Soru Montaj

Batuhan AKÇA

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
77
Daha önce montaj yapmamış birisi video izleyerek montaj yapabilir mi hangi kısım daha zordur kimisi sıvı soğutmayi takmak zor diyor birde çıplak elle yapmanızda sakinca varmi daha once statik elektirikten kasasi açılmayan postlar görmüştüm

hackety

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Hocam, hiç riske girmenizi tavsiye etmem. Bu işi iyi bilen bir tanıdığınız veya bilgisayarcı varsa, ona yaptırmanızı öneririm.

SneaX

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
106
Daha önce montaj yapmamış birisi video izleyerek montaj yapabilir mi hangi kısım daha zordur kimisi sıvı soğutmayi takmak zor diyor birde çıplak elle yapmanızda sakinca varmi daha once statik elektirikten kasasi açılmayan postlar görmüştüm
dikkatlice izleyerek yaparsınız montajını hocam static elektriğide duvara sürt geçiyor diye biliyorum okulda öyle öğretmişlerdi :) eldiven yoksa diye

KS

Batuhan AKÇA

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
77
Hocam, hiç riske girmenizi tavsiye etmem. Bu işi iyi bilen bir tanıdığınız veya bilgisayarcı varsa, ona yaptırmanızı öneririm.
vatan felan götursem orda montajını ne kadara yaparlar tahmini 500-1000 tl gider mi

QuickEK

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
144
vatan felan götursem orda montajını ne kadara yaparlar tahmini 500-1000 tl gider mi
Bilgisayarı Vatan'dan alırsanız ücretsiz montajını yaparlar. Ama dışardan kendiniz toplarsanız benim bildiğim kadarıyla montaj ile ilgilenmiyorlar. Tabi siz kendiniz Vatan şubesine gidip bu konu hakkında bilgi alırsanız daha iyi olur.

omerlutfiulker

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
489
montaj en kolay sey ya kablolama yapmak daha zor :D

Ritim Ustası

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
142
Ben kendim yaptım 50 bin TL lik sistemi güzel topladım tek bir sıkıntı çıktı oda anakartla kasa nın arkasına küçük vida düşmüş PC o yüzden açılmıyordu nasıl düştüyse artık ama işlemciyi ve soğutucuyu falan sorunsuz taktım ilk defa montaj yapmama rağmen

omerlutfiulker

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
489
sıvı sogutma konusunda bıraz yoruyor cok fazla parca olunca onları doğtu bilrleştirmek ve montaj etmek yorucu ve cok az zor zorluguda cok fazla parcanın olması ama sıze önerım anakartı monte ettıkden sonra sogutucuyu monte edın ekran kartı ve ramlerı takmadan pompanın montajını yapın

KS

Batuhan AKÇA

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
77
omer benim gördüğüm videolardi anakartin montajı yapmadan önce ramleri işlemciyi takiyorlar o şekil anakarti montajliyorlar oyle yapmayım mi zormu olur

omerlutfiulker

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
489
omer benim gördüğüm videolardi anakartin montajı yapmadan önce ramleri işlemciyi takiyorlar o şekil anakarti montajliyorlar oyle yapmayım mi zormu olur
ram takmak en basti siz şimdi ilk defa yapıcaksanız calısma alanınız genıs olması daha rahat ettiri siz ram takmak nedirki 2 tane çentik baska bır sey degıl ekran o yuzden

ilk önce kasaya anakartı monte edın
sonra

sıvı sogutucunun pompasını monte etmek ıcın ayakları anakarta monte edın .

bu arada sogutucu ve anakart ıslemcınız nedır ona gore yardımcı olayım .

ondan sonra psu dan cpu ve anakart power kablolarını takın

3. adım olarak pompayı ıslemcıye monte edın termal macunu untmayın hocam belki aklınızdan çıkar o anda. bazı pompalarda sürülü geliyor sizin modelı bılmedıgım ıcın suan bısey dıyemıyorum

KS

Batuhan AKÇA

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
77
Sıvı soğutma : Corsair H150
Anakart : MSI Pro x670-P

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri