Yardım Msi 5070 Ti Gaming Trio Ve 9800X3D Için Sistem Bileşen Önerisi

112Tilt

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
İşlemci
9800x3d
Ekran Kartı
MSI 5070 TI GAMING TRIO OC
Merhaba. Başlıkta olduğu gibi bu ekran kartı için sistem bileşenleri tavsiyesine ihtiyacım var şimdiden tavsiyeleriniz için teşekkürler.

İşlemci olarak 9800x3D kullanacağım. Bütçe sıkıntım yok fakat yine de çok pahalı ürünlere yönelmeye gerek duymuyorum kaliteli ürünler olduğu sürece sorun yok.

Sahuraka

Moderatör
Moderatör
Tepki
4,954
Cıncık gibi bembeyaz sistem

KS

112Tilt

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Öncelikle önerileriniz için teşekkür ederim fakat siyah sistem kurmayı düşünüyorum ve önerdiğiniz anakart PCIe 4.0'ı destekliyor fakat ekran kartı PCIe 5.0 :)

Ultraintv

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
31
Aceleniz yoksa beklemenizi tavsiye ederim ayrıca bütçe belirseniz yardımcı olurum.

KS

112Tilt

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Aceleniz yoksa beklemenizi tavsiye ederim ayrıca bütçe belirseniz yardımcı olurum.
Sadece ekran kartını sipariş verdim, diğer bileşenler için az çok fikrim var fakat anakart konusunda çok kararsızım. 60 - 70 bin tl arası bir bütçem var fakat dediğim gibi her şey en üst seviye olmak zorunda değil orta üst segment yeterli olacaktır.

Satriani

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
35
Öncelikle önerileriniz için teşekkür ederim fakat siyah sistem kurmayı düşünüyorum ve önerdiğiniz anakart PCIe 4.0'ı destekliyor fakat ekran kartı PCIe 5.0 :)
PCIe 4.0 ile 5.0 arasında çok fazla FPS farkı yok, o bant alanını kullanmak için zaten 4080+ kartlar lazım. Fakat yeni alacak birisi mutlaka yeni nesil kart alması en mantıklısı olur.
Uygun fiyatlı parçalar yakalamak için de her cuma Gamin Gecesini takip edebilirsin, bazen tam ihtiyaca uygun ve piyasanın altında malzeme denk düşüyor.
Özellikle de SSD, Anakart ve Kasa gibi...

KS

112Tilt

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Kaça aldınız ?

1200 euroya aldım bu da TL kuruna göre 45 bin TL'ye tekabül ediyor
PCIe 4.0 ile 5.0 arasında çok fazla FPS farkı yok, o bant alanını kullanmak için zaten 4080+ kartlar lazım. Fakat yeni alacak birisi mutlaka yeni nesil kart alması en mantıklısı olur.
Uygun fiyatlı parçalar yakalamak için de her cuma Gamin Gecesini takip edebilirsin, bazen tam ihtiyaca uygun ve piyasanın altında malzeme denk düşüyor.
Özellikle de SSD, Anakart ve Kasa gibi...

Yurtdışında yaşıyorum, bileşenleri tek tek amazon üzerinden satın alacağım.

Ultraintv

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
31
lansman zamanı 5080 de o fiyatlardaydı.

Ultraintv

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
31
9950x3d'yi bekleyemiyorsanız. 9800x3d alabilirsiniz.

Son düzenleme:
KS

112Tilt

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Pcie 5.0 ssd'de istiyor musunuz?
Hayır ssd'im var samsung 990 pro 2 tb ve psu'da msi a850gl. Kafamda az çok belli bileşenler var fakat anakart konusunda kararsızım.

İşlemci konusunda da acelem yok hatta 7800x3d mi alsam diye düşünüyorum çünkü şu an indirime girmiş hali hazırda çok eski bir işlemci değil ve çıkalı neredeyse 1 sene oldu.

Son düzenleme:

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri