MSI 144HZ Gaming Monitör Ghosting Sorunu

cengizhanarda

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Değerli forumdaşlar selam, iki gün önce hepsiburada'nın kampanyasından MSI Optix G24C6 1ms 144HZ oyuncu monitörü aldım.
Çok şükür monitörde sağ salim geldi, hiç ölü piksel çıkmadı. CS oynarken oyun oldukça akıcı, hatta bazen yetişemiyorum bile hızına. 60 hz'den geçtiğim için çağ atlamış gibiyim. Ama masaüstündeyken mouse'yi sağ sol yaptığımda altında çokça gölge görüyorum sizce bu bir arıza mı yoksa normal mi?
Monitörün kutusundan çıkan HDMI kablosuyla ekran kartıma bağladım.

Sistem özelliklerim;
Asus Prime B450mk-2 anakart
TFC 16x2 32GB 3200mhz DDR4 CL16 Ram
AMD Ryzen 5 3500x İşlemci
MSI Gtx 1050ti Ekran Kartı
XPG 512GB m2 SSD
Seegate 1TB HDD
Gamepower Sıvı Soğutma
1654896227756.png

ValarMorghulish

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
169
Öncelikle HDMI kablosuyla 144hz alamazsınız. DP kablosu lazım 144HZ tadını tam alabilmek için.

Farklı forumdan edindiğim bilgiye göre böyle çözüme ulaşanlar varmış.

"Arkadaşlar monitor ayarlarından yanıt süresini en hızlı değilde normal yaparsanız ghosting problemi kalkıyor. Daha hızlı yaparsanız biraz belirli oluyor en hızlı yaparsanız bariz biçimde ghosting oluşuyor.Problemi böyle çözdüm."

"Monitörlerin OSD menülerine "Yanıt Süresi" başlığı altında tepki süresini hızlandırma seçeneği koyuyorlar genel olarak ama net bir çözüm olmuyor.Üstüne flicker free(ekranda pırıltı ve göz yorgunluğu) olmasına sebep oluyor. Yinede bakabilirsiniz OSD menüsüne."

KS

cengizhanarda

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Öncelikle HDMI kablosuyla 144hz alamazsınız. DP kablosu lazım 144HZ tadını tam alabilmek için.

Farklı forumdan edindiğim bilgiye göre böyle çözüme ulaşanlar varmış.

"Arkadaşlar monitor ayarlarından yanıt süresini en hızlı değilde normal yaparsanız ghosting problemi kalkıyor. Daha hızlı yaparsanız biraz belirli oluyor en hızlı yaparsanız bariz biçimde ghosting oluşuyor.Problemi böyle çözdüm."
Yanıtınız için teşekkür ederim hocam. Benim monitörümün panelinde de "Response Time" diye bir ayar var, ayarın seçenekleri "Normal" "Fast" "Fastest" kendi ayarı fastken normale aldım hafif düşüş oldu ama hala mouse ile daire çizildiğinde her yerde işaretçiyi görebiliyorum. Oyun oynarken herhangi bir ghosting yok ama masaüstünde bariz oluyor.

ValarMorghulish

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
169
Aklıma bir şey geliyor ama olur mu bilmem. Denetim Masası>Donanım ve Ses > Fare yi seçin > İşaretçi Seçenekleri >6.kademeye getirin ve işaretçi hassasiyetini artır kutucugu tıklı ise kaldırın.

Aynı bölgede Görünürlük > İşaretçi izini göster var

Oradaki kutucuk tıklı mı ?

ValarMorghulish

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
169
1654897729172.png

Ayarların böyle olacak. Yaptıktan sonra da oluyorsa aklıma daha da birşey gelmiyor. Kullandıgın monitör bende kullandım zamanında bir sıkıntısı yoktu.

KS

cengizhanarda

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ayarım görseldeki gibi, normal herhalde hafif ghosting olması.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri