Soru Nasıl Bir Bilgisayar Toplamalı?

BlackShadow

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İşlemci
AMD Ryzen 5 7600X
Ekran Kartı
MSI RTX 4070 Super 12G Ventus 3X OC
Masaüstü bir bilgisayar bilgisayar alacağım ama bilgisayar parçalarından pek anlamıyorum. Yapay zekalardan yardım alarak:

İşlemci: AMD Ryzen 5 7600X (6 çekirdek, 12 thread, AM5)
Ekran kartı: MSI RTX 4070 Super 12g Ventus 3X OC.
Anakart: MSI B650M Pro.
RAM: 32 GB (2x16 GB) DDR5-6000 MHz CL36 (Corsair / Kingston)
SSD: 1 TB NVMe gen4.
Güç kaynağı: 80+ Gold sertifikalı bir güç kaynağı.

Olacak şekilde bir donanım çıkardım. Genel olarak yazılım ve oyun için kullanacağım. Bütçem 60 bin civarlarında en çok 70 bin gibi olucak. Bu sistemi alırsam beni üzer mi? Şimdiden cevap veren arkadaşlara teşekkür ediyorum.(klavye, mouse, monitör gibi parçalar için sonra düşüneceğim şu an donanım önemli.)

Boozew

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
670
Yapay zeka biraz geri yıllara odaklandıgı için yeni parçaları gözden kaçırabiliyor. Fakat genel anlamıyla ortalama güzel bir iş çıkarmış. Söyleyebileceklerim şu şekilde ;

Ekran kartı için:
60k harcadıgın bir pcde msi ventus modeli yerine : Msi gaming x , gigabyte gaming oc veya asus tuf tercih etmeni öneririm. (Sogutma bakımından baya farkedecektir.) 60k bandı için 4070 super yerine (Gayet iyi bir kart fakat daha yenileride mevcut eğer bütçeye uyarsa, hazır sistemlere bir göz atarsın ;) : 4070ti süper / 5070 / 5070 ti. Bunlarıda göz önünde bulundurmalısın. 60k bütçeye 4070super li sistem kurmak biraz pahalıya kaçabilir çünkü. Daha uyguna mevcut var. 60-70k bandı için 5070ti daha uygun olacaktır.

İşlemci için:
7500f-7600 düşünebilirsin duruma göre çok çok büyük bir fark olacağını düşünmüyorum. (Bütçeden kısman gerekirse aklında olsun diye) (Ayrıca 7600x işlemci 105w güzel bi sıvı sogutma gerekli fakat benim söylediklerim 65w daha düşük kule tipi ile soğutulabilir. Veya standart bir sıvı sogutma ile) .

Güç kaynağı :
Güç kaynağı önerisi gerçekten doğru fakat tam o şekilde aradığında arada dağlar kadar fark olabiliyor 80+ sertifikalı olsun saçma bir marka olmasın o yeterli olacaktır. (Gold olması ekstra iyi tabide, parasıda öyle)
Güç kaynağı için watt değeri yazmamış : 650+ yeterli olacaktır, fakat 750w öneririm.

Anakart için :
Genellikle 2 ram slotu 1 m2 koyuyolar , bazı modeller 4 ram+ 2 tane m2 slotuna sahip bunları tercih etmenizi öneririm.

Genellikle düşüncelerim bunlar. İstersen yazdıklarımı yapay zekayada ilet. Daha sonra parçaların karşılaştırmasına sende youtubeden ve sitelerden göz at.

Kürşat Bey

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
1,311
Yapay zekanın bizim bildiklerimizden ne kadar uzak olduğunu anlamış olduk 🤣 saçma sapan bir sistem yapmış kendisi 60/70k ya böyle bir sistem yapmak hiç mantıklı değil

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri