Ms config işlemci sayısını 1 çektim

Bayterek

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
246
Arkadaşlar normalde işlemci sayısı 16 idi sonr bir arkadaş zarar verirsin işlemciye ömrünğ kısaltırsın işlemcin zaten güçlü buna ne gerek vardı diyip msconfigi sıfırladım işlemci sayısı 16 iken 77 derecelerde idi 79 a kadar cıktı işlemci sayısını 1 e çektik ısınma değerleri gene aynı boşta ikrn bu ayarlar sıfırladıktan sonra 40 51 30 bu aralarda sabit değil

İşlemci amd ryzen 7 5800x

KS

Bayterek

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
246
Arkadaşlar normalde işlemci sayısı 16 idi sonr bir arkadaş zarar verirsin işlemciye ömrünğ kısaltırsın işlemcin zaten güçlü buna ne gerek vardı diyip msconfigi sıfırladım işlemci sayısı 16 iken 77 derecelerde idi 79 a kadar cıktı işlemci sayısını 1 e çektik ısınma değerleri gene aynı boşta ikrn bu ayarlar sıfırladıktan sonra 40 51 30 bu aralarda sabit değil

İşlemci amd ryzen 7 5800x
Hani ms configle oynamak sıkıntı yaparmı ve termal macunla alakalı olabilirmi birisi net cevap verebilirmi

not sıvı soğutma ayarlarıyla oynamak istemiyorum ve ayrıyetten ms configteki işlemci sayısını 16 yapmak işlemciye zarar verirmi

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
765
İşlemcinin çekirdek sayısını 1'e getirmeniz 1/16 oranında işlemciden faydalanmanızı sağlar. Tekli çekirdek performansı etkilenmez. Çoklu çekirdek işlemlerinde büyük hüsrana uğratır. Bu konuda arkadaşınız yanlış bilgi vermiş diye yanıtlamıştım daha önce. Tüm çekirdekleri kullanmanızı şiddetle tavsiye ediyorum.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri