N11 den islemci alinmamali benceArkadaşlar bu site ve bu satıcı üzerinden işlemci almayı düşünüyorum ama bazı insanlara pinlerini yamuk yollamışlar ve iade kabul etmemişler ne diyorsunuz
Ben sizin gibi bu şekilde şuradan alışveriş yapılmamalı diyemezdim. Hepsi aynılar (hepsiburada, trendyol, amazon başka mağazalara aracılık edebiliyor). Güvenilir satıcıları kendimiz buluyoruz. Olay bundan ibaret.N11 den islemci alinmamali bence
Kötü yorum bulunan mağazalardan uzak durmanızı tavsiye ederim.Arkadaşlar bu site ve bu satıcı üzerinden işlemci almayı düşünüyorum ama bazı insanlara pinlerini yamuk yollamışlar ve iade kabul etmemişler ne diyorsunuz
Dfs distribütör garantili değil diyorlar garantilik durumda direkt onlarla ugrasirmisiz ama magic distribütör garantili miş ama magicde çok şikayet var ve dfsden iki kez alışveriş yaptım gayet iyiydi bilemedim alacağım ürün magicte200 TL daha ucuzhiç bir pazar yerinin hiç bir mağazanın %100 güvenilirliği yok
magic hakkında da kötü yorum yapan olmştur
dfs hakkında da kötü yorum yapan olmuştur
hattaa pazaryerinin sahibi firmanın kendisinin sattığı ürünlerde de sorun yaşayan olmuştur
onun için %100 garanti vermek zor
ama çok ürün satan bir firma genel olarak da sıkıntısı çok bir mağaza değil
Bile bile yamultup göndermiyorlar. 2 kere aldım o firmadan tray hatta suanki 9800x3d işlemcimide ordan aldım. Sorunsuz geldi.Arkadaşlar bu site ve bu satıcı üzerinden işlemci almayı düşünüyorum ama bazı insanlara pinlerini yamuk yollamışlar ve iade kabul etmemişler ne diyorsunuz
Öyle de yamuk gelenler gayet çok olmuş bir de iade almıyorlarmış sorun orada yani iade almıyormuş adamlar mesela ben elmacıktan ürün aldım adamlar tak diye iadeyi aldıBile bile yamultup göndermiyorlar. 2 kere aldım o firmadan tray hatta suanki 9800x3d işlemcimide ordan aldım. Sorunsuz geldi.
Bilemiyorum hocam ama teknoloji işi bir noktada risk işi.Vallahi şu an arkadaşlar magicle dfs bilgisayar arasında 300 TL'lik bir fark var değer mi sizce Garanti için ve ürünün nasıl geleceğini bilmiyoruz dfs daha pahalı
Doğru emin olamadım sağlam gelse alcam magicten de bide bişey olsa garantilik değişim falan oluyor mu onu da bilmiozBilemiyorum hocam ama teknoloji işi bir noktada risk işi.
Ürün gönderiminde oluşacak bir sorundan muhtemelen siz sorumlu olmazsınız. Sorun olduğu taktirde tüketici hakları gibi mahkemelere başvurursanız süreç biraz uzun sürse de herhangi bir sorun olacağını düşünmüyorum.Doğru emin olamadım sağlam gelse alcam magicten de bide bişey olsa garantilik değişim falan oluyor mu onu da bilmioz
Ya misal internette şey yazıyor adam anakartını garantiye yollamış wi-fi kopmasından dolayı adama 2000 TL'lik ücret şeyi çıkartmışlar yani garanti ne işime yarıyor ki o zaman 2.000 TL ücret çıkartacaksa misal dfs bilgisayarda distribütör garantili değilmiş ama garanti durumunda daha çok yardımcı olacağını düşünüyorum ya o firmanın bilmiyorumÜrün gönderiminde oluşacak bir sorundan muhtemelen siz sorumlu olmazsınız. Sorun olduğu taktirde tüketici hakları gibi mahkemelere başvurursanız süreç biraz uzun sürse de herhangi bir sorun olacağını düşünmüyorum.
Ama mesela donanım arşiv forma yazmışlar ki işte dfs distribütör garantili değil paralel ithalat ürünleri Magic gayet güvenilir bir satıcı tray işlemci konusunda iyidir işte distribütör garantisi de var falan filan yazmışlar ya Emin olamadım yaniYa misal internette şey yazıyor adam anakartını garantiye yollamış wi-fi kopmasından dolayı adama 2000 TL'lik ücret şeyi çıkartmışlar yani garanti ne işime yarıyor ki o zaman 2.000 TL ücret çıkartacaksa misal dfs bilgisayarda distribütör garantili değilmiş ama garanti durumunda daha çok yardımcı olacağını düşünüyorum ya o firmanın bilmiyorum
Evet ben de öyle düşünüyorum yani ama şöyle hani daha önce alışveriş yaptım satıcı dfs bilgisayar hani orası da kendisi Garanti veriyormuş yani resmi distribütör garantili değil orası da ondan düşündürdü beni de orada magic denilen satıcı resmi distribütör garantilmiş fakat garantilerinin de pek işe yaradığını düşünmüyorum çünkü bir adam anakartını garantiye yollamış 2.000 TL'lik masraf çıkartmışlar adama sadece wi-fi kopma sorunu ile göndermiş adam şikayetiyleKargocular teslimatta hızlıca verip kaçma derdindeler.
Satıcılar ise "kargocunun yanında paketi açın, kusurlu ürün gelmişse tutanak tutturun aksi halde iade kabul etmeyiz" diyebiliyor.
Kargocular da bu olmasın diye epey uğraşıyorlar. Yani tutanak tutmamak için takla bile atarlar.
Ben pahalı ürünleri siparişle teslim alıyorsam direkt şubeden teslimatla alıyorum. Böylece kargocu bir yere kaçamıyor ve tutanak tutturma şansı bulabilirim. Henüz sorunlu paket veya ürün gelmemiş olsa da tedbiri bırakmıyorum.
Şimdi bir de bunların dışında, ürün sağlam geldi ve kutusu da sağlam... İyi de ürün fabrikasyon arızayla gelmişse?
İşte o durumda "iade için 14 gün" geçtiyse, garanti süreci devreye girebilir.
Asıl civcivler burada ötüyor. Baya şenlikli oluyor.
İş günü 20 gün garanti servis süreci, hafta sonu ve tatiller de eklenince 1 ayı geçiyor. Çoğu zaman 40 günü buluyor.
Bekletiyorlar kaçarınız yok bundan. Yedek ürününüz yoksa ve PC parçası göndermişseniz bir süre kullanamazsınız.
Düzgün bir satıcıdan almamışsanız onların da umurunda olmuyor.
THH ile çözüme gitseniz en erken 3 ay, genelde 6 ayda sonuçlanır. O daha da uzun yani.
İşte tam bu 2. paragrafta yazdığım şeyler yüzünden satıcının kim olduğuna dikkat etmeniz kendi adınıza fayda sağlar.
Magic hakkında olumsuz yorum varsa ben uzak dururum. 300-500 TL her neyse biraz fazla verip düzgün bir mağazadan alırım. Siz ne yapacaksanız kendiniz karar verin.
Son olarak daha ürünü ilk teslimatta pini yamuk gönderiliyorsa ben o ürünün sıfır olduğuna bile şüphe ederim.
Sıfır ürün gönderiyorlarmış ama şöyle bir durum var yani çoğu kişi güvenilir firma diyorlar çoğu kişi alışveriş yapmış buradan sorun yaşamamış ama hani yaşanılacak bir durumda iade de sorun çıkıyormuş Bir de o firma resmi distribütör garantili olduğu için Emin olamadım yaniKargocular teslimatta hızlıca verip kaçma derdindeler.
Satıcılar ise "kargocunun yanında paketi açın, kusurlu ürün gelmişse tutanak tutturun aksi halde iade kabul etmeyiz" diyebiliyor.
Kargocular da bu olmasın diye epey uğraşıyorlar. Yani tutanak tutmamak için takla bile atarlar.
Ben pahalı ürünleri siparişle teslim alıyorsam direkt şubeden teslimatla alıyorum. Böylece kargocu bir yere kaçamıyor ve tutanak tutturma şansı bulabilirim. Henüz sorunlu paket veya ürün gelmemiş olsa da tedbiri bırakmıyorum.
Şimdi bir de bunların dışında, ürün sağlam geldi ve kutusu da sağlam... İyi de ürün fabrikasyon arızayla gelmişse?
İşte o durumda "iade için 14 gün" geçtiyse, garanti süreci devreye girebilir.
Asıl civcivler burada ötüyor. Baya şenlikli oluyor.
İş günü 20 gün garanti servis süreci, hafta sonu ve tatiller de eklenince 1 ayı geçiyor. Çoğu zaman 40 günü buluyor.
Bekletiyorlar kaçarınız yok bundan. Yedek ürününüz yoksa ve PC parçası göndermişseniz bir süre kullanamazsınız.
Düzgün bir satıcıdan almamışsanız onların da umurunda olmuyor.
THH ile çözüme gitseniz en erken 3 ay, genelde 6 ayda sonuçlanır. O daha da uzun yani.
İşte tam bu 2. paragrafta yazdığım şeyler yüzünden satıcının kim olduğuna dikkat etmeniz kendi adınıza fayda sağlar.
Magic hakkında olumsuz yorum varsa ben uzak dururum. 300-500 TL her neyse biraz fazla verip düzgün bir mağazadan alırım. Siz ne yapacaksanız kendiniz karar verin.
Son olarak daha ürünü ilk teslimatta pini yamuk gönderiliyorsa ben o ürünün sıfır olduğuna bile şüphe ederim.
N11 den mi aldınızBile bile yamultup göndermiyorlar. 2 kere aldım o firmadan tray hatta suanki 9800x3d işlemcimide ordan aldım. Sorunsuz geldi.