MSI VS ASUS

semih2_S

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
İki Anakartın arasında ne gibi farklılıklar var arkadaşlar? Fazladan 2k fiyata değer mi? Ve Bellek frekansı=2133 Bellek Frekansı (OC)=6400mhz'deki 2133 neyi ifade ediyor, eğer ben 6000mhzlik bir ram alırsam o anakartta sorun yaşar mıyım performans açısından?

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
MSI MPG Z690 Force WiFi ürününü alabilirsiniz. Diğer marka ve modele göre daha iyi bir üründür.

Bahadır Çeneli

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
87
Her ne kadar kendi anakartım asus olsada burada mantıklı olan msi tercih etmektir sebebi ise asusun bu modeli 17 faz VRM varken msi da ki bu modelde 20 faz VRM desteği vardır.
Buda demek oluyorki işlemciniz ve ekran kartınızın tutarlı bir voltajda temiz güç almasını sağlamak anlamına gelir geri kalan özellikleri sizi ne kadar etkiler bilemiyorum pci e 1 adet fazla olması yada 2 adet m2 slotundan diğerinde 3 adet olması gibi.
Lakin fiyat farkı VRM den gelmektedir.

Diavelin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
52
Her ne kadar kendi anakartım asus olsada burada mantıklı olan msi tercih etmektir sebebi ise asusun bu modeli 17 faz VRM varken msi da ki bu modelde 20 faz VRM desteği vardır.
Buda demek oluyorki işlemciniz ve ekran kartınızın tutarlı bir voltajda temiz güç almasını sağlamak anlamına gelir geri kalan özellikleri sizi ne kadar etkiler bilemiyorum pci e 1 adet fazla olması yada 2 adet m2 slotundan diğerinde 3 adet olması gibi.
o zaman msi daha mantıklı vrm önemli bir etken anakartta

theory of a dead man

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
109
Bilmediğimden soruyorum. Bu 17 faz VRM yetmeyip 20 faz ihtiyacı doğuracak ne yapılıyor olması lazım kullanımda. Çok sağlam OC falan yapılması falan mı gerek?

Bahadır Çeneli

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
87
Bilmediğimden soruyorum. Bu 17 faz VRM yetmeyip 20 faz ihtiyacı doğuracak ne yapılıyor olması lazım kullanımda. Çok sağlam OC falan yapılması falan mı gerek?
Hayır illaki OC yapılması gerekmiyor şöyle düşünmek lazım ağır bir oyun oynuyorsunuz ve işlemci yük altında çalışıyor o zaman çektiği voltaj değeri yükseleceği için performans artımında VRM lere yük biniyor buda VRM lerin sağlıklı ve dengeli yani burda konu çok voltaj değil aynı zamanda dengeli bir şekilde göndermeside önemli.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri