MSI Monitör ilk açılışta çizgiler oluşuyor

Potm35

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Merhaba, Mag321cqr model monitörüm var ve yaklaşık 1 yıldır özellikle soğuk havalarda bilgisayarın ilk açılışında ekranda sayısız yatay çizgiler oluşuyor. Monitörü kapat aç yapınca hemen düzeliyor ve tekrarlamıyor. Özellikle uzun süre kapalı kaldığı zamanlarda ve soğuk havalarda yapıyor bunu. Bir kaç servis ile görüştüm, kimi panel arızası tamir olmaz diyor kimi ise soğuk lehim vardır halledebilir diyor bir başkası anakart arızası diyor. Daha önce böyle bir sorun ile karşılaşan oldu mu?

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
Merhaba, Mag321cqr model monitörüm var ve yaklaşık 1 yıldır özellikle soğuk havalarda bilgisayarın ilk açılışında ekranda sayısız yatay çizgiler oluşuyor. Monitörü kapat aç yapınca hemen düzeliyor ve tekrarlamıyor. Özellikle uzun süre kapalı kaldığı zamanlarda ve soğuk havalarda yapıyor bunu. Bir kaç servis ile görüştüm, kimi panel arızası tamir olmaz diyor kimi ise soğuk lehim vardır halledebilir diyor bir başkası anakart arızası diyor. Daha önce böyle bir sorun ile karşılaşan oldu mu?
Monitör panelini ısıtana kadar gerçekleşiyor bu durum genelde. Soğukken bu durum bağlantı kablosundan veya iç panelin soğukluğundan kaynaklanır. Sorun tekrarladığında 4-5 dakika bilgisayarı kapatmadan durumu takip eder misiniz ?

KS

Potm35

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Monitörü kapatıp açmadan çizgiler gitmiyor. 1 saniye içinde çok hızlı şekilde açma kapatma tuşuna bassam bile düzeliyor.

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
Monitörü kapatıp açmadan çizgiler gitmiyor. 1 saniye içinde çok hızlı şekilde açma kapatma tuşuna bassam bile düzeliyor.
Dediğim gibi panel ısınana kadar bu durum mevcut oluyordur. Sorun oluşturacak bir problem olduğunu zannetmiyorum hocam. Dilerseniz servise gönderebilirsiniz tabi.

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
658
Ekran kartı arızalarında da aynı durum yaşanabiliyor. Deneme imkanı bulursanız başka ekran kartı veya monitör (tv bile olabilir) sorunun neyden kaynaklandığını anlamanıza yardımcı olabilir. Kendiniz deneyemiyorsanız teknik serviste tespitini yaptırmanızı tavsiye ederim. Garantisi varsa servise gönderin eğer sağlamsa zaten raporunu yazıp geri gönderiyorlar.

KS

Potm35

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Çift monitör kullanıyorum, diğerinde bir problem olmuyor

KS

Potm35

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1

Video çekip ekledim

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
658
Çift monitör kullanıyorum, diğerinde bir problem olmuyor
Ekran kartı üzerindeki portların yerini değiştirip monitörleri dener misiniz?
1. monitör ve 2. monitör olarak yerlerini değişitirip dener misiniz?
Tek monitör bağlıyken dener misiniz, yine aynı problemi yapıyor mu?
Kablosunu değiştirmeyi denediniz mi?
Problemin çözüme kavuşup kavuşmadığına bakın bu şekilde.
Her durumda monitör aynı problemi yapıyorsa ve garantisi varsa vakit kaybetmeden garantiye göndermenizi öneririm. Çektiğiniz kaydı da servise gönderin izlesinler.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri