MSI Sıvı Soğutmadan Ses Geliyor

hijteriasky

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Arkadaşlar selamlar,
Elimde MSI coreliquid K240(sorunlu olmayan model) adlı ürün var.2 haftadır aktif kullanılıyor,ilk hafta ses yapmıyordu fakat son 1 haftadır böyle sinek vızıltısı gibi ses geliyor.Daha önce hiç sıvı soğutma kulanmadım.Ses yapar mı yapmaz mı bilmiyorum genel olarak.Fakat akma veya taşma gibi durumlar olur diye tedbirlenmeliyim diye düşünüyorum.Radyatörü çıkardım salladım,kasayı yan yatırdım olabilecek bir hava kabarcığı ihtimaline karşı ve sonuç yine aynı.Sizce ne yapmalıyım?

Genzo

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
287
O ses fanlardan geliyordur , bendede coller master var , fanlar tırt sinek vızıltısı gibi ses yapıyor bazen.

KS

hijteriasky

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
O ses fanlardan geliyordur , bendede coller master var , fanlar tırt sinek vızıltısı gibi ses yapıyor bazen.
Hocam pompadan geliyor bizzat yaklaşıp baktım.Fanları hızlıya aldığımda da oluyor aynısı,ayrı bir ses yani.Bir de sizce akma gibi bir durum olur mu?

Genzo

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
287
Hocam pompadan geliyor bizzat yaklaşıp baktım.Fanları hızlıya aldığımda da oluyor aynısı,ayrı bir ses yani.Bir de sizce akma gibi bir durum olur mu?
Yok hocam öyle birşey olmaz , sanırım o zaman pompadan geliyor ses. Hani çok rahatsız ediciyse garantiye gönderin onun dışında akma filan olmaz

KS

hijteriasky

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Yok hocam öyle birşey olmaz , sanırım o zaman pompadan geliyor ses. Hani çok rahatsız ediciyse garantiye gönderin onun dışında akma filan olmaz
Yani ses konusunda sorunum yok da önceden sıvı soğutma kullanmadığım için akıp sisteme zarar vermesinden korkuyorum açıkçası.Yardımınız için teşekkür ederim.

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
Su eksilmesi veya hava kabarcığı ihtimali mevcut. Sisteme zarar verecek bir şey yapacağını zannetmiyorum ancak servisle iletişime geçmeniz en doğrusu olur.

KS

hijteriasky

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Su eksilmesi veya hava kabarcığı ihtimali mevcut. Sisteme zarar verecek bir şey yapacağını zannetmiyorum ancak servisle iletişime geçmeniz en doğrusu olur.
Açıkçası kasayı geçtiğimiz hafta 2 kere hareket ettirdim.Araştırdığım kadarıyla bu durumdan ötürü kabarcık ihtimali artıyormuş,söylenilen çözümü 2 defa uyguladım fakat bir değişiklik olmadı.Su eksilmesi de ürün yeni olduğu için çok zannetmiyorum ama.Dediğim gibi soğutucudan az da olsa ses gelmesi gerekiyor ise standart olarak onunla da karıştırıyor olabilirim.Fakat bu sesin böyle sinek vızıltısı gibi olduğuna henüz varamadım.

mutlu

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
537
ses dışarıdan kolaylıkla duyulabilecek gibiyse kayıt alıp burada paylaşmanız mümkün mü?

KS

hijteriasky

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Hocam bir ses geliyor ama coil whine değil pompa üzerinden geçen sıvıda eksiklik varda akış esnasında ses yapıyor gibi bir ses var biraz enteresan çokta anlaşılmıyor hocalarımda yorumda bulunsun benim anladığım bu
Hocam sıvı eksikliği neden olur ürün yeni?

Bahadır Çeneli

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
87
Hocam sıvı eksikliği neden olur ürün yeni?
Hocam sıvı eksilmesine yönelmeyelim sadece görüşümü belirtmek istedim lakin yüksek derecelerde pompa yeterli basınçla sıvı akışı gerçekleştirmiyorsa yüksek sıcaklıktan dolayı sıvı kaybı olabilir. **İhtimal**(bazen default ayarlar yeterli gelmeyebiliyor örnek kendi işlemcimde turbo boost açık olduğu için sıvı soğutucunun default ayarları yeterli gelmiyordu kendim custom ayar yaptıktan sonra turbo boost açık halde 70 dereceyi geçmiyor gibi) bu sadece varsayım fakat dediğim gibi ses sıvı sesi gibi geldi.

KS

hijteriasky

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Hocam sıvı eksilmesine yönelmeyelim sadece görüşümü belirtmek istedim lakin yüksek derecelerde pompa yeterli basınçla sıvı akışı gerçekleştirmiyorsa (bazen default ayarlar yeterli gelmeyebiliyor örnek kendi işlemcimde turbo boost açık olduğu için sıvı soğutucunun default ayarları yeterli gelmiyordu kendim custom ayar yaptıktan sonra turbo boost açık halde 70 dereceyi geçmiyor gibi) bu sadece varsayım fakat dediğim gibi ses sıvı sesi gibi geldi.
Anladım hocam sağolun.Açıkçası performans konusunda sadece 2-3 derece sıcak çalışıyor.Performansa bir etkisi yok gibi bir şey yani.Size normal bir ses gibi gelmedi ama sanırım?

mutlu

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
537
Pompanın içindeki mekanizma ile alakalı diye düşünüyorum. Bana sıkıntılı gibi gelmedi ama aynı modeli kullanan arkadaşlardan bu sesin normal mi anormal mi olduğu konusunda fikir gelecektir.

Ona göre fikir yürütmeye devam edebiliriz.

KS

hijteriasky

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Pompanın içindeki mekanizma ile alakalı diye düşünüyorum. Bana sıkıntılı gibi gelmedi ama aynı modeli kullanan arkadaşlardan bu sesin normal mi anormal mi olduğu konusunda fikir gelecektir.

Ona göre fikir yürütmeye devam edebiliriz.
Açıkçası bu modelden önceki model(240r) kullanan çok var fakat K240 modelini kullanan çok yok hocam gördüğüm kadarıyla,Ondan foruma yazma gereği duydum,fikriniz için teşekkür ederim.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri