mühendislik için 20 k sistem

mustafaa

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
32
Herkese merhaba statik proje çizilecek, modelleme yapılacak, idecad,sta4cad, proto sap etabs gibi programları kullanacağım inşaat mühendisliği için sistem lazım ryzen intel fark etmez hangisi daha iyi olursa almışken tam almam lazım sizin önerileriniz nedir ?
bütçe 18-20
herkese teşekkürler.

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
Monitör dahil mi?

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
Monitör bilgisi de verin hocam. Büyük olması mı işinize yarar yoksa küçük mü ? Nasıl bir ürün arıyorsunuz ? Ve bütçeye dahil mi ?

KS

mustafaa

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
32
IMG-20221114-WA0020.jpg
en altta LG nin markası var onu çok beğenmiş monitör sisteme dahil değil ekstra olacak 9 10 k flen olur herhalde 4 k IPS olması şart 4 k yi bilmiyom da ips şart

Çağdaş Işık

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
4,762

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
Ekli dosyayı görüntüle 11408en altta LG nin markası var onu çok beğenmiş monitör sisteme dahil değil ekstra olacak 9 10 k flen olur herhalde 4 k IPS olması şart 4 k yi bilmiyom da ips şart
Galiba işlemci odaklı toplayacaksınız, değilmi? O zaman 12700f ile aynı fiyat olan 13600k öneririm. Ama bu bütçeye hazır daha iyi olur.

KS

mustafaa

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
32
Galiba işlemci odaklı toplayacaksınız, değilmi? O zaman 12700f ile aynı fiyat olan 13600k öneririm. Ama bu bütçeye hazır daha iyi olur.
evet işlemci ağırlıklı olacak programlar işlemci ağırlıklı çalışıyor elinizde bu fiyat skalasına uyacak bir sistem linki var mı ?

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
Şimdi sistem için 30k, monitör için 10k bütçe ayarladınız değilmi?

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
Madem işlemci önemli 13600k 3060 toplanabilir diye düşünüyorum. Toplama istermisiniz? Hazır olarak aradığınız özellikte pc yok, yani işlemci yüksek ekran kartı düşük olsun dersen toplama zorunlu.

KS

mustafaa

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
32
Madem işlemci önemli 13600k 3060 toplanabilir diye düşünüyorum. Toplama istermisiniz? Hazır olarak aradığınız özellikte pc yok, yani işlemci yüksek ekran kartı düşük olsun dersen toplama zorunlu.
hmm ben aslında kendim için değil dayım için alacağım öyle uğraşmak istemiyor kendisi direk alim gelisin dediği için uğraşıyorum

ryzen 7 5700x + msi kasa ile değişsse sence bu nasıl olur ?

hmm ben aslında kendim için değil dayım için alacağım öyle uğraşmak istemiyor kendisi direk alim gelisin dediği için uğraşıyorum

ryzen 7 5700x + msi kasa ile değişsse sence bu nasıl olur ?

i7 12700f ile değişse nasıl olur

Fake God

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
119
Yeni nesil toplamayacaksanız 5900x yada 5950x en iyi render alan işlemciler. Ekran kartı olarak ise amd programlarda daha güçlü. Örneğin 3080ti yerine 6900xt daha ucuz olmasına rağmen daha iyi performans veriyor.Anakartı giriş seviye,işlemciyi 3200 mhz birde basit bir m2 ssd alın. Tüm gücünüzü işlemciye ve ardından ekran kartına verin derim.

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
12700f daha iyi olur. Toplama olarak i9 12900k dan daha iyi bir işlemci ile (13600k) 3060ti-6700xt-6650xt toplanabilirdi diye düşünüyorum çok daha iyi olurdu. Bence bir danışın.

KS

mustafaa

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
32
Yeni nesil toplamayacaksanız 5900x yada 5950x en iyi render alan işlemciler. Ekran kartı olarak ise amd programlarda daha güçlü. Örneğin 3080ti yerine 6900xt daha ucuz olmasına rağmen daha iyi performans veriyor.Anakartı giriş seviye,işlemciyi 3200 mhz birde basit bir m2 ssd alın. Tüm gücünüzü işlemciye ve ardından ekran kartına verin derim.
teşekkür ederim yukarıda attığım 2 sistem sizce mantıklı mı render yapılmayacak sadece programlar kullanılacak

KS

mustafaa

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
32
12700f mantıklı.
kusuruma bakmayın pek fazla analamadığım için kafanızı biraz ağrıtıyorum ama anlicağınız üzere kötü bir şey almak istemiyorum acaba şu sistem için karşılaştırsanız hangisini dersiniz
ryzen 7 5800x ile değiştiği zaman

Fake God

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
119
teşekkür ederim yukarıda attığım 2 sistem sizce mantıklı mı render yapılmayacak sadece programlar kullanılacak
Ekran kartını 8 gb olacak şekilde fiyatı en uygun hangi model varsa alın. 2. el dusunuyorsanız 1080 fazlası ile yeterli. İşlemcinizi alabildiğiniz en iyi model alın. İşlemciden kısıp ekran kartını daha iyi almanız yada ikisine payı eşit dağıtmanız hata olur. İşyerinde ekran kartı rx580 olup işlemcisi üst seviye olan bilgisayar dolu bizde. Çatır çadır modelleme yapıyor arkadaşlar.

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
Ekran kartını 8 gb olacak şekilde fiyatı en uygun hangi model varsa alın. 2. el dusunuyorsanız 1080 fazlası ile yeterli. İşlemcinizi alabildiğiniz en iyi model alın. İşlemciden kısıp ekran kartını daha iyi almanız yada ikisine payı eşit dağıtmanız hata olur. İşyerinde ekran kartı rx580 olup işlemcisi üst seviye olan bilgisayar dolu bizde. Çatır çadır modelleme yapıyor arkadaşlar.
Sorun zaten toplama yapmak istememekte.

kusuruma bakmayın pek fazla analamadığım için kafanızı biraz ağrıtıyorum ama anlicağınız üzere kötü bir şey almak istemiyorum acaba şu sistem için karşılaştırsanız hangisini dersiniz
ryzen 7 5800x ile değiştiği zaman
En mantıklısı bu. Gpu güzel, işlemcide 12700f dengi sanıyorum ki.

KS

mustafaa

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
32
teşekkür ederim zaman ayırıp yazdığınız için fakat ben kendim aracıyım burada kendisi de böyle bişi ile uğraşmak istemiyor bir an önce alması lazım onun için uğraşıyorum tekrar teşekkür ederim yorumunuz için

Fake God

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
119
teşekkür ederim zaman ayırıp yazdığınız için fakat ben kendim aracıyım burada kendisi de böyle bişi ile uğraşmak istemiyor bir an önce alması lazım onun için uğraşıyorum tekrar teşekkür ederim yorumunuz için
Kusura bakmayın sizde. Ne yazık ki piyasadaki her işlemciyi takip etmiyorum yada bilmiyorum. İşyerindeki mantık genelde bilgisayarları yenileyeceğimiz zaman işlemci olarak piyasada en iyi neyse onu almak ekran kartını ise genel geçer birşey almak üzerine. Şirkette fiyat performansa pek bakılmaz. 10 bin fazla verdiğin işlemci birkaç ayda 2 kat hızlı işlem yapar kendi fiyatının çok üstünde para kazandırır şirkete. Kendi sistemim evde oyun üstüne açıkçası. Onda da sadece sistem yenileyeceğim zaman araştırma yaparım. Ama mantık yazdığım şekildedir. Kendiniz işlemcileri karşılaştırarak bütçenize en doğru sistemi kurabilirsiniz.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri