Yardım N11 Magic Güvenilir Mi

Emrosky_

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
10
Arkadaşlar bu site ve bu satıcı üzerinden işlemci almayı düşünüyorum ama bazı insanlara pinlerini yamuk yollamışlar ve iade kabul etmemişler ne diyorsunuz

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
658
N11 den islemci alinmamali bence
Ben sizin gibi bu şekilde şuradan alışveriş yapılmamalı diyemezdim. Hepsi aynılar (hepsiburada, trendyol, amazon başka mağazalara aracılık edebiliyor). Güvenilir satıcıları kendimiz buluyoruz. Olay bundan ibaret.

N11 aracılığı ile QP, İncehesap vb güvenilir mağazalardan alışverişlerim oldu. Diğer aracı kuruluşlarda benim kredi kartlarıma uygun bir taksit seçeneği olmadığı için böyle bir tercih yapıyorum. Şu ana kadar da doğru satıcıları seçtiğim için alışverişlerden memnunum.

Hatta ucuz bir işlemci olan 5700X3D Tray Elmacık satıcısından almıştım. 45 gün gibi uzun süren garanti süreci sonrasında sıfır ürün gönderildi. Garanti süreçleri hemen heryerde aynı gibi. Sonuçta güvenilir olan mağaza sizi yarıyolda bırakmıyor.

Arkadaşlar bu site ve bu satıcı üzerinden işlemci almayı düşünüyorum ama bazı insanlara pinlerini yamuk yollamışlar ve iade kabul etmemişler ne diyorsunuz
Kötü yorum bulunan mağazalardan uzak durmanızı tavsiye ederim.

arc7900ti

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Ayın Üyesi
Tepki
154
hiç bir pazar yerinin hiç bir mağazanın %100 güvenilirliği yok
magic hakkında da kötü yorum yapan olmştur
dfs hakkında da kötü yorum yapan olmuştur
hattaa pazaryerinin sahibi firmanın kendisinin sattığı ürünlerde de sorun yaşayan olmuştur

onun için %100 garanti vermek zor

ama çok ürün satan bir firma genel olarak da sıkıntısı çok bir mağaza değil

KS

Emrosky_

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
10
hiç bir pazar yerinin hiç bir mağazanın %100 güvenilirliği yok
magic hakkında da kötü yorum yapan olmştur
dfs hakkında da kötü yorum yapan olmuştur
hattaa pazaryerinin sahibi firmanın kendisinin sattığı ürünlerde de sorun yaşayan olmuştur

onun için %100 garanti vermek zor

ama çok ürün satan bir firma genel olarak da sıkıntısı çok bir mağaza değil
Dfs distribütör garantili değil diyorlar garantilik durumda direkt onlarla ugrasirmisiz ama magic distribütör garantili miş ama magicde çok şikayet var ve dfsden iki kez alışveriş yaptım gayet iyiydi bilemedim alacağım ürün magicte200 TL daha ucuz

Vadbavv

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
207
Bile bile yamultup göndermiyorlar. 2 kere aldım o firmadan tray hatta suanki 9800x3d işlemcimide ordan aldım. Sorunsuz geldi.

KS

Emrosky_

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
10
Bile bile yamultup göndermiyorlar. 2 kere aldım o firmadan tray hatta suanki 9800x3d işlemcimide ordan aldım. Sorunsuz geldi.
Öyle de yamuk gelenler gayet çok olmuş bir de iade almıyorlarmış sorun orada yani iade almıyormuş adamlar mesela ben elmacıktan ürün aldım adamlar tak diye iadeyi aldı

onurardc

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
12
Hocam eğer dediğiniz gibi şikayet fazlaysa ve geri almama gibi bir durum varsa paranızı riske atmayın bence.

KS

Emrosky_

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
10
Vallahi şu an arkadaşlar magicle dfs bilgisayar arasında 300 TL'lik bir fark var değer mi sizce Garanti için ve ürünün nasıl geleceğini bilmiyoruz dfs daha pahalı

onurardc

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
12
Doğru emin olamadım sağlam gelse alcam magicten de bide bişey olsa garantilik değişim falan oluyor mu onu da bilmioz
Ürün gönderiminde oluşacak bir sorundan muhtemelen siz sorumlu olmazsınız. Sorun olduğu taktirde tüketici hakları gibi mahkemelere başvurursanız süreç biraz uzun sürse de herhangi bir sorun olacağını düşünmüyorum.

KS

Emrosky_

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
10
Ürün gönderiminde oluşacak bir sorundan muhtemelen siz sorumlu olmazsınız. Sorun olduğu taktirde tüketici hakları gibi mahkemelere başvurursanız süreç biraz uzun sürse de herhangi bir sorun olacağını düşünmüyorum.
Ya misal internette şey yazıyor adam anakartını garantiye yollamış wi-fi kopmasından dolayı adama 2000 TL'lik ücret şeyi çıkartmışlar yani garanti ne işime yarıyor ki o zaman 2.000 TL ücret çıkartacaksa misal dfs bilgisayarda distribütör garantili değilmiş ama garanti durumunda daha çok yardımcı olacağını düşünüyorum ya o firmanın bilmiyorum

Ya misal internette şey yazıyor adam anakartını garantiye yollamış wi-fi kopmasından dolayı adama 2000 TL'lik ücret şeyi çıkartmışlar yani garanti ne işime yarıyor ki o zaman 2.000 TL ücret çıkartacaksa misal dfs bilgisayarda distribütör garantili değilmiş ama garanti durumunda daha çok yardımcı olacağını düşünüyorum ya o firmanın bilmiyorum
Ama mesela donanım arşiv forma yazmışlar ki işte dfs distribütör garantili değil paralel ithalat ürünleri Magic gayet güvenilir bir satıcı tray işlemci konusunda iyidir işte distribütör garantisi de var falan filan yazmışlar ya Emin olamadım yani

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
658
Kargocular teslimatta hızlıca verip kaçma derdindeler.
Satıcılar ise "kargocunun yanında paketi açın, kusurlu ürün gelmişse tutanak tutturun aksi halde iade kabul etmeyiz" diyebiliyor.
Kargocular da bu olmasın diye epey uğraşıyorlar. Yani tutanak tutmamak için takla bile atarlar.
Ben pahalı ürünleri siparişle teslim alıyorsam direkt şubeden teslimatla alıyorum. Böylece kargocu bir yere kaçamıyor ve tutanak tutturma şansı bulabilirim. Henüz sorunlu paket veya ürün gelmemiş olsa da tedbiri bırakmıyorum.

Şimdi bir de bunların dışında, ürün sağlam geldi ve kutusu da sağlam... İyi de ürün fabrikasyon arızayla gelmişse?
İşte o durumda "iade için 14 gün" geçtiyse, garanti süreci devreye girebilir.
Asıl civcivler burada ötüyor. Baya şenlikli oluyor.
İş günü 20 gün garanti servis süreci, hafta sonu ve tatiller de eklenince 1 ayı geçiyor. Çoğu zaman 40 günü buluyor.
Bekletiyorlar kaçarınız yok bundan. Yedek ürününüz yoksa ve PC parçası göndermişseniz bir süre kullanamazsınız.
Düzgün bir satıcıdan almamışsanız onların da umurunda olmuyor.
THH ile çözüme gitseniz en erken 3 ay, genelde 6 ayda sonuçlanır. O daha da uzun yani.

İşte tam bu 2. paragrafta yazdığım şeyler yüzünden satıcının kim olduğuna dikkat etmeniz kendi adınıza fayda sağlar.
Magic hakkında olumsuz yorum varsa ben uzak dururum. 300-500 TL her neyse biraz fazla verip düzgün bir mağazadan alırım. Siz ne yapacaksanız kendiniz karar verin.

Son olarak daha ürünü ilk teslimatta pini yamuk gönderiliyorsa ben o ürünün sıfır olduğuna bile şüphe ederim.

KS

Emrosky_

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
10
Satıcılar ise "kargocunun yanında paketi açın, kusurlu ürün gelmişse tutanak tutturun aksi halde iade kabul etmeyiz" diyebiliyor.
Kargocular da bu olmasın diye epey uğraşıyorlar. Yani tutanak tutmamak için takla bile atarlar.
Ben pahalı ürünleri siparişle teslim alıyorsam direkt şubeden teslimatla alıyorum. Böylece kargocu bir yere kaçamıyor ve tutanak tutturma şansı bulabilirim. Henüz sorunlu paket veya ürün gelmemiş olsa da tedbiri bırakmıyorum.

Şimdi bir de bunların dışında, ürün sağlam geldi ve kutusu da sağlam... İyi de ürün fabrikasyon arızayla gelmişse?
İş günü 20 gün garanti servis süreci, hafta sonu ve tatiller de eklenince 1 ayı geçiyor. Çoğu zaman 40 günü buluyor.
Bekletiyorlar kaçarınız yok bundan. Yedek ürününüz yoksa ve PC parçası göndermişseniz bir süre kullanamazsınız.
THH ile çözüme gitseniz en erken 3 ay, genelde 6 ayda sonuçlanır. O daha da uzun yani.

İşte tam bu 2. paragrafta yazdığım şeyler yüzünden satıcının kim olduğuna dikkat etmeniz kendi adınıza fayda sağlar.
Magic hakkında olumsuz yorum varsa ben uzak dururum. 300-500 TL her neyse biraz fazla verip düzgün bir mağazadan alırım. Siz ne yapacaksanız kendiniz karar verin.

Son olarak daha ürünü ilk teslimatta pini yamuk gönderiliyorsa ben o ürünün sıfır olduğuna bile şüphe ederim.
Evet ben de öyle düşünüyorum yani ama şöyle hani daha önce alışveriş yaptım satıcı dfs bilgisayar hani orası da kendisi Garanti veriyormuş yani resmi distribütör garantili değil orası da ondan düşündürdü beni de orada magic denilen satıcı resmi distribütör garantilmiş fakat garantilerinin de pek işe yaradığını düşünmüyorum çünkü bir adam anakartını garantiye yollamış 2.000 TL'lik masraf çıkartmışlar adama sadece wi-fi kopma sorunu ile göndermiş adam şikayetiyle

Sıfır ürün gönderiyorlarmış ama şöyle bir durum var yani çoğu kişi güvenilir firma diyorlar çoğu kişi alışveriş yapmış buradan sorun yaşamamış ama hani yaşanılacak bir durumda iade de sorun çıkıyormuş Bir de o firma resmi distribütör garantili olduğu için Emin olamadım yani

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
658
Bilemiyorum, emin olamadım gibi şeyler yazıyorsunuz.
Ben de kısaca diyorum ki, emin olmadığınız satıcıdan alışveriş yapmayın. Sonrasında üründe problem çıkınca yüzünüze bakmıyorlar. Servis durumunda başınız ağrıyabilir. Yine de şüphe duyduğunuz yerlerden alışveriş yapma hevesinde gibisiniz. Karar sizin zaten. Biz buna karışamayız.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri