Soru Msı B650M-P Yi Asus B650M-R Ile Değiştirmelimiyim

Gloks

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Beyler şimdi ben geçen hafta msı pro b650m-p yi 5700 liraya bi yerden almıştım dedim asus prime b650m-r la arasında 700 lira heralde bişiler fark eder şimdi ise asusun kartı 4700 liraya düşmüş sizce msı ı satıp asus almalımıyım teknik özellik bakımından nerdeyse eşitler sadece msı 4 ram slotlu asus 2

Ekli dosyalar

• Screenshot_20260225-140300.png
    Screenshot_20260225-140300.png
    1.8 MB · Görüntüleme: 14
  • Screenshot_20260225-134002.png
    Screenshot_20260225-134002.png
    1.4 MB · Görüntüleme: 12

Solin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Kanka bence boşuna kart değiştirme.

MSI PRO B650M-P ile ASUS PRIME B650M-R teknik olarak neredeyse aynı seviyedeler. Performans olarak da aralarında FPS farkı falan olmaz çünkü anakart direkt performans artıran bir parça değil.

RAM konusu da abartıldığı kadar önemli değil.
2 slotlu kartta da 4 slotlu kartta da çift kanal (dual channel) çalışıyor. Yani 2x16 GB takınca zaten maksimum verimi alıyorsun. 4 slotun tek avantajı ileride kapasite artırma esnekliği. Yoksa “4 slot dolu olunca daha hızlı olur” gibi bir durum yok. Hatta bazen 4 slot dolu olunca bellek denetleyicisi daha çok zorlanabiliyor.

Arada şu an 1000 liraya yakın fark var ama sen zaten MSI’ı 5700’e almışsın. Satmaya kalksan zarar edeceksin, üstüne tekrar kurulumla uğraşacaksın. Değişmeye değecek teknik bir avantaj yok.

Özetle:

• Performans farkı yok
  • 2 slot vs 4 slot hız farkı yaratmaz
  • Sat-al yapınca zarar edersin
  • Elindeki kart gayet iyi

Ben olsam hiç uğraşmam 👍

malpts

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
4 Ram slotu dünyanın en gereksiz 10 şeyinden biri.2 Slot daha kararlı çalışıyor her zaman.

KS

Gloks

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Kanka bence boşuna kart değiştirme.

MSI PRO B650M-P ile ASUS PRIME B650M-R teknik olarak neredeyse aynı seviyedeler. Performans olarak da aralarında FPS farkı falan olmaz çünkü anakart direkt performans artıran bir parça değil.

RAM konusu da abartıldığı kadar önemli değil.
2 slotlu kartta da 4 slotlu kartta da çift kanal (dual channel) çalışıyor. Yani 2x16 GB takınca zaten maksimum verimi alıyorsun. 4 slotun tek avantajı ileride kapasite artırma esnekliği. Yoksa “4 slot dolu olunca daha hızlı olur” gibi bir durum yok. Hatta bazen 4 slot dolu olunca bellek denetleyicisi daha çok zorlanabiliyor.

Arada şu an 1000 liraya yakın fark var ama sen zaten MSI’ı 5700’e almışsın. Satmaya kalksan zarar edeceksin, üstüne tekrar kurulumla uğraşacaksın. Değişmeye değecek teknik bir avantaj yok.

Özetle:

• Performans farkı yok
  • 2 slot vs 4 slot hız farkı yaratmaz
  • Sat-al yapınca zarar edersin
  • Elindeki kart gayet iyi

Ben olsam hiç uğraşmam 👍
Alalı daha 2 hafta olmadı yani iade edebilirim

KS

Gloks

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Reis bilgisayar daha tamam değil yani teknik olarak bi sorun yaşamadım 😅
MSI'da yazılımsal olarak sorun yaşadıysan falan geçebilirsin.Asus'un yazılımsal taraf MSI'a göre daha rahat diye biliyorum ama sorun yoksa değmez.

Solin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Alalı daha 2 hafta olmadı yani iade edebilirim
Yanı tabi ki senin seçimin ama bence bir anakarta 5700TL vermen hata sonuçta anakartın performansa doğrudan bir etkisi yoktur ( ram frekans değerleri hariç ). Burdan şu sunucu çıkarıyorum para sorunu olan birisi değilsin.

malpts

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
Yanı tabi ki senin seçimin ama bence bir anakarta 5700TL vermen hata sonuçta anakartın performansa doğrudan bir etkisi yoktur ( ram frekans değerleri hariç ). Burdan şu sunucu çıkarıyorum para sorunu olan birisi değilsin.
Anakarta istersen 30K da verilir kullanım amacına bağlı.İşlemciyi beslediği sürece anakartın performansa etkisi yok doğru.5700 TL anakart için baya ucuz bir miktar bu arada.

KS

Gloks

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Öyleyim lan öyleyim para sıkıntısı çekiyorum bu bilgisayar için 4-5 aydır para biriktiriyorum ve görünen o ki 1 1,5 ay daha biriktirmeye çalışcam gibi duruyoro da monitör kulaklık hariç tüplüden sonra çıkmış bi monitörü bi süreliğine takmayı planlıyorum en kötüsü ise o krizi bu krizi derken daha işlemciyi bile alamadım (Allah'tan önceden ne toplamayı planladığıma kesin karar vermişim) ve şimdi düşündüğüm işlemcide 600-700 lira zam yedi 5 k anakar 7 k işlemci derken kasaydı güç kaynağıydı kulaklık fare klavye ne yapcan şaşırmış durumdayım

Bu arada şimdi söyleyince fark ettim asusta vga çıkışı yok bu dürüst olayım birazcık daha işimi uzatır o yüzden vazgeçtim herkese teşekkürler

Solin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
İki yıldır freelancer çalışıyorum şu adam kadar bilgisayar konusunda rahat olmadım. Dakika : 1.50

GNU

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
146
kalburüstü bir anakarta geçmeyeceksen gerek yok. uğraştığına değmez.

mevcut işlemcini belirtirsen daha net yorumda yaparım.

KS

Gloks

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Amd ryzen 5 7500f almayı planlıyorum

GNU

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
146
Amd ryzen 5 7500f almayı planlıyorum
anakartı değiştirmeye uğraştığına değmez. ha ilerde daha yüksek bir işlemci takabilirim dersen kalburüstü bir b850 seçersin. ama bu işlemciyi düşünüyorsan şuan için bahsettiğin anakarta geçmenin bir anlamı yok.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri