulumdan Sonra Cihazı Kullanmaya Devam Ettim Ve League Of Legends Gibi Bir Oyunda 20 FPS Değerlerini Görünce Şoka Uğradım Cihazda Sucuk Pişirecek Olmam da Cabası İade Talebi İstedim Oluşturulduğunu Ve Dönüş Yapılacağını Söylediler Üstelik İlk 15 Gün İçersindeydi Sadece Açılmama Sorunu Olan Bir Nebze İdare Eden Cihazım Servisten Geldikten Sonra Mahvolmuştu Aradım Servisi Tekrar Aynı Performans Ayarlarını Yapmak İstediklerini Söylediler İntel Driver Support Assistantı İndirmemi İstediler Baktım ki Wifi Yok Sürücüyü Kurmama Rağmen Nvidia Denetim Masasına Girmemi İstediler Giremiyorum Denetim Masasından Atıyor Geforce Experienceye Girin Dediler Error Alıyorum Bana Denilen Şey Tekrar Format Atın Mahalle Bilgisayarcısı Esprileri Yapılır Bilirsiniz Format At Düzelir Kardeşim diye Aynı Espriyi Onlar Bana Yapıyor Gibiydi Cihazı Formatladım Sorunlar Aynı Sağ tık Nvidia Denetim Masası Açılıp Kapanıyor Sol Alttan Yazıyorum Bu Uygulamaya Yönelik Bir Grafik Kartı Bulunamadı Diyor Geforce Experience Aynı Hatayı Veriyor Fakat dxdiag Komutunda Ve Aygıt Yöneticisinde Ekran Kartım Var Ve Güncel.

Bu Şekilde Kullandım Cihazı Bir Süre Sonrasında da Steamde SSD Diske Yönelik Hatalar Oluşmaya Başladı İlk Açtığımda Masaüstüm Yüklenmiyor Kapat Aç Yapınca Geliyordu Ben de Dayanamayıp Tekrar Aradım Bana Tekrar Format Atmam Söylenince Delirdim 81 Kere Telefon Görüşmesi Yaptım Hepsinde de Sorunun Format Olduğunu Söylediler 6 Kere Formatladım Bu Cihazın Bir Sorunu Var Diyorum İnanmıyorlar En Sonunda İade Talebimi Açmak İstedim Bana 15 Günü Geçtiğinden Ve Sorunun İşletim Sistemi Kaynaklı Olduğundan İade Alamayacaklarını Söylediler Ben de Sakinliğimi koruyarak Şu şu Tarihteki Ses Kayıtlarım Dinlenildiği Taktirde İlk 15 Gün İçerisinde İade Talebi Oluşturduğum Ve Geri Dönüş Yapılacağı Kanıtlıdır İadem Kabul Olmuyorsa Hakkımı Mahkeme Yoluyla Arayacağım Dedikten Sonra İademi Gerçekleştirebildim

Demem Şudur ki 6 Ayda Bakım Yok Oynayamadığınız Oyunda İade Yok Servisle Görüşmelerde Samimi Görüşmeler Gözünüzü Boyamasın Bana Ayıplı Ürün Gelmiş Olsa Bile Servis Aynı Servis Müşteri Hizmetleri Aynı Müşteri Hizmetleridir Forumdan Herhangi Bir İnsan Servislerinden Daha Bilgi Sahibi İlgilidir. Monster Satın Almadan Önce Bu Yazım Bu İncelemem Bu Deneyimim Bir Uyarı Niteliğinde Olur Umarım

Moderatörün son düzenlenenleri:

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
Bitmedi şu monster sıkıntıları.

Çağdaş Işık

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
4,762
Hocam size çok teşekkür ediyorum yaşadığınız sorunu burada anlattığınız için yaşadığınız konu hakkında üzüntümü belirtmek isterim diğer arkadaşlarda bu konuyu görüp okuyum karar verebilirler. İyi Geceler.

KS

sercann0011

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
136
Hocam size çok teşekkür ediyorum yaşadığınız sorunu burada anlattığınız için yaşadığınız konu hakkında üzüntümü belirtmek isterim diğer arkadaşlarda bu konuyu görüp okuyum karar verebilirler. İyi Geceler.
asıl ben çok çok teşekkür ediyorum fikirlerimi özgürce sunabildiğim bir forum yürüttüğünüz ve değerli yorumunuz için.

Berking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
312
Maalesef benzer bir sorunu bende yaşadım geri iade almıştım. Heves ile alıp eve geldim dedim biraz oyniyim bakalım nasıl bir oyuncakmış ürünü açtım prize taktım çalıştırdım. Windows açıldı masaüstü ekranı geldi. Oyun yükleyelim bi şu kış gününde ne gider dedim bir yeşil çay ve birde rdr2 steam e girip oyun indirimdeyken satın aldım. Oyunu yüklerken bi markete gidiyim dedim geldiğimde bilgisayar kapanmış haldeydi acaba ekran koruyucumu aktif dedim. Açma tuşuna tekrar bastım bilgisayar kapanmıştı tekrar açıldı oyunu yüklemek için steam e tekrardan girdim. Oyunu yükleye bastım pc den sanki sürtünme sesi geliyor ve incecik bi uğultuda var bi soğumaya başladım neyse türk mantığı aç kapa yaptım sorun yine devam ediyordu. Cihazı online olarak web sitesinden almıştım. Biliyorum 14 gün iade süresi olduğunu. Ama daha cihazdan 40-50 dakikada soğudum neyse ilk işim kutusuna koyup sabah ilk işim gitmek oldu. Mağaza’ya girdim mağazada selçuk bey diye bir çalışan vardı. Adam 5 dakika kontrol etti isterseniz para iadesi isterseniz yeni cihaz verelim dedi bu kadar kolay mı dedim. Para iadesi alarak monster maceram 50 dakikada bitti.

rkarayel

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
881
Aslında diğer markalardan farklı olarak performans vermek için malzemeden nispeten kisiyorlar, reklam için yapılan işler de başarılı. Ürünlerde bu kadar uğraştırmasa kullanıcı kazansa kendileri için daha iyi olurdu. Günümüzde rekabet arttı malum kimse bilmediği yerden sipariş vermek istemiyor. Şahsen şunu okuduktan sonra monster laptop için çevremi uyarırim

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,217
Monster hakkında tek bildiğim herkesin şikayet ettiği ama clevo kasa mı ne diyorlar bazı modelleri fazla ısınmıyormuş kalitesi iyiymiş falan diye görüyordum herhalde o da yalan. Her monster sıkıntılı galiba.

Oynayamadığınız oyun olursa iade garantisi reklamı saçma. Zaten iyi olan bilinen laptop reklama ihtiyaç duyar mı ? TV de kaç kere Lenovo İdeaPad 3 gaming reklamı gördünüz yada Asus TUF Laptop reklamı gördünüz ?

Artooooooo

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Ben 2014 yılında almıştım monster bilgisayarımı. Aslında 8 yıldır sorunsuzca çok memnun kullanıyorum, geçenlerde kasa toplayınca ofis bilgisayarım oldu. Ben aldıktan kısa bir süre sonra (1-2 yıl) herkes inanılmaz şikayetçi olmaya başladı, şans eseri diyodum ama kalitesini koruyamadı. Şu anda da teknik servis hizmetleri korkunç, sözde randevulu asla zamanında yetişmiyor, her şey de inanılmaz pahalı. Böyle bir markanın rezil bir süreç içerisinde var olması çok üzücü.

KS

sercann0011

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
136
Monster hakkında tek bildiğim herkesin şikayet ettiği ama clevo kasa mı ne diyorlar bazı modelleri fazla ısınmıyormuş kalitesi iyiymiş falan diye görüyordum herhalde o da yalan. Her monster sıkıntılı galiba.

Oynayamadığınız oyun olursa iade garantisi reklamı saçma. Zaten iyi olan bilinen laptop reklama ihtiyaç duyar mı ? TV de kaç kere Lenovo İdeaPad 3 gaming reklamı gördünüz yada Asus TUF Laptop reklamı gördünüz ?
Abralar clevo kasa tulparlar falan farklı diye biliyorum ama tulparlar da ısınıyor ayrıca evet iyi olsa bu kadar abartı reklamlara ihtiyaç duymazlar katılıyorum

KS

sercann0011

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
136
Aslında diğer markalardan farklı olarak performans vermek için malzemeden nispeten kisiyorlar, reklam için yapılan işler de başarılı. Ürünlerde bu kadar uğraştırmasa kullanıcı kazansa kendileri için daha iyi olurdu. Günümüzde rekabet arttı malum kimse bilmediği yerden sipariş vermek istemiyor. Şahsen şunu okuduktan sonra monster laptop için çevremi uyarırim
Keşke malzemeden kısıp performansı sağlayabilseler hocam performansta 0

KS

sercann0011

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
136
Maalesef benzer bir sorunu bende yaşadım geri iade almıştım. Heves ile alıp eve geldim dedim biraz oyniyim bakalım nasıl bir oyuncakmış ürünü açtım prize taktım çalıştırdım. Windows açıldı masaüstü ekranı geldi. Oyun yükleyelim bi şu kış gününde ne gider dedim bir yeşil çay ve birde rdr2 steam e girip oyun indirimdeyken satın aldım. Oyunu yüklerken bi markete gidiyim dedim geldiğimde bilgisayar kapanmış haldeydi acaba ekran koruyucumu aktif dedim. Açma tuşuna tekrar bastım bilgisayar kapanmıştı tekrar açıldı oyunu yüklemek için steam e tekrardan girdim. Oyunu yükleye bastım pc den sanki sürtünme sesi geliyor ve incecik bi uğultuda var bi soğumaya başladım neyse türk mantığı aç kapa yaptım sorun yine devam ediyordu. Cihazı online olarak web sitesinden almıştım. Biliyorum 14 gün iade süresi olduğunu. Ama daha cihazdan 40-50 dakikada soğudum neyse ilk işim kutusuna koyup sabah ilk işim gitmek oldu. Mağaza’ya girdim mağazada selçuk bey diye bir çalışan vardı. Adam 5 dakika kontrol etti isterseniz para iadesi isterseniz yeni cihaz verelim dedi bu kadar kolay mı dedim. Para iadesi alarak monster maceram 50 dakikada bitti.
Sizin erken bitmiş bana ayrıca iade etmemem için baya direttiler

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,217
Abralar clevo kasa tulparlar falan farklı diye biliyorum ama tulparlar da ısınıyor ayrıca evet iyi olsa bu kadar abartı reklamlara ihtiyaç duymazlar katılıyorum
Daha az önce reklamı çıktı karşıma. Her gördüğümde içimden diyorum "Niye reklam yapıyorsunuz abi satışa mı ihtiyaç var ?". Büyük ihtimalle şey var. Bazı aileler internete falan güvenmiyor televizyonda reklamını görüyor gidip monster alıyor. Her şey fırsatçılık.

KS

sercann0011

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
136
Diğerlerine göre fiyatlara baktığım dönem bileşen kalitesi sebebiyle performans veriyordu aslında hocam, ama sıkça şikayet görür oldum farklı yaklaşırim muhtemelen
Ama hiç bir zaman da en iyisi değildi hocam ya

KS

sercann0011

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
136
Daha az önce reklamı çıktı karşıma. Her gördüğümde içimden diyorum "Niye reklam yapıyorsunuz abi satışa mı ihtiyaç var ?". Büyük ihtimalle şey var. Bazı aileler internete falan güvenmiyor televizyonda reklamını görüyor gidip monster alıyor. Her şey fırsatçılık.
Her monster reklamı çıktığında teşekkür ediyorum her konuyu kendim çözüp bilgisayarlar hakkında bilgi sahibi yaptığı için

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,217
Her monster reklamı çıktığında teşekkür ediyorum her konuyu kendim çözüp bilgisayarlar hakkında bilgi sahibi yaptığı için
Birde indirim reklamı yapıyorlar. Baktım biraz , indirim yaptığı cihazlar indirimli hâlde bile aynı yada daha iyi donanımda farklı marka pc alternatifleri sunuyor. İndirim yapıyorsan rakiplerinden daha ucuz olacaksın ki indirim diyebilesin.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri